Yani ikinci el ticarette bunlar yaşanmaktalar, belki adam zarar verdi yolda düşürdü etti belki taktığı sistemde yanlış monte etti belki de gerçekten sattığınız ürün arızalıydı o kullanmadığınız 1 ayda bir şekilde bir şey oldu ve de adam denediğinde çalışmadı. Resmi olarak bir şey bağlamaz ürüne sizin varar verdiğinize dair bir kanıt olmadığı gibi kendisinin de zarar vermediğine dair bir kanıt yok ticari olarak alana kadar sorun yok aldıktan sonra bir yerde sizin sorumluluğunuzdan çıkar denilebilir. Bu durumlarda deneyerek almak iki taraf içinde en doğrusu, şahsi önerim eğer büyük miktarlı bir ticaretse bu RAM'leri sizin elinizde size ait donanımda deneyerek geri alın veya bir miktar için iade yoluna gidin ancak küçük bir ticaretse arkadaş soğuk su içsin eğer gerçekten kendi sattığınız maldan eminseniz ve içiniz rahatsa.

Yani ikinci el ticarette bunlar yaşanmaktalar, belki adam zarar verdi yolda düşürdü etti belki taktığı sistemde yanlış monte etti belki de gerçekten sattığınız ürün arızalıydı o kullanmadığınız 1 ayda bir şekilde bir şey oldu ve de adam denediğinde çalışmadı. Resmi olarak bir şey bağlamaz ürüne sizin varar verdiğinize dair bir kanıt olmadığı gibi kendisinin de zarar vermediğine dair bir kanıt yok ticari olarak alana kadar sorun yok aldıktan sonra bir yerde sizin sorumluluğunuzdan çıkar denilebilir. Bu durumlarda deneyerek almak iki taraf içinde en doğrusu, şahsi önerim eğer büyük miktarlı bir ticaretse bu RAM'leri sizin elinizde size ait donanımda deneyerek geri alın veya bir miktar için iade yoluna gidin ancak küçük bir ticaretse arkadaş soğuk su içsin eğer gerçekten kendi sattığınız maldan eminseniz ve içiniz rahatsa.
Küçük ticaret. Baştaki arkadaş ürün sizdeyken sorunsuzsa'ya bendeyken sorunluydu yazdım. Yanlış olmuş ben onu adamdayken sorunsuz gibi algıladım. Bendeyken sorunsuzdu.

Elinde PSU yoksa nasıl test ettin sistemi?
Satmadan önce. 1 ay oldu sorunsuz kendim de kullandım. PSU'yu da 2 gün önce sattım.

Bugün de adama sattım dediklerimi.

Öyle bir dünya yok. Sorunlu ürünü bu durumu söylemeden sattıysan arkasında seve seve duracaksın.
Yanlış algılama olmuş size de haber vereyim dedim. Bendeyken sorunsuzdu :=)

@PasPas, Eğer bu şekilde eminseniz alıcıya belirtin benim test donanımımda sorunsuz şekilde satılmaktaydı ve bunları bilerek aldınız maalesef sizdeyken bir şey olup olmadığını bilmediğim için ürünü geri alamam, dediğim gibi bendeyken sorunsuz çalışmaktaydı vs yani en kötü engelleyin derim. Gerçekten arkadaşın başına dediği gibi bir şey geldiyse de gerçekten ona yazık olmuş derim.

Aynen sorumluluk almıyorum deyince zaten öyle olur.

Madde 219 - Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.

Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.