serifsenturk

Uzman
Samsung 990 Pro 2TB diskimi firmware güncellemesi yapamıyorum. PC, Intel VDM driver’ını kullandığı için oluyormuş; ama ChatGPT’nin önerilerinin hepsini denedim, bir türlü güncelleyemiyorum.

Samsung sitesinden firmware dosyasını Rufus ile USB belleğe yazıp denedim, diski görmedi. BIOS’tan Intel VDM’i devre dışı bıraktım; bu sefer PC hiç açılmadı. Yani ne yaptıysam güncelleyemiyorum. Sizin bir çözümünüz var mı acaba?

Şuan yapılamıyor, gün içinde 990pro' yu başka bilgisayara takıp güncelledim fakat daha sonra gelicek firmware güncellemelerini yine yapamayacağım. Bu hatayı veriyor.

Dosya Ekleri

• 333333.webp
    333333.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Sorun zaten Intel vdm driver'ından kaynaklanımıyor mu? Windows'un kendi Driver'ını kullanmam lazımmış ChatGPT öyle diyor ama nasıl yapacağız.

Vdm BIOS üzerinden kapatılabilen bir şey değil miydi? Sanki ben önceki Intel olan işlemcimde de aynı şeyi yaşamıştım. Intel rts diye bir program yüklüydü ilk önce onu silmiştim sonra BIOS üzerinde vdm seçeneğini kapatabiliyordum. Rts yüklü iken ben BIOS'ta Vdm'ye dokunamıyordum.

Vdm BIOS üzerinden kapatılabilen bir şey değil miydi? Sanki ben önceki Intel olan işlemcimde de aynı şeyi yaşamıştım. Intel rts diye bir program yüklüydü ilk önce onu silmiştim sonra BIOS üzerinde vdm seçeneğini kapatabiliyordum. Rts yüklü iken ben BIOS'ta Vdm'ye dokunamıyordum.
Bios'tan vdm kapatınca pc hiç açılmıyor. Recep Baltaş'ı bu konuya nasıl çağırabilirim o çözer diye düşünüyorum.

BIOS'tan vdm kapatınca PC hiç açılmıyor. Recep Baltaş'ı bu konuya nasıl çağırabilirim o çözer diye düşünüyorum.

VDM kapatınca, VDM sürücü olarak okumadığı için yüklü bir işletim sistemi görmüyor. VDM kapattığımız için normal sürücü olarak okuyor ve işletim sistemini görmüyor, tekrardan format atmanız gerek.

Başka yolları var mı maalesef bilmiyorum. Yanlışım varsa da kusura bakmayın.