Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Bayro 61

Üstün
Makaleler
10
Yer
İstanbul
Mesela sadece bir hastalığın gidişat durumunu belirtmek veya evde çözülebilecek bir hastalık için onaylanabilir, insanlar neden hastaneye gitmek yerine forumda konu açıyor? Gerçekten canınız bu kadar kıymetsiz mi?
Veya sizce kaç kilo gibi duruyorum gibi, çevresine sorabilebilecek saçma konular onaylanmamalı bence, burayı da yeşil foruma döndüremeyiz, ha saçma sağlık konuları da açılacaksa yeşil foruma açılabilir.

Artı 12 Eksi
Bilgin yoksa cevaplamazsın olur biter.
Günümüzde zibil gibi hastalık çeşidi varken, çoğu da aynı belirtileri taşıyorken, biz niye bir kişi (atıyorum gripken sırf belirtileri benzer diye kansersin diyip) adamı endişelendirip, yanlış teşhis koyalım?

Ayrıca burda gayet haklı bir sebep sunarken birisinin gelip pişkin pişkin "Bilgin yoksa cevaplamazsın" diyebiliyorsunuz? Bizim amacımız bu değil. Böyle anladıysanız konuma - atıp konuyu terk edebilirsiniz.

@Bayro önemli bir konuya değindiniz. Sosyal'de sağlık danışılması pek (hatta hiç) uygun değil gibi geliyor. @Dzeko'nun hazırladığı tür içeriklere biraz sıcak bakıyorum sadece. Burası bırakın teşhis koymayı, teşhis talep edilecek bir yer olarak görülmemeli, riskli yani. Sosyal dışı oldukça fazla seçenek var; örnek vermem bile garip kaçacak ama... hastane doğru bir tercih olur.

Ayrıca bazı konuların dalgasına açıldığı hissine kapıldım. Hoş bir görüntü oluşmuyor.

Yanlış/eksik düşündüğüm bir şey varsa belirtiniz.

Günümüzde zibil gibi hastalık çeşidi varken, çoğu da aynı belirtileri taşıyorken, biz niye bir kişi (atıyorum gripken sırf belirtileri benzer diye kansersin diyip) adamı endişelendirip, yanlış teşhis koyalım?

Ayrıca burda gayet haklı bir sebep sunarken birisinin gelip pişkin pişkin "Bilgin yoksa cevaplamazsın" diyebiliyorsunuz? Bizim amacımız bu değil. Böyle anladıysanız konuma - atıp konuyu terk edebilirsiniz.
Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca burada neyim var diye baka baka hastalık hastası oluyor insan. Gaz sancısı olan adam bir bakıyor karın ağrısı neden olur diye, apandisit oldum diye acile koşuyor. Oysa osursa düzelecek...

Ben insanların göbeğini niye teklonoji forumunda görüyorum arkadaş? Tamam sağlık da, millet niye diyetisyen oluyor o zaman? Herkes gelsin foruma sorsun abi. ChatGPT cevabı almak istesem ChatGPT'ye sorarım mantığına çıkıyor, aynı iş.

@Bayro önemli bir konuya değindiniz. Sosyal'de sağlık danışılması pek (hatta hiç) uygun değil gibi geliyor. @Dzeko'nun hazırladığı tür içeriklere biraz sıcak bakıyorum sadece. Burası bırakın teşhis koymayı, teşhis talep edilecek bir yer olarak görülmemeli, riskli yani. Sosyal dışı oldukça fazla seçenek var; örnek vermem bile garip kaçacak ama... hastane doğru bir tercih olur.

Ayrıca bazı konuların dalgasına açıldığı hissine kapıldım. Hoş bir görüntü oluşmuyor.

Yanlış/eksik düşündüğüm bir şey varsa belirtiniz.
Teşekkür ederim hocam. Açıkçası ben de sorulan sorulara ne kadar intern doktor olsam da cevap verirken rahat hissetmiyorum ve ilk önceliğim doktorunuza danışın demek oluyor. Ben sadece size zarar vermeyecek tarza sadece bilgi amaçlı konularda bulunuyorum.

Teşekkür ederim hocam. Açıkçası ben de sorulan sorulara ne kadar intern doktor olsam da cevap verirken rahat hissetmiyorum ve ilk önceliğim doktorunuza danışın demek oluyor. Ben sadece size zarar vermeyecek tarza sadece bilgi amaçlı konularda bulunuyorum.
Mesela arkadaşımla yüz yüze konuşurken başım ağrıyordu, yüzümün rengide dediğine göre soluktu. Onun demesiyle "dinlen geçer" demişti. Akşam eve geldiğimde ise babam nasıl fark edip, sabah hastaneye yetiştirdi, testler yapıldı ve ne teşhisi kondu? Nereden nereye. Benim demek istediğim konu bu aslında. Biz doktor olsak (değilim de) bile gerekli testleri uygulamadan teşhisi koymamız saçma olur. Doktora gitsene kardeşim?