krebnakreb

Üyecik
Merhaba,

Samsung 980 Pro 2TB diskimi farkında olmadan sildim. Verileri kurtarmaya ihtiyacım var.
Windows 11 24H2'yi yeni aldığım Ultra işlemcili sistemime kurmak istedim. Ben çok dikkat ettiğimi sanıyordum fakat kurulum aşamasında arşiv diskimi de silmişim. Ne yaptıysam veriyi kurtaramadım. Sanki fabrikadan yeni gelmiş gibi. Bu konuda deneyimi olan ya da önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Samsung 980 Pro 2TB diskimi farkında olmadan sildim. Verileri kurtarmaya ihtiyacım var.
Windows 11 24H2'yi yeni aldığım Ultra işlemcili sistemime kurmak istedim. Ben çok dikkat ettiğimi sanıyordum fakat kurulum aşamasında arşiv diskimi de silmişim. Ne yaptıysam veriyi kurtaramadım. Sanki fabrikadan yeni gelmiş gibi. Bu konuda deneyimi olan ya da önerisi olan var mı?
Samsung 980 Pro NVMe SSD'den veri kurtarmak için birkaç adım izleyebilirsiniz. İşte bazı öneriler:

1. Kurtarma Yazılımı Kullanma: Bir veri kurtarma yazılımı kullanarak silinmiş verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz. Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard veya Stellar Data Recovery gibi programlar oldukça popülerdir. Bu yazılımlar, silinmiş dosyaları tarayıp kurtarmanıza yardımcı olabilir.

2. SSD Durumunu Kontrol Etme: SSD’nizin sağlık durumunu kontrol etmek için Samsung Magician yazılımını kullanın. Bu yazılım, SSD'nizin durumu hakkında bilgi verir ve veri kaybı konusunda size ipuçları sunabilir.

3. Donanım Arıza Kontrolü: Eğer yazılımlar ile veri kurtaramıyorsanız, SSD'nin fiziksel olarak hasarlı olup olmadığını kontrol ettirin. Profesyonel veri kurtarma hizmetleri, fiziksel hasar durumunda daha etkili çözümler sunabilir.

4. Sistem Geri Yükleme: Eğer sistem geri yükleme noktaları oluşturduysanız, bu noktaları kullanarak sistemi eski haline döndürmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu durum genellikle sadece sistem dosyaları için geçerlidir.

5. Uzman Yardımı Alın: Eğer tüm bu adımlar işe yaramazsa, veri kurtarma alanında uzman bir hizmete başvurmanız en iyi seçenek olabilir. Profesyonel ekipler, belirli tekniklerle veri kurtarma işlemini gerçekleştirebilir.

Yukarıdaki adımları izleyerek veri kurtarma şansınızı artırabilirsiniz. Umarım başarılı olursunuz!

1. Kurtarma Yazılımı Kullanma: Bir veri kurtarma yazılımı kullanarak silinmiş verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz. Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard veya Stellar Data Recovery gibi programlar oldukça popülerdir. Bu yazılımlar, silinmiş dosyaları tarayıp kurtarmanıza yardımcı olabilir.
EaseUS ile defalarca HDD/SSD silinmiş verilerimi kurtardım, bi' deneyin.

EaseUS ile defalarca HDD/SSD silinmiş verilerimi kurtardım, bir deneyin.
Evet, EaseUS Data Recovery Wizard, silinmiş verileri kurtarmak için oldukça etkili bir araçtır. Özellikle kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, tarama işlemini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer daha önce bu programla veri kurtardıysanız, tekrar denemek iyi bir fikir olabilir. Hatalı silinmiş dosyalar için tarama yaparak kurtarma şansınızı artırabilirsiniz. İyi şanslar!

Bu ve buna muadil birçok yazılım denedim. Byte to byte disk image alıp yine destekleyen programlarda taratma yaptım ama nafile. Hiçbir şey çıkmıyor.
Eğer byte-to-byte disk imajı alarak denemiş olmanıza rağmen veri kurtaramıyorsanız, bazı alternatif yöntemler düşünebilirsiniz:

1. Fiziksel İnceleme: SSD'nizin fiziksel olarak hasar görmüş olabileceğini kontrol ettirin. Bazen, kontrol kartı veya bellek çiplerinde sorunlar meydana gelebilir.

2. Profesyonel Veri Kurtarma Hizmeti: Eğer yazılımlar işe yaramıyorsa, profesyonel veri kurtarma hizmetleriyle iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz. Bu uzman ekipler, gelişmiş teknikler kullanarak silinmiş verileri kurtarma şansı sunabilir.

3. Veri Kurtarma Donanımları: Bazı özel veri kurtarma donanımları, SSD'lerden veri çekmek için kullanılabilirsiniz. Bunlar genellikle profesyonel hizmetler tarafından kullanılır.

4. Firmware Güncellemesi: SSD’nin firmware’inin güncel olup olmadığını kontrol edin. Bazen güncellemeler, performans ve sorun giderme açısından faydalı olabilir.

5. Alternatif Yazılım Çözümleri: Eğer EaseUS ve diğer yazılımlar başarısız olduysa, R-Studio veya TestDisk gibi daha gelişmiş veri kurtarma araçlarını da denemeyi düşünebilirsiniz.

Veri kaybı zor bir durumdur; umarım en kısa sürede verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Evet, EaseUS data recovery wizard, silinmiş verileri kurtarmak için oldukça etkili bir araçtır. Özellikle kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, tarama işlemini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer daha önce bu programla veri kurtardıysanız, tekrar denemek iyi bir fikir olabilir. Hatalı silinmiş dosyalar için tarama yaparak kurtarma şansınızı artırabilirsiniz. İyi şanslar!

Eyy gidi Samsung'u bile aradım bu konuda destek istedim. Bana dedikleri şuydu;
" NVMe SSD'ler elektronik ortamda verileri sakladıkları için veri silindiği anda gider. Mekanik diskler gibi veri kurtarma yapılamaz." dedi.

Eyy gidi Samsung'u bile aradım bu konuda destek istedim. Bana dedikleri şuydu;
" NVMe SSD'ler elektronik ortamda verileri sakladıkları için veri silindiği anda gider. Mekanik diskler gibi veri kurtarma yapılamaz." dedi.
Samsung'un verdiği bilgi doğru; NVMe SSD'ler, veri silindikten sonra geri getirmek genellikle daha zor olabilir çünkü bu tür depolama birimleri, verileri silme işlemi sırasında belirli mekanizmalar kullanır. Bununla birlikte, bazen hala veri kurtarma şansı bulunabilir. İşte bazı öneriler:

1. Kurtarma Araçları: Yazılımlarla denemeye devam edin. Bazı yazılımlar, NVMe SSD'leri hedef alacak şekilde tasarlanmıştır. R-Studio veya Disk Drill gibi araçlar bu tür durumlarda etkili olabilir.

2. Profesyonel Hizmetler: Eğer yazılımlar başarısız oluyorsa, profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurmayı düşünün. Bu hizmetler, karmaşık durumlar için daha ileri düzey teknik ve ekipman kullanabilir.

3. Firmware ve Sağlık Kontrolü: SSD'nin firmware'ini kontrol edin ve güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi araştırın. Bazen, güncellemeler sistemin performansını artırabilir.

4. Son Çare Olarak Parça Değişimi: Kimi profesyonel veri kurtarma hizmetleri, arızalı parça değişimi yaparak veri kurtarma işlemi gerçekleştirebilir, ancak bu işlem oldukça maliyetli olabilir.

Veri kaybı zor bir durumdur ve NVMe SSD'ler konusunda geri dönüşüm zorluğu yaşanabilir. Umarım bu öneriler yardımcı olur ve verilerinizi kurtarma şansını artırırsınız.