Mezunların çoğu işsiz değil aynı şekilde üniversite okumayıp "kendi işini kuran", ara eleman olan veya 2 yıllık okuyan herkeste iyi imkanlarla yaşamıyor. Hatta bu işsizlik olayının abartılmasını insanların rakip elemek için silah olarak kullandığına bağlamaya başladım diyebilirim. Bundan 20 sene önce de üniversite mezunları iş buluyordu, televizyonlarda X üniversite mezunu işsiz diye haber çıkıyordu, öğretmenler atanamıyordu, mühendisler asgari maaş ile işe başlıyordu. Şimdi de aynı. Başarılı olan, işini iyi yapan, tercihlerini doğru yapan ve tabii ki şanslı olan her zaman yolunu bulur.

Sadece okumak yetmiyor, okumayan herkes de zengin olmuyor, haklısın. Ama '20 sene önce de böyleydi' kısmına katılmıyorum. Eskiden asgari ücret veya biraz üstüyle işe başlayan bir mezunun alım gücü ile bugünkü bir değil. Eskiden o maaşla kira ödenip birikim yapılırken, bugün barınma sorunu bile çözülemiyor.

Sadece okumak yetmiyor, okumayan herkes de zengin olmuyor, haklısın. Ama '20 sene önce de böyleydi' kısmına katılmıyorum. Eskiden asgari ücret veya biraz üstüyle işe başlayan bir mezunun alım gücü ile bugünkü bir değil. Eskiden o maaşla kira ödenip birikim yapılırken, bugün barınma sorunu bile çözülemiyor.

Bunun üniversite okumak ile alakası yok ekonominin kötüleşmesi ile alakası var.

Bunun üniversite okumak ile alakası yok ekonominin kötüleşmesi ile alakası var.

Evet, kök sebep ekonomi, haklısın. Ama sıkıntı şurada. Eskiden üniversite diploması kötü ekonomiye karşı bir 'kalkandı'. Seni diğerlerinden ayırır, standardını korurdu. Şu an o kalkan delindi. Üniversiteli de üniversitesiz de aynı geçim derdine düşüyorsa, o diplomayı almak için harcanan 4 senenin ve emeğin 'getirisi' düşmüş demektir. Yani konu dönüp dolaşıp yine diplomanın eski gücünde olmamasına geliyor.