Bütçe
2300 - 2400 TL
SSD'den yana sorun yok da ben 512 GB versiyonunu araştırınca satıcı olarak Mediamarkt çıktı. Bu sitede kullanılmış ve iade ürün satma hastalığı var. Yani geniş çaplı fiziksel satış işindeler diye çok da güvenilir bir firma değil.

Ben de açıkcası uzun ömür yerine 1 TB M2 SSD almanızı öneririm. Açıkcası bu tarz SSD'lerin ömrü sırasında sisteme yükseltme yapıp Gen4 bir M2 SSD'ye de geçebilirsiniz. Yani bu kadar parayı 500 GB vermeye bence de gerek yok.

SSD'den yana sorun yok da ben 512 GB versiyonunu araştırınca satıcı olarak MediaMarkt çıktı. Bu sitede kullanılmış ve iade ürün satma hastalığı var. Yani geniş çaplı fiziksel satış işindeler diye çok da güvenilir bir firma değil.

Ben de açıkçası uzun ömür yerine 1 TB M.2 SSD almanızı öneririm. Açıkçası bu tarz SSD'lerin ömrü sırasında sisteme yükseltme yapıp gen4 bir M.2 SSD'ye de geçebilirsiniz. Yani bu kadar parayı 500 GB vermeye bence de gerek yok.

Kioxia Exceria G2 1TB aldım hocam. 500 GB için bana da pahalı gelmişti arkadaşlarda uyarınca vazgeçtim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Geldiğinde CDM'e sok, 1700/1600 alırsan FlashID bak, E12C çıkabilir. Namı diğer G2 etiketli G1 :D
Genelde olan bir olay değil ama mümkün, benim G2 öyle çıktı. İndirimde almıştım, uğraşmak istemediğim için uğraşmadım. Zaten ben yan depo olarak kullanıyorum, ana diskim değil.

Geldiğinde Cdm'e sok, 1700/1600 alırsan flashıd bak, E12C çıkabilir. Namı diğer G2 etiketli G1 :D
Genelde olan bir olay değil ama mümkün, benim G2 öyle çıktı. İndirimde almıştım, uğraşmak istemediğim için uğraşmadım. Zaten ben yan depo olarak kullanıyorum, ana diskim değil.

Amazon'dan orijinal ürün göndereceği garanti 500'den fazla satış yapmış bir satıcıdan aldım fakat önerinizi dikkate alacağım. 🙂

Amazon'dan orijinal ürün göndereceği garanti 500'den fazla satış yapmış bir satıcıdan aldım fakat önerinizi dikkate alacağım. 🙂
Yok zaten orijinallikte sıkıntı yok. Bazen markalar iç yapıdaki komponentleri revizyonlar arasında değiştiriyorlar. Exceria G2'de de mesela E12C de var, E12 de, E12S de. Eskiden daha düzenliydi bu değişimler, şu anda ellerinde olanı koyuyorlar gibi bir durum. Orijinallik/kalite sorunu değil illa ki, ama sonuçta donanımsal farklılık.
Bu arada şanslı partiden olup E12 gelirse iyisin :D

Yok zaten orijinallikte sıkıntı yok. Bazen markalar iç yapıdaki komponentleri revizyonlar arasında değiştiriyorlar. Exceria G2'de de mesela E12C de var, E12 de, E12S de. Eskiden daha düzenliydi bu değişimler, şu anda ellerinde olanı koyuyorlar gibi bir durum. Orijinallik/kalite sorunu değil illa ki, ama sonuçta donanımsal farklılık.
Bu arada şanslı partiden olup E12 gelirse iyisin :D
Hocam satın alan kişiler 2100/1700 veriyor diye eklemişler ama inşallah hadi hayırlısı 🙂