Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Normalde böyle konuları @14925 hocamdan bekleriz ama ne yazık ki bana da nasip oldu.

Birkaç gün önce alıp ilana koyduğum ekran kartına alıcı çıktığı için iki gün içerisinde satmıştım. Genelde böyle durumlarda yorum ve memnuniyet tarafında olduğum için, yüksek fiyatlı ilanlarda faydası olur diye düşündüğümden, ilanı koyar koymaz alıcı çıkınca kâr marjı düşük olsa da satarım.

İlana test edilmiş şekilde GT 740 4 GB kartın fotoğraflarını koymuştum. LP (Low Profile) bir ekran kartı olduğunu da özellikle belirtmiştim.

Nasıl bir beklentiyle aldı bilmiyorum ama onaylaması için 8 saati kaldığında ne mesaj yazdı ne de bir şey belirtti, direkt iade açtı. Hayır, dedemin vefatından sonra anneannemle köyde kalmam gerekiyor; kısa süreliğine Burdur’a gelip gidiyorum.

Şimdi kart bana geri döndüğü zaman (eğer Yurtiçi ile teslim ederse) kontrol ettirmem gerekecek, çünkü ben satarken daima çalışan ürünleri gösteririm. Ama bir de PTT’ye teslim eder, üstüne hile hurda karıştırırsa yandık.

Hem vaktime mâl oldu hem de sinirimi bozdu.

Bu bize ders olsun: WhatsApp üzerinden ulaşmayan birine ürün satılmayacak. Şu an tamamen onun insafına kaldım. Üstüne ürün almamış olsa bile bana yorum yazma şansı var. Beş yıldızlı bir satıcıyım; umarım Sahibinden buna artık izin vermiyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun. Sanırım "satış iptali" gibi bir açıklama ile 1 yıldız veriyor sahibinden diye biliyorum.

Ben o kargolama kısmında iptal edilince diye biliyorum. Çünkü ben de iade ürün yaptığım zaman alıcıya ulaştığında yorum yapmıştım. Ha tabii ben haksız yere bir şey yapmadım zaten benim alıcılarım da dürüstlüğümden memnundur. Ben alıcı konumunda olduğum zaman da bu dürüstlüğü koruyorum.

Param Güvende sistemi mi oluyor senin yaşadığın sıkıntı? O kısmı anlayamadım, o yüzden soruyorum. Bende ürün satarım sahibinden üzerinde sık sık.

Evet hocam param (alıcı) güvende sistemi.

Normalde böyle konuları @14925 hocamdan bekleriz ama ne yazık ki bana da nasip oldu.

Birkaç gün önce alıp ilana koyduğum ekran kartına alıcı çıktığı için iki gün içerisinde satmıştım. Genelde böyle durumlarda yorum ve memnuniyet tarafında olduğum için, yüksek fiyatlı ilanlarda faydası olur diye düşündüğümden, ilanı koyar koymaz alıcı çıkınca kâr marjı düşük olsa da satarım.

İlana test edilmiş şekilde GT 740 4 GB kartın fotoğraflarını koymuştum. LP (Low Profile) bir ekran kartı olduğunu da özellikle belirtmiştim.

Nasıl bir beklentiyle aldı bilmiyorum ama onaylaması için 8 saati kaldığında ne mesaj yazdı ne de bir şey belirtti, direkt iade açtı. Hayır, dedemin vefatından sonra anneannemle köyde kalmam gerekiyor; kısa süreliğine Burdur’a gelip gidiyorum.

Şimdi kart bana geri döndüğü zaman (eğer Yurtiçi ile teslim ederse) kontrol ettirmem gerekecek, çünkü ben satarken daima çalışan ürünleri gösteririm. Ama bir de PTT’ye teslim eder, üstüne hile hurda karıştırırsa yandık.

Hem vaktime mâl oldu hem de sinirimi bozdu.

Bu bize ders olsun: WhatsApp üzerinden ulaşmayan birine ürün satılmayacak. Şu an tamamen onun insafına kaldım. Üstüne ürün almamış olsa bile bana yorum yazma şansı var. Beş yıldızlı bir satıcıyım; umarım Sahibinden buna artık izin vermiyordur.
PG satıcılar için çok tehlikeli bir sistem. RTX 2070 alıp GTX 1050 iade etsem ben haklı çıkıyorum.

PG satıcılar için çok tehlikeli bir sistem. RTX 2070 alıp GTX 1050 iade etsem ben haklı çıkıyorum.
Bu yüzden kargoda çalışan ablalara sattığım ürünü daima gösteriyordum. Ancak PTT ile çalışan biri değilim kısacası PTT işin içine girdiği an her türlü sıkıntıya düşeceğiz.

Evet hocam param (alıcı) güvende sistemi.

Eğer mecbur değilsen o sistemi kullanma. Ben kargo esnasında görüntülü görüşüyorum alıcı ile. Veya telefonda sesli görüşürüm. Para alımını ve kargolama işlemlerini eş zamanlı yapıyorum. Erken para da göndermesini istemiyorum alıcının.

Henüz 1 kere bile sorun yaşamadım.

Hatta Param Güvende teklifi gelirse oralı bile olmuyorum. Komisyonları ayrı dert, böyle sıkıntılar ayrı sorun.

Pg satıcılar için çok tehlikeli bir sistem. RTX 2070 alıp GTX 1050 iade etsem ben haklı çıkıyorum.

Katılıyorum hocam söylediklerinize.

Ya hocam her alıcı böyle değil işte, sizin dediğiniz gibi elit satıcı olup 5 kuruş değeri olmayan insanlarla uğraşmamak lazım. Ben zamanında hep kapora istedim şu sıralar direkt nakit ihtiyacı var. Almasaydım keşke dediğim için satma gereği duyuyorum şuan. GTX 1080 satmak istediğim için yedekte dursun şeklinde düşünüyordum. Sonradan kendime kalıcı yara bırakmamak için vazgeçtim. Durum şuan böyle.

Geçmiş olsun. Geçenelerde monitör sattım. Param güvende ile de satmadım isteyenler olduğu halde. Ya elden teslim ederim, ya da kargoya giderim görüntülü ararım whatsapp üzerinden ve para geldiği gibi canlı olarak ürün çıkışını yaparım.

Sende haklısın. Ne kadar enteresan tip var, orada. RAM sattım geçenlerde, kılcal çizik bile yoktu. Adıma faturalı ve garantili. Adam benden bir sürü test istedi. 2.800 TL için 5-6 saat uğraşmam dedim ve güle güle diyip uğurladım kendisini. 2 saat sonra ciddi ve düzgün alıcı çıktı. Abi ürünlerde sıkıntı var mı dedi? 1 tane sorun olsun, geri alırım dedim. Kendime ve malıma güveniyorum çünkü. Üstünden araba geçse kırılmayacak şekilde güzel kargo yaptım adama. Çok memnun kaldı. İhtiyacım olsa, diğer ürünlerini de alırdım dedi. Titiz bir insanım şayet bu konularda.

Sorunlu ürünleri çöpe atarım direkt, katiyen satmam. Tabi karşı tarafta kendine göre haklı ürün alırken, sorunlu cihaz satan insan çok.

İyi alıcılara denk gelmek, piyango gibi biraz. Biraz da karşılıklı güvene dayanıyor bu işler. Ama param güvende sistemi, sıkıntı bence.

Ben bakıyorum sıkıntılı tip, sana satılacak ürünüm yok diyorum geçiyorum. Fazla para verse bile satmam. :)