Harici güç sağlayıcı yoksa dayanıklılığı asla garanti değil. Zararlı biraz dediler ama yine de ben PC başında olmadığım her zaman (uyurken vs.) PSU guc anahtarını kapatıyorum. Kimi zaman elektrik kesildiğinde de hemen anında kapatıyorum. Gittiğinde bir sey olmazsa, bir de geldiğinde sorun yaşarım falan diye.

Su ana kadar köyde de yaşadım, sel olmuş bir bölgede de yani çok elektrik kesintisi gördüm ama SSD bozulması yaşamadım.

Harici güç sağlayıcı yoksa dayanıklılığı asla garanti değil. Zararlı biraz dediler ama yine de ben PC başında olmadığım her zaman (uyurken vs.) PSU guc anahtarını kapatıyorum. Kimi zaman elektrik kesildiğinde de hemen anında kapatıyorum. Gittiğinde bir sey olmazsa bir de geldiğinde sorun yaşarım falan diye.

Su ana kadar köyde de yaşadım, sel olmuş bir bölgede de yani çok elektrik kesintisi gördüm ama SSD bozulması yaşamadım.
Maalesef UPS yok. Akım koruyucular hem elektrik saatinde hem de prizde mevcut. Genel olarak da PC kapalıyken fişten çekiyorum, ne olur ne olmaz diye. Evde, apartmanda sürekli bir şeyler oluyor ve elektrik kesiliyor. Bozulmasından korkuyorum; son 1 haftada 2-3 kere oyun oynarken elektrikler gitti.

Markaya güvenerek riskli bir iş yapıyorsunuz. Maalesef, SSD disklerin HDD disklere göre tek dezavantajı, elektrik kesintilerine karşı dayanıklı olmamalarıdır. Çalıştığım firma, kaliteli markalardan şikayet aldığında, bu şikayetler genelde elektrik sorunu yaşayan bölgelerden gelmektedir.

Maalesef UPS yok. Akım koruyucular hem elektrik saatinde hem de prizde mevcut. Genel olarak da PC kapalıyken fişten çekiyorum, ne olur ne olmaz diye. Evde, apartmanda sürekli bir şeyler oluyor ve elektrik kesiliyor. Bozulmasından korkuyorum; son 1 haftada 2-3 kere oyun oynarken elektrikler gitti.

Ben de çok sık yaşadım. Bende de harici güç sağlayıcı yok ve sık elektrik kesintilerinde güç girişini kapatıyorum. Bendeki şans da öyle bir şey ki, nereye taşınsam en berbat elektrik ve tesisat yapısı bana denk geliyor.

Markaya güvenerek riskli bir iş yapıyorsunuz. Maalesef, SSD disklerin HDD disklere göre tek dezavantajı, elektrik kesintilerine karşı dayanıklı olmamalarıdır. Çalıştığım firma, kaliteli markalardan şikayet aldığında, bu şikayetler genelde elektrik sorunu yaşayan bölgelerden gelmektedir.
Peki hocam, bu ürün 2-3 kez elektrik kesintisi olması veya fişten çekilmesi durumunda bozulur mu? Yüksek voltaj ya da düşük voltaj sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.

1752788099757.webp

Diskin güvenli olmayan kapatma sayısı 33'müş.

Peki hocam, bu ürün 2-3 kez elektrik kesintisi olması veya fişten çekilmesi durumunda bozulur mu?
Şans işi. Evet bozulabilir. Samsung çok kaliteli SSD yapsa da gidebilir.

Yüksek voltaj ya da düşük voltaj sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.
Bu sorunları yaşamayacağını nereden biliyorsun? Direkt elektriğin kesilmesi ile ilgilenen yetkili değilsen neden elektrikler kesildiğini bilemezsin.

Şans işi. Evet bozulabilir. Samsung çok kaliteli SSD yapsa da gidebilir.
Bundan sonra elektrik kesileceği zaman 'bir şey olmaz' deyip oynamaya devam etmeyeceğim, anlaşıldı.

Bu sorunları yaşamayacağını nereden biliyorsun? Direkt elektriğin kesilmesi ile ilgilenen yetkili değilsen neden elektrikler kesildiğini bilemezsin.
Voltaj koruma rölesi taktırmak istiyordum ancak elektrikçi, şehrin merkezinde yaşadığım için bunun gereksiz olduğunu, akım koruma rölesinin yeterli olacağını söyledi.