Malum İnstagram'da pek hayli dolandırıcı linki oluyor, ödeme yap, kart bilgilerini gir vs. Bu linklerden birine İOS cihazdan yanlışlıkla tıklanırsa, herhangi bir bilgimiz çalınıyor mu, karşı tarafa gidiyor mu? Bana kalsa böyle bir şey mümkün değildir fakat sizin de yorumlarınızı merak ettim.

Malum İnstagram'da pek hayli dolandırıcı linki oluyor, ödeme yap, kart bilgilerini gir vs. Bu linklerden birine İOS cihazdan yanlışlıkla tıklanırsa, herhangi bir bilgimiz çalınıyor mu, karşı tarafa gidiyor mu? Bana kalsa böyle bir şey mümkün değildir fakat sizin de yorumlarınızı merak ettim.
  • Instagram'daki sahte linklere tıklarsanız, potansiyel olarak kişisel bilgilerinizi çalabilecek kötü niyetli web sitelerine yönlendirilirsiniz.
  • Eğer sadece linke tıkladıysanız ve hiçbir bilgi girmediyseniz, genellikle bilgilerinizi çalma olasılığı düşüktür. Ancak, bazı durumlarda kötü niyetli siteler cihazınıza kötü amaçlı yazılım yüklemeye çalışabilir.
  • Eğer bir form veya giriş alanı varsa ve kişisel bilgilerinizi (şifre, kredi kartı bilgisi, vb.) bu alana girerseniz, bilgileriniz çalınabilir.
  • Özellikle iOS cihazlar, bazı güvenlik önlemlerine sahiptir, fakat tamamen güvende olmadığınızı unutmayın.
  • Güvenliğiniz için dikkat etmeniz gerekenler:
- Bilmediğiniz veya güvenilir olmayan kaynaklardan gelen linklere tıklamaktan kaçının.
- Kurumsal sayfalar üzerinden işlemlerinizi yapın.
- Şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi asla tanımadığınız sitelerde girmeyin.
- Cihazınızda güncel bir antivirüs yazılımı bulundurun.
- Şüpheli bir aktivite olduğunda, ilgili hesapların şifrelerini değiştirin ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.
- Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızı bir uzmanla gözden geçirmenizi öneririm.