Darth AMD
Başarılı
Yakın zamanda GTX 560 Ti 1GB ekran kartı aldım. Param güvende üzerinden aldım ancak sahibi ile birebir iletişim kuruyordum. Kartın desteği hakkında bir fikrim yoktu şahsen sorun çıkmayacağını varsaymıştım. Anakarta taktım UEFI modu kapatıyordu. Tamam dedim ve CSM açıkken yoluma devam ettim. Bu arada bir tane DVI portundan görüntü almayı başaramadım üstüne HDMI mini olmasına rağmen incelemediğim için HDMI sanıp ayrıca kendime bir şok yaşatmış oldum. İlk darbe driverlardan geldi kendi kullanmış olduğum GTX 1080 Game Ready sürücüleri ile çakışma yaptı , kurulum başarısız oldu. Kolları sıvadım kasanın arkasını söktüm GTX 1080i UEFI modu açmak için PCIe_1 e taktım. Bu sefer driver çakışması olmadan tanımlama yapıldı ancak yeniden başlatmak gerekti. Ardından Furmark testi yapmak için uygulamayı açtım. "O da nesi" dercesine bir durumla karşılaştım laptoplarda iGPU üzerinden görüntü alırız ama test yapabileceğimiz ekran kartını seçebiliriz ya, işte bu durum maalesef yaşanmadı. Monitörümü söktüm, oturma odasına götürdüm. İki farklı ekran kartından iki farklı ekrana görüntü verdim, yok. GTX 560Ti üzerinden çalışan uygulamalar bile 1080 ile işlerini hallediyor. Bu sefer dedim böyle olmaz. Portları değiştirdim. Ekranı da sadece 560Ti'a taktım. Ne ekran geldi ne de anakartta EZ Debug ışığı söndü. Ardından yine monitörün kablosunu 1080'e taktım sorunsuz görüntü geliyordu. PCIe_1 e takılı olan GTX 560Ti olmasına rağmen hâlâ GTX 1080 uygulamaları çalıştırıyordu. Monitörü de çıkarsam bir şey değişmiyordu. Furmark üzerinde yanlış görünüyor olabilir diye düşündüm, ekran kartlarının yerlerini tekrardan değiştirdim. Görüntüyü GTX 560Ti üzerinden aldım ancak yine boot ışığı yanık kaldı. Kararlıydı, illaki 1080'i ana ekran kartı olarak tanımlamak istiyordu. Zararı yok diyip ikisini de görüntü verme amacıyla kullandım. Teste soktum ancak ekranı oluşturan 560Ti olmasına rağmen GTX 1080 çalışıyordu. Artık yeter diyip aygıt yöneticisi üzerinden devre dışı bıraktım. Bu sefer gerçekten 560Ti çalışıyordu ancak ekran kartı seçimi olmadı sadece 1080P GL test seçeneği vardı. Karta üvey evlat muamelesi yaptığı belliydi ama haklıymış. Testin ilk dakikasında 75 dereceye, 3. dakikasında ise 91 dereceye merhaba dedik. Kasayı oturma odasından kaldırıp odama getirdim ve kartları değiştirdim. Bir rivayete göre Süleyman'ın odasında bulunan bilgisayarı hâlâ toplanmamış şekilde duruyor.
Satıcıya fotoğrafı attım, bana "Aynı kartta ben 15 dakikada 78 dereceden yukarıda görmedim", "Furmark driver sıkıntılı senin" ve "Furmark sıkıntılı, senin o kartın 90 dereceye gelmesi mümkün değil" dedi. Birebir kendi mesajlarını kopyalayıp attım. Kartı gönderirken Asus Strix kutusu göndermiş, içinde de Republic of Gamers (aklımda kalan bu) yazılı anahtarlık gibi bir şey vardı, poşeti de açılmamıştı. Sahibine kutusunu satabileceğini sordum ancak kendisi sinir olmuş olacak ki ilk başta kartı geri gönderin demesine rağmen iadeyi reddedeceğini ve kendisinin ekran kartı sattığını, kutu satmadığını belirtti. Bu kısma kadar bir şey demiyorum ancak kendisinin beyanına göre kendisinde bu kutudan 10 tane var mış ancak benim tavrımdan dolayı siniri bozulmuş ve vermezmiş. Ben de daha fazla üstelemedim ve aynı gün kargosunu kendi kutusunda verdim. Olan benim işlem ücreti olan 45₺'ye oldu ancak güzel bir ders aldım: Fiyatı ne olursa olsun Furmark testi bulunmayan bir kart almaya tövbe etmek. Tamamını okuyana helal olsun canımsınız. Buradan @DarthGorsoy ve @14925 'a selam olsun.
Satıcıya fotoğrafı attım, bana "Aynı kartta ben 15 dakikada 78 dereceden yukarıda görmedim", "Furmark driver sıkıntılı senin" ve "Furmark sıkıntılı, senin o kartın 90 dereceye gelmesi mümkün değil" dedi. Birebir kendi mesajlarını kopyalayıp attım. Kartı gönderirken Asus Strix kutusu göndermiş, içinde de Republic of Gamers (aklımda kalan bu) yazılı anahtarlık gibi bir şey vardı, poşeti de açılmamıştı. Sahibine kutusunu satabileceğini sordum ancak kendisi sinir olmuş olacak ki ilk başta kartı geri gönderin demesine rağmen iadeyi reddedeceğini ve kendisinin ekran kartı sattığını, kutu satmadığını belirtti. Bu kısma kadar bir şey demiyorum ancak kendisinin beyanına göre kendisinde bu kutudan 10 tane var mış ancak benim tavrımdan dolayı siniri bozulmuş ve vermezmiş. Ben de daha fazla üstelemedim ve aynı gün kargosunu kendi kutusunda verdim. Olan benim işlem ücreti olan 45₺'ye oldu ancak güzel bir ders aldım: Fiyatı ne olursa olsun Furmark testi bulunmayan bir kart almaya tövbe etmek. Tamamını okuyana helal olsun canımsınız. Buradan @DarthGorsoy ve @14925 'a selam olsun.
Son düzenleyen: Moderatör: