Çok değeri bilinmeyen rapci arıyorsanız underground dinleyin.

Yok benim anlamadığım nokta bu adamların hepsi de (Sansar ve Ceg dışı da genel olarak mainstream diyebileceğimiz iyi rap yapan kesim) bu adam benim babam diyebiliyor. Şeyho da iyi rapci değil, tamam tekniği iyi falan da kullanmıyor düzgün, autotune basıp ördek sesini kurbağaya çeviriyor.

Sevmeyebilirsin gayet normal ama abartıldığını düşünmek saçma bu türün Türkiye'deki babası sayılırlar.
Hocam bence abartılmak olarak saygı değerinde, adamlara tapanlar var. Veya biri sevmiyor diye sövenler. Bu manada olabilir, en azından benim için öyle. Yani adamı görünce maksimum "Kral adam seviyorum ya" derim.

Daha iyi dediğin sanatçılar Ceza, Sagopa, Fuat veya Kartel gibi oluşumların eseri.

O yüzden:

Dinlemeden anlarım, "Pasta oldum diye anırıyo'n ama keksin" :D

Eski rapçiler bana göre her halükarda şu ankilerden iyi bu arada, Ais-Ice Ezhel idir, eski Şehinşah'tır, eski Sagopa Kajmer idir (Şu anki şarkılarına bakmadım), eski Ceza'dır (Şu ankilere göre şu an için hala iyi), Grogi'dir, Hidra'dır, Allame'dir, Xir'dir, Baneva'dır (Şu anki halinden iyiydi), Defkhan'dır (Hala güzel bence), Salvo'dur vs. vs. bunların eski zamanlardaki halleri bana göre her halükarda iyi ancak şu anki halleri bana göre abartılıyor. Tamam hala iyiler ancak eskisine süper deyip şu ankine de süper diyemezsin.

Son düzenleme:
Müzik gibi zevke dayalı bir şeyi nasıl yaşa bağladınız hayran kaldım doğrusu.
Müzik zevki çocukken aşılanır, ayrıca çocukluk yaşlarımızda hit olan ve o zaman deli gibi dinlediğimiz şarkıları her zaman severiz, her açtığımızda tüylerimiz diken diken olur. Bu benim için İsyankar, Fark Var olabilirken, 2008-2009 doğumlu bir çocuk için Gangnam Style ya da Gentleman olabilir. 2008-2009'da doğan bir çocuk Ceza'nın en çok hit olduğu zamanlara yetişemeyeceği için doğal olarak günümüzde tekrar canlanan "sözde" rapi seviyor olabilir.

Doğru düsünüyosunuz ceza sagopa ve diğer oldschool rapçiler sırf yaslı eski diye abartılıyor TR rapin en iyileri Şehinşah ve ezheldir ezhelin müptezhel albümünde kullandığı teknik falan o yıllarda nasıl yaptı bilmiyorum. Hatta Şehinşah dünyanın bile en iyisi bile olabilir sözleri tekniği Flow'u rhymeları dünya da kimsede yok olacağınıda sanmıyorum.

Doğru düsünüyosunuz ceza sagopa ve diğer oldschool rapçiler sırf yaslı eski diye abartılıyor TR rapin en iyileri Şehinşah ve ezheldir ezhelin müptezhel albümünde kullandığı teknik falan o yıllarda nasıl yaptı bilmiyorum. Hatta Şehinşah dünyanın bile en iyisi bile olabilir sözleri tekniği Flow'u rhymeları dünya da kimsede yok olacağınıda sanmıyorum.
Güldürdün vesselam.