Sende haklısın. Ne kadar enteresan tip var, orada. RAM sattım geçenlerde, kılcal çizik bile yoktu. Adıma faturalı ve garantili. Adam benden bir sürü test istedi. 2.800 TL için 5-6 saat uğraşmam dedim ve güle güle diyip uğurladım kendisini. 2 saat sonra ciddi ve düzgün alıcı çıktı. Abi ürünlerde sıkıntı var mı dedi? 1 tane sorun olsun, geri alırım dedim. Kendime ve malıma güveniyorum çünkü. Üstünden araba geçse kırılmayacak şekilde güzel kargo yaptım adama. Çok memnun kaldı. İhtiyacım olsa, diğer ürünlerini de alırdım dedi. Titiz bir insanım şayet bu konularda.

Sorunlu ürünleri çöpe atarım direkt, katiyen satmam. Tabi karşı tarafta kendine göre haklı ürün alırken, sorunlu cihaz satan insan çok.

İyi alıcılara denk gelmek, piyango gibi biraz. Biraz da karşılıklı güvene dayanıyor bu işler. Ama param güvende sistemi, sıkıntı bence.

Ben bakıyorum sıkıntılı tip, sana satılacak ürünüm yok diyorum geçiyorum. Fazla para verse bile satmam. :)
İşte hocam düşük bütçeli satıcıların bazen şansı olmuyor.

Normalde böyle konuları @14925 hocamdan bekleriz ama ne yazık ki bana da nasip oldu.

Birkaç gün önce alıp ilana koyduğum ekran kartına alıcı çıktığı için iki gün içerisinde satmıştım. Genelde böyle durumlarda yorum ve memnuniyet tarafında olduğum için, yüksek fiyatlı ilanlarda faydası olur diye düşündüğümden, ilanı koyar koymaz alıcı çıkınca kâr marjı düşük olsa da satarım.

İlana test edilmiş şekilde GT 740 4 GB kartın fotoğraflarını koymuştum. LP (Low Profile) bir ekran kartı olduğunu da özellikle belirtmiştim.

Nasıl bir beklentiyle aldı bilmiyorum ama onaylaması için 8 saati kaldığında ne mesaj yazdı ne de bir şey belirtti, direkt iade açtı. Hayır, dedemin vefatından sonra anneannemle köyde kalmam gerekiyor; kısa süreliğine Burdur'a gelip gidiyorum.

Şimdi kart bana geri döndüğü zaman (eğer yurt içi ile teslim ederse) kontrol ettirmem gerekecek, çünkü ben satarken daima çalışan ürünleri gösteririm. Ama bir de PTT'ye teslim eder, üstüne hile hurda karıştırırsa yandık.

Hem vaktime mâl oldu hem de sinirimi bozdu.

Bu bize ders olsun: WhatsApp üzerinden ulaşmayan birine ürün satılmayacak. Şu an tamamen onun insafına kaldım. Üstüne ürün almamış olsa bile bana yorum yazma şansı var. Beş yıldızlı bir satıcıyım; umarım Sahibinden buna artık izin vermiyordur.

Param Güvende tamamen zarar üzerine çalışan bir sistem. Bir dahaki sefere IBAN sonrası alıcı ödemeli kargo olarak yollayın

Bu tür hikayelerden dolayı ben artık son 1 yıldır pahalı ürünlerimde Param Güvende açmıyorum. Ekran kartı, laptop, işlemci, anakart, oyun konsolu, vb anladınız siz. Sadece ucuz ürünlerde açıyorum. 30'dan fazla kargolu satışım var, 8 yıl falan oldu. Hepsi 5 yıldız. Şu ana dek kötü tecrübem olmadı ama bir sürü potansiyel riskli alıcıyla karşı karşıya geldim.

Emir vermesi mi dersin, kafasına göre pazarlık yapması mı dersin, açıklamayı okumaması mı dersin, dalga geçmesi mi dersin. Kendilerini belli ediyorlar.

Param Güvende tamamıyla alıcıyı koruyan bir sistem. Satıcıyı hiç korumuyor. Siz 100 bin TL'lik RTX 4090 satın, alıcı size turşu iade etsin, yapacak hiçbir şey yok. Sahibinden size direkt "Bizlik bir şey yok, mahkemeye gidin" diyor. Ama siz alıcıya turşu gönderseniz anında yardımcı oluyorlar.

Çok riskli iş hocam keşke hiç bulaşmasaydınız. Geçmiş olsun.

Durum güncellemesi:
Yurtiçi kargo ile bugün gönderim sağlandı. Umarım yarın tarafıma ulaşır ve bende gerekirse tutanak tutarım. Sorunsuz geldiyse de yeniden ilana koyarım.

@Eagles, @ShadowLegion, @dewberry, @OnurTAŞ, Furmark sonuçlarını beğenmemiş arkadaş 😃
Bu adamı nasıl şikayet ederim?
Screenshot_20251015-225234.webp

Son düzenleme:
Durum güncellemesi:
Yurtiçi kargo ile bugün gönderim sağlandı. Umarım yarın tarafıma ulaşır ve bende gerekirse tutanak tutarım. Sorunsuz geldiyse de yeniden ilana koyarım.

@Eagles, @ShadowLegion, @dewberry, @OnurTAŞ, Furmark sonuçlarını beğenmemiş arkadaş 😃
Eki Görüntüle 192981
Kart gelince kesinlikle fiziksel olarak gözle kontrol edin. Belki alan kişi sizin kartı donor kartı olarak kullanmış olabilir, bir parça çalmış olabilir.

GPU-Z ile de bakın ayrıca.

Seri numarası falan uyuşuyor mu bakın.

Tabii bunları kutuyu açtığınızda eğer turşu çıkmazsa yapabilirsiniz anca :hehehe:

GT 740'ın Furmark sonucunu beğenmeme de nedir ya. Adam ne yapacak bu kartı da beğenmiyor. Cidden ilginç insanlar var.

Kart gelince kesinlikle fiziksel olarak gözle kontrol edin. Belki alan kişi sizin kartı donor kartı olarak kullanmış olabilir, bir parça çalmış olabilir.

GPU-Z ile de bakın ayrıca.

Seri numarası falan uyuşuyor mu bakın.

Tabii bunları kutuyu açtığınızda eğer turşu çıkmazsa yapabilirsiniz anca :hehehe:
Bir de şu yorum işi var ya o canımı sıkıyor. Harbi dönor kart olarak kullanma ihtimali var. Salatalık çıksa daha iyi.

Durum güncellemesi:

Eki Görüntüle 192981
Manyak çok, GT740'dan 120FPS FurMark bekleyen andavalın tekiymiş.

HWID elinde varsa karşılaştır.

Bir de şu yorum işi var ya o canımı sıkıyor. Harbi dönor kart olarak kullanma ihtimali var. Salatalık çıksa daha iyi.
Evet, ben artık 5 yıldızımı riske atmamak için Param Güvende açmıyorum. Sonra elin saf biri alım yapıp iptal ederse veya beceremezse gidecek güzelim 5 yıldız.