Ranchen

Uzman
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar açıldığında ne kadar beklesem de ilk sağ tık yapışımda AMD ile terminal gözükmüyor, ikinci kere yaptığımda gözükmeye başlıyor. Neden olabilir?

Bazı eski sistemlerde bu ilk açılışta gözükmez 2. de gözüküyor bende de aynı genel olarak 2. tıklayışımda gözüküyor.

Benim sistemim eski değil, ne kadar beklesemde gözükmüyor bir de anlayamadım.

Windows hızlandırma vb. işlemler yaptınız mı?
@Lumine dediği gibi sanırım,AMD sürücüsünü sildiğimde terminal gözükmeye başladı ve tekrar sürücüyü indirdiğimde yine aynı şey oldu.

Son düzenleme:
Servis gecikmeli başlangıça sahipse, ayarlarından başlangıç tipini otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.

Ekran görüntüsü paylaşırsanız doğrulayabilirim.

Ayrıca msconfig'den başlangıç uygulamalarınızı da kontrol edin. Belki kapatmış olabilirsiniz.

Olay şu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\background\shellex\ContextMenuHandlers
Anahtarı (Arkaplan sağ tık için bu anahtar) altında olmayan değerler farklı yerden yükleniyor. Bunu yaparken de ilk seferde göstermiyor. Sebebini ben de bilmiyorum.
Benim anahtarın görüntüsü;

aa.webp

Masaüstü ilk sağ tık

1.webp

İkinci sağ tık

2.webp

Gördüğün gibi NVIDIA Denetim Masası ve Beyond Compare keyleri ilk seferde gözüküyor. PowerRename ise devredışı olduğu için gözükmüyor. Diğerleri ise aşağıdaki anahtardan yüklendiği için sonradan yükleniyor.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached

Autoruns aracının "Explorer" sekmesini kullanarak ilk sağ tıklamada çıkan kayıtları görebilirsin. Diğerleri için üstteki kayıt anahtarlarına bakman gerekebilir.

Son düzenleme: