Arkadaşlar, bu sene YKS sınavına hazırlanıyorum. Derslerim iyi, üniversite okumak istiyorum fakat şimdi mezun olanlara bakınca çoğu işsiz ve saçma sapan yerlerde falan çalışıyor. Sizce üniversite okumak gerekli mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Okursan iyi olur.
BirForumcuKişi
Üstün
Torpil olmadıgı sürece gerekiz gibi geliyor mesela ben telefon tamiri de yapıyorum ama 50 yasınca gelince keşke gitseymişim dememek için fena olmayan bi bölüme gideceğim seninin de kendine b planı olarak bi mesleğe hobi olarak başla bence.
barishizm
Yetkin
Doğru alan ve okul seçimi yaparsan ve kendini geliştirmeye odaklanırsan okumaya değer.
Aksi taktirde "bak bu mühendislik iyiymiş" ile başlayıp kendini geliştirmeden sadece okul bitirmeye oynarsan hiçbir manası yok.
Ben ilk dediğimi bizzat yaptım ve şu anda Türkiyede ki start uplardan teklif alıyorum. Alanım doğrultusunda gayet iyi bir başlangıç oldu benim için.
Aksi taktirde "bak bu mühendislik iyiymiş" ile başlayıp kendini geliştirmeden sadece okul bitirmeye oynarsan hiçbir manası yok.
Ben ilk dediğimi bizzat yaptım ve şu anda Türkiyede ki start uplardan teklif alıyorum. Alanım doğrultusunda gayet iyi bir başlangıç oldu benim için.
BirForumcuKişi
Üstün
Doğru alan ve okul seçimi yaparsan ve kendini geliştirmeye odaklanırsan okumaya değer.
Aksi takdirde "bak bu mühendislik iyiymiş" ile başlayıp kendini geliştirmeden sadece okul bitirmeye oynarsan hiçbir manası yok.
Ben ilk dediğimi bizzat yaptım ve şu anda Türkiye'de ki start uplardan teklif alıyorum. Alanım doğrultusunda gayet iyi bir başlangıç oldu benim için.
Sorması ayıp hangi bölüm? Hocam merak ettim.
barishizm
Yetkin
Alanım Machine Learning. Artificial Intelligence Software Systems üzerine de uzmanlık yaptım.
creazy
Başarılı
Üniversite artık sadece bir diploma değil, sana vizyon ve çevre katan bir yerdir. İşsiz kalanların çoğu sadece derslere girip çıkanlar oluyor. Eğer gerçekten iyi bir bölüm seçer, üniversite hayatın boyunca kendini dil, staj ve projelerle geliştirirsen 'sıradan' mezunlardan çok önde olursun. Diploma her kapıyı açmaz ama doğru kapıların önünde durmanı sağlar.
Sanakırgınım
Uzman
Üniversite artık sadece bir diploma değil, sana vizyon ve çevre katan bir yerdir. İşsiz kalanların çoğu sadece derslere girip çıkanlar oluyor. Eğer gerçekten iyi bir bölüm seçer, üniversite hayatın boyunca kendini dil, staj ve projelerle geliştirirsen 'sıradan' mezunlardan çok önde olursun. Diploma her kapıyı açmaz ama doğru kapıların önünde durmanı sağlar.
Hocamın dediğinde katılıyorum. Gerçektende öyle. Eğer bir kişinin amacı okumak ise inan bana üniversite okumak çok ama çok mantıklı, aksine kişiye hayata bakış açısını değiştiriyor. Fakat kişi kendisini geliştirirse.
Blackraven
Üstün
Mezunların çoğu işsiz değil aynı şekilde üniversite okumayıp "kendi işini kuran", ara eleman olan veya 2 yıllık okuyan herkeste iyi imkanlarla yaşamıyor. Hatta bu işsizlik olayının abartılmasını insanların rakip elemek için silah olarak kullandığına bağlamaya başladım diyebilirim. Bundan 20 sene önce de üniversite mezunları iş buluyordu, televizyonlarda X üniversite mezunu işsiz diye haber çıkıyordu, öğretmenler atanamıyordu, mühendisler asgari maaş ile işe başlıyordu. Şimdi de aynı. Başarılı olan, işini iyi yapan, tercihlerini doğru yapan ve tabi ki şanslı olan her zaman yolunu bulur.