Sahte PS4 kolu alınır mı?

Hatırladığım kadarıyla kolu nasıl tuttuğunuzu algılaması için bir sensor oluyordu. Bu sensorlar sanırım bazı sahte kollarda yok. Ayrıca sahte kollar orijinal kollardan çok daha dayanıksızdır. Eğer dikkatli kullanacak iseniz bence alabilirsiniz. Ama bazı sensorler içerisinde bulunmayabilir ve bu da size oyunlarda zorluk çıkarabilir.

Hatırladığım kadarıyla kolu nasıl tuttuğunuzu algılaması için bir sensor oluyordu. Bu sensorlar sanırım bazı sahte kollarda yok. Ayrıca sahte kollar orijinal kollardan çok daha dayanıksızdır. Eğer dikkatli kullanacak iseniz bence alabilirsiniz. Ama bazı sensorler içerisinde bulunmayabilir ve bu da size oyunlarda zorluk çıkarabilir.

Hikayeli oyunlarda işimi görsün, rahat oynatsın gecikme yaşatmasın uzun ömürlü olsun yeter malzeme kalitesini o kadar önemsemiyorum daha iyisini buldum bu arada.

Hocam ben de iki gün önce çakma DS4 alacaktım sonra biraz düşündüm ve Amazon'dan F710 aldım geçtim. Çakma kollar alınmaz, biraz kullanınca elinizde patlayabilir ve ne olduğu da belli değil. Mesela araba oyunlarında yarım gazla gidemeyebilirsin veya analogunda rahatsız edici derecede ölü bölge olabilir vs.

Hocam ben de iki gün önce çakma DS4 alacaktım sonra biraz düşündüm ve Amazon'dan F710 aldım geçtim. Çakma kollar alınmaz, biraz kullanınca elinizde patlayabilir ve ne olduğu da belli değil. Mesela araba oyunlarında yarım gazla gidemeyebilirsin veya analogunda rahatsız edici derecede ölü bölge olabilir vs.

Benim F710 alacak kadar bütçem yok maalesef, ve tasarım yönünden daha modern geldi gözüme Logitech'e göre.

Benim F710 alacak kadar bütçem yok maalesef, ve tasarım yönünden daha modern geldi gözüme Logitech'e göre.
Evet hocam öyle ama maalesef bir işe yaradığı yok. Tasarımı daha iyi diye orijinal Android yerine çakma iPhone almak gibi yani. Uzun ömürlü olsun ve sıkıntı çekmeyeyim derseniz biraz daha bütçe çıkıp F710 almanızı öneriyorum zaten giriş seviyesindeki en iyi gamepad kendisi. Bütçe arttıracak zamanım yok hemen almam lazım diyorsanız da çakma DS4 alıp deneyebilirsiniz ama fazla yorumu olan ürünlerden seçmeniz daha iyi olacaktır.

Evet hocam öyle ama maalesef bir işe yaradığı yok. Tasarımı daha iyi diye orijinal Android yerine çakma iPhone almak gibi yani. Uzun ömürlü olsun ve sıkıntı çekmeyeyim derseniz biraz daha bütçe çıkıp F710 almanızı öneriyorum zaten giriş seviyesindeki en iyi gamepad kendisi. Bütçe arttıracak zamanım yok hemen almam lazım diyorsanız da çakma DS4 alıp deneyebilirsiniz ama fazla yorumu olan ürünlerden seçmeniz daha iyi olacaktır.

Haklısınız, tabii Logitech daha uzun ömürlü olur ama psikolojik olarak bir kola 600-700 veya 1000-1500 lira vermek biraz düşündürüyor alt tarafı bir kol diyorsunuz kendi kendinize, neyse hayırlısı olsun daha henüz karar vermedim.

Haklısınız, tabii Logitech daha uzun ömürlü olur ama psikolojik olarak bir kola 600-700 veya 1000-1500 lira vermek biraz düşündürüyor alt tarafı bir kol diyorsunuz kendi kendinize, neyse hayırlısı olsun daha henüz karar vermedim.
F710'un yarı fiyatına falan F310 modeli var, tek farkı kablolu olması. Kablolu kullanabilirim derseniz ona da bakabilirsiniz.

Bu kafa yapısıyla bakarsan şu çakma kolları Avrupada 3-6 € gibi fiyatlara satıyorlar. Yerelde kâr edeceğim diye ekstra pahalı satıyorlar. Sorun burada ne biliyor musun? Devlet hiçbir şeyi denetlemediği için, bu fason üretim ürün getirenler isteseler daha kaliteli replika kolları satabilirler. Ama en uygun kim üretiyorsa, topluca üretiyor. Kronik bir sorunu varsa sattığı herkes bu sorundan müzdarip oluyor. Atıyorum kolun maliyeti birim başına 150 ₺ geldiyse bundan maksimum kâr ediyor.

Sen şimdi 600 ₺ bu ürünü aldın, ürün belki 1 hafta belki 3 ay belki 1 yıl sonra bozulacak. Ama atıyorum 1500-2000 ₺ arasına Çin yapımı(bunu kötülemek için söylemiyorum, ama batılı markaların çoğunu da Çinliler üretiyor, olay fason üretim yerine daha kendi tasarımı, marka adı olan ürünler) kaliteli bir oyun kolu aldın. Genelde bu ürünler düz konsol kollarından daha özellikli(yani drift sorununu çözen anahtarlar, tuşlarda mekanik klavye gibi kalite tabii bu ürüne göre değişiyor) oluyor. Yani mekanik klavye gibi daha uzun ömürlü ve bir sorun yaşarsan tuş vb. değişimi, bakımı da yapılabilen ürünler oluyor.

Mesela bağlantıdaki kolu Pazarama'da satıyorlar. Satıcısı Gizala güvenilir. Pazarama yeni üyelere falan 200-300 ₺ kupon verebiliyor. Bütçen bu civara çıkabiliyorsa alacağın çok iyi bir gamepad olur.

Veya kupon yetersiz mi geliyor? Yine Pazarama iki tane karta peşin fiyatına üç taksit yapıyor. O kartlara da mı sahip değilsin? O halde Amazon peşin fiyatına iki taksiti var. Kurcalayın yani sitelerin size sağladığı imkanları.

Bütçen düşükse bile artırıp her zaman iyisini almak bence daha önemli. Zaten paranın değeri olmayan bir ülkede yaşıyoruz, kalitesiz ürünlere para akıtıp 2-3 çakalı zengin etmeye hiç gerek yok.

Bu arada Logitech uzun ömrünü bilmem ama önermem. Hiç bütçe yükseltemem ben diyorsan, kötü incelemesi az olan bir ürün bulup alın. Yukarıdaki fason üretimin sorunlarından dolayı şu satıcının sattığı şu kol iyidir diyemiyoruz. Forumda bu kolları alan ve aktif takılan insan sayısı da az. Alanlar ise görüşlerini genelde aktarmıyorlar veya sorun yaşadıktan sonra illallah edip bir daha böyle ürünlere bulaşmıyorlar.

Son düzenleme:
Bu kafa yapısıyla bakarsan şu çakma kolları Avrupa'da 3-6 € gibi fiyatlara satıyorlar. Yerelde kâr edeceğim diye ekstra pahalı satıyorlar. Sorun burada ne biliyor musun? Devlet hiçbir şeyi denetlemediği için, bu fason üretim ürün getirenler isteseler daha kaliteli replika kolları satabilirler. Ama en uygun kim üretiyorsa, topluca üretiyor. Kronik bir sorunu varsa sattığı herkes bu sorundan muzdarip oluyor. Atıyorum kolun maliyeti birim başına 150 ₺ geldiyse bundan maksimum kâr ediyor.

Sen şimdi 600 ₺ bu ürünü aldın, ürün belki 1 hafta belki 3 ay belki 1 yıl sonra bozulacak. Ama atıyorum 1500-2000 ₺ arasına Çin yapımı(bunu kötülemek için söylemiyorum ama batılı markaların çoğunu da çinliler üretiyor, olay fason üretim yerine daha kendi tasarımı, marka adı olan ürünler) kaliteli bir oyun kolu aldın. Genelde bu ürünler düz konsol kollarından daha özellikli(yani drift sorununu çözen anahtarlar, tuşlarda mekanik klavye gibi kalite tabii bu ürüne göre değişiyor) oluyor. Yani mekanik klavye gibi daha uzun ömürlü ve bir sorun yaşarsan tuş vb. değişimi, bakımı da yapılabilen ürünler oluyor.

Mesela bağlantıdaki kolu Pazarama'da satıyorlar. Satıcısı gizala güvenilir. Pazarama yeni üyelere falan 200-300 ₺ kupon verebiliyor. Bütçen bu civara çıkabiliyorsa alacağın çok iyi bir gamepad olur.

Veya kupon yetersiz mi geliyor? Yine Pazarama iki tane karta peşin fiyatına üç taksit yapıyor. O kartlara da mı sahip değilsin? O halde Amazon peşin fiyatına iki taksiti var. Kurcalayın yani sitelerin size sağladığı imkanları.

Bütçen düşükse bile artırıp her zaman iyisini almak bence daha önemli. Zaten paranın değeri olmayan bir ülkede yaşıyoruz, kalitesiz ürünlere para akıtıp 2-3 çakalı zengin etmeye hiç gerek yok.

Bu arada Logitech uzun ömrünü bilmem ama önermem. Hiç bütçe yükseltemem ben diyorsan, kötü incelemesi az olan bir ürün bulup alın. Yukarıdaki fason üretimin sorunlarından dolayı şu satıcının sattığı şu kol iyidir diyemiyoruz. Forumda bu kolları alan ve aktif takılan insan sayısı da az. Alanlar ise görüşlerini genelde aktarmıyorlar veya sorun yaşadıktan sonra illallah edip bir daha böyle ürünlere bulaşmıyorlar.

O kadar haklısınızki anlatamam, Pazarama kupon veriyor mu yeni üyelere veriyorsa çok iyi Türkiye'de paranın değeri kesinlikle kalmadı, sabah 2 simit 1 poğaça aldım 90 lira ödedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt