loewry

Becerikli
Arkadaşlar Amazon satıcılı olarak soğutmalı versiyonu 5.000 TL. Anakartım ASUS ROG B850F, soğutmasını sökmem gerekiyor mu SSD'nin? Şahsen anakartın M.2 soğutma slotunu sökmem, görüntü açısından hem de daha iyidir bence soğutması anakartın.

@Ayhan Dönmez.

Arkadaşlar Amazon satıcılı olarak soğutmalı versiyonu 5.000 TL. Anakartım ASUS ROG B850F, soğutmasını sökmem gerekiyor mu SSD'nin? Şahsen anakartın M.2 soğutma slotunu sökmem, görüntü açısından hem de daha iyidir bence soğutması anakartın.

@Ayhan Dönmez.
Samsung yerine bunu al, Amazon satıcılı, 10 numara M.2, DRAM desteği de mevcut.

Samsung gereksiz pahalı. İkisi de var bende, 0 fark.

@loewry KC3000, bu attığım model ve 990 Pro üçü de mevcut, aralarında hiç fark yok diyebilirim. Sıcaklık farkı minimal olabiliyor, anakart M.2 heatsink bölmesi ile o sorun zaten çözülüyor. ROG kartın var.

Samsung yerine bunu al, Amazon satıcılı, 10 numara M.2, DRAM desteği de mevcut.

Samsung gereksiz pahalı. İkisi de var bende, 0 fark.

@loewry KC3000, bu attığım model ve 990 Pro üçü de mevcut, aralarında hiç fark yok diyebilirim. Sıcaklık farkı minimal olabiliyor, anakart M.2 heatsink bölmesi ile o sorun zaten çözülüyor. ROG kartın var.

Hocam benim 860 EVO 7 senedir sapasağlam, para önemli değil Samsung'un kalitesinden şaşmamak istiyorum, Kioxia nasıl bu sağlık konusunda.

Hocam benim 860 EVO 7 senedir sapasağlam, para önemli değil Samsung'un kalitesinden şaşmamak istiyorum, Kioxia nasıl bu sağlık konusunda.
2 yılda hepsi eşit sağlıkta, %98-99. Onun önüne geçemezsin. Ne kadar kullandığına bağlı, tbw değerleri oluyor bu disklerin, o açıdan da problem yok, alabilirsin attığım modeli.

1755088951826.webp

Hmm o zaman yeterli. 5000 bandına çıksak daha iyisini alabilir miyim gerek var mı?
En iyisi bu, daha iyisini alamazsın. Samsung sadece ASUS ROG gibi x2 fiyat, sana ekstra katkısı yok.

Hmm o zaman yeterli. 5000 bandına çıksak daha iyisini alabilir miyim gerek var mı?
Gen5 M2'ler İncehesap Gaming'de 5.5-6 civarlarına kadar düştü ama Gen4 al geç, farkı hissetmen mümkün değil oyun için konuşursak ya da Windows.

En iyisi bu, daha iyisini alamazsın. Samsung sadece ASUS ROG gibi X2 fiyat, sana ekstra katkısı yok.

Gen5 M.2'ler İncehesap Gaming'de 5.5-6 civarlarına kadar düştü ama gen4 al geç, farkı hissetmen mümkün değil oyun için konuşursak ya da Windows.

O zaman bu alınır hem uygun başka kişilerede danışayım anakartı takarken bunu da takacağım çünkü.

@loewry madem ücretin önemi yok, alacaksan bunu al tam olsun, bir daha derdin kalmaz, 1 sn daha hızlı açılır Windows. İnsan ömrü kıymetli, saniyelerin kıymeti var.

Yok hocam bu da kazık ya, Kioxia mantıklı geldi.

Exceria Pro fazlasıyla yeterli. SSD sağlığı bir şey ifade etmez %0'a düşse bile rahat şekilde kullanılır. Aynı şekilde TBW değeride bir şey ifade etmez.

Evet evet mantıklı geldi. 5K veresim yoktu bir SSD için depolamada lazım değil zaten. M.2 kurulu Windows olsun diye alacağım, yoksa bana 500GB 870 EVO yetiyor.