Sahibinden şüpheli mesaj

Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
+90 ile yani Türkiye kodlu bir sahibinden mesajı geldi, sahibinden uygulamasındaki mesaj kutusunda "arabanızı beğendim. Detaylı konuşmayı wpdan yapalım numaram: +44 xxxxxxxx" İngiltere bir numara verdi. WhatsApp'dan ekledim bu kişiyi. Çinli bir kadın fotoğrafı çıktı karşıma. Sahibinden ilanı için yazıyorum dedim. Emojilerle ve bazı hafif yumuşak sözlerle cevaplar verdi. Bu da bende şüphe uyandırmıştı. Kişisel bilgi banka kartı bilgilerimi vermemiştim. Arabayı neden sattığımı sordu. Daha sonrasında Türkiye'yi çok sevdiğini 1 ay sonra Türkiye'ye yerleşmek istediğini ve Türkiye'ye geleceğini söyledi. Ben de daha fazla bir şey yazmadım. İşin özeti şu fiyatını sordu dolar bazında ne kadar yaptığını ve arabayı beğendiğini söyledi. Sizce dolandırıcı mı yoksa gerçekten ciddi ciddi İngiltere'den birisi ilanımımı gördü?

hocam aracın parasını verdikten sonra dolandırıcı olsa ne yazar... şaka bir yana bence aracınızın ruhsat bilgilerini veya şase numarasını karşı tarafa mümkün mertebe vermemeye çalışın. bu arada yazan dolancırıcı olmasa bile çok garip biriymiş

Engelle gitsin yeni müşteri bulursun Türkiye'de araba almak için sahibinde tur atan binlerce kişi var zaten.

Ben dolandırıcıyım 私は詐欺師ですか ?diye bağırıyor hanım ablamız.

Ingiltere'den konuşup aracı dolar bazında mı soruyor?

Hocam dolandırıcılar yurt dışı numarası kullanabiliyor halam ayakkabı satacaktı bir yurt dışı numarasından oltalama Param Güvende linki aldı 500 lira dolandırıldı (2023 yılında) o arkadaşa direkt tamam Türkiye'ye gelince bakarsın hesaplaşırız de konuyu bitir, sakın aracın bilgilerini verme.

Yazan +90, telefona çağırdığı numara +44. Sence bu işte tuhaflık yok mu? Dolandırıcı olduğu bariz belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…