8688

Uzman
Arkadaşlar ben bir yıldır kasayı temizlemedim. Hava kompresörü tutmama rağmen çoğu toz yapışmış gitmiyor yani. Ben de saf su ile ilgili araştırma yaptım kimisi zarar verir kimisi vermez diyor. Elektronik bileşikler hariç mesela işlemci ve ekran kartı soğutucu bloğunu yani Heatsink'i saf su ile yıkasam oksitlenme veya paslanma yapar mı?

Düz suyla yıkanabilir ama yıkama sonrası suyu hızlıca üzerinden uzaklaştırman ve uzun süre kurutmada bırakman gerekli. Risk senin.

Benim tavsiyem yumuşak bir tane oto detay fırçası alın, tozun çamurlaştığı bölgeye kuru kuru uygulayın ve ardından hava tutun. Eğer garantiye almak istiyorum derseniz yağsız kontak spreyle birlikte fırça kullanın.

Saf su içinde iyon olmadığı için iletken değildir kısa devre yapmaz, ama yine de oksitlenme korozyon yapabilir.

Elektrik verilmemiş bir kartı isterseniz tuzlu suyla bile temizleyebilirsiniz ama sonrasında çok iyi durulamak ve kurutmak gerekir.

Neyse yıkama fikrinden vazgeçeyim ben o zaman riske değmez şu koşullar altında.

Şöyle fırça setleri buldum hangisini alayım sizce? Herhalde fırça için bilindik ve kaliteli bir şey almaya gerek yok. Antistatik olması yeterli sanırım.

Geçen ay sistemi komple suyla yıkadım kurutmadan güneşe bıraktım ertesi gün çalıştırdım hala stabil tiner veya izopropil alkol daha güvenli olabilir.