Detaylar
Kim cevapladı?Ranchen
Uzman
Evet yaptım.
NexusTS
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bazı eski sistemlerde bu ilk açılışta gözükmez 2. de gözüküyor bende de aynı genel olarak 2. tıklayışımda gözüküyor.
Ranchen
Uzman
Bazı eski sistemlerde bu ilk açılışta gözükmez 2. de gözüküyor bende de aynı genel olarak 2. tıklayışımda gözüküyor.
Benim sistemim eski değil, ne kadar beklesemde gözükmüyor bir de anlayamadım.
@Lumine dediği gibi sanırım,AMD sürücüsünü sildiğimde terminal gözükmeye başladı ve tekrar sürücüyü indirdiğimde yine aynı şey oldu.
Son düzenleme:
Hocam benim son öneriyi denemiş miydiniz?
Ranchen
Uzman
Attığınız CMD kodu tam olarak ne yapıyor hocam?
AMD ile alakalı servisleri listeliyor. Bu servisleri, servisler kısmından bulup çalışma vaktini öne çekmenizi önerdim.
Ranchen
Uzman
2 tane hizmet var.Bunları öne çekmek derken neyi kastettiniz anlayamadım?AMD ile alakalı servisleri listeliyor. Bu servisleri, servisler kısmından bulup çalışma vaktini öne çekmenizi önerdim.
Servis gecikmeli başlangıça sahipse, ayarlarından başlangıç tipini otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.
Ekran görüntüsü paylaşırsanız doğrulayabilirim.
Ayrıca msconfig'den başlangıç uygulamalarınızı da kontrol edin. Belki kapatmış olabilirsiniz.
Ayrıca msconfig'den başlangıç uygulamalarınızı da kontrol edin. Belki kapatmış olabilirsiniz.
Ranchen
Uzman
Servis gecikmeli başlangıça sahipse, ayarlarından başlangıç tipini otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.
İki servisde kapalı durumda hocam.
Olay şu
Anahtarı (Arkaplan sağ tık için bu anahtar) altında olmayan değerler farklı yerden yükleniyor. Bunu yaparken de ilk seferde göstermiyor. Sebebini ben de bilmiyorum.
Benim anahtarın görüntüsü;
Masaüstü ilk sağ tık
İkinci sağ tık
Gördüğün gibi NVIDIA Denetim Masası ve Beyond Compare keyleri ilk seferde gözüküyor. PowerRename ise devredışı olduğu için gözükmüyor. Diğerleri ise aşağıdaki anahtardan yüklendiği için sonradan yükleniyor.
Autoruns aracının "Explorer" sekmesini kullanarak ilk sağ tıklamada çıkan kayıtları görebilirsin. Diğerleri için üstteki kayıt anahtarlarına bakman gerekebilir.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\background\shellex\ContextMenuHandlersAnahtarı (Arkaplan sağ tık için bu anahtar) altında olmayan değerler farklı yerden yükleniyor. Bunu yaparken de ilk seferde göstermiyor. Sebebini ben de bilmiyorum.
Benim anahtarın görüntüsü;
Masaüstü ilk sağ tık
İkinci sağ tık
Gördüğün gibi NVIDIA Denetim Masası ve Beyond Compare keyleri ilk seferde gözüküyor. PowerRename ise devredışı olduğu için gözükmüyor. Diğerleri ise aşağıdaki anahtardan yüklendiği için sonradan yükleniyor.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\ApprovedHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\CachedHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached
Autoruns - Sysinternals
Sisteminiz ön başlatıldığında ve oturum açtığınızda hangi programların otomatik olarak başlatacak şekilde yapılandırıldığını görün.
learn.microsoft.com
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-