Detaylar
Kim cevapladı?Biraz oyun oynadıktan sonra sıcaklık.
Eki Görüntüle 187765
Sistemim genel olarak 60 derecenin üstünü pek görmüyor oyunlarda ancak SSD ekran kartının arka plakasının iyice ısınmasıyla beraber 50 dereceleri görebiliyor.
Gayet iyi değerlerin. Bende normalde, maksimum 65 derece gördüm testlerde. Lakin boşta 48-50 civarlarında gezerdi. 5 derece birden değişince, merak ettim.
Ben direkt heatsink model kullanıyorum, anakartın soğutucusunu pek beğenmiyorum şahsen.
Teoride anakart ile gelen pasif soğutmanın yüzey alanı daha fazla teoride daha fazla soğutma yapmalı. Bende sıcaklık 40 ile 53 arasında geziyor normal kullanımda. Yüke bindirince 65lere geliyor. Ön taraftaki 3 fanı ben %70 hızda çeviriyorum.Gayet iyi değerlerin. Bende normalde, maksimum 65 derece gördüm testlerde. Lakin boşta 48-50 civarlarında gezerdi. 5 derece birden değişince, merak ettim.
Ben direkt heatsink model kullanıyorum, anakartın soğutucusunu pek beğenmiyorum şahsen.
Teoride anakart ile gelen pasif soğutmanın yüzey alanı daha fazla teoride daha fazla soğutma yapmalı. Bende sıcaklık 40 ile 53 arasında geziyor normal kullanımda. Yüke bindirince 65lere geliyor. Ön taraftaki 3 fanı ben %70 hızda çeviriyorum.
Hocam sisteme göre değişiyor o. Anakart soğutucusu ile 55-57 derecelerde geziyordum ben. Heatsink modellere geçince 50 derece altına düşmüştüm.
Özellikle 990 Pro değişken bu konuda.
Sizin Anakartınızda olan soğutucu, güzel bir soğutucu. Bende olan model, SSD bile yamulttu. Pek başarılı değildi, o yüzden kullanmıyorum artık.
B 52 Stratofortress
Deneyimli
Reddit, diğer bir çok forumdaki başkalarının mesajları ve burada sizin mesajlarınızı okudum. SSD alacağım ama 990 Pro hakkında çok fazla fikir ayrılığı var. Sizce günümüzde 990 Pro alınabilir durumda mı? Yoksa başka modellere bak mı dersiniz?Hocam sisteme göre değişiyor o. Anakart soğutucusu ile 55-57 derecelerde geziyordum ben. Heatsink modellere geçince 50 derece altına düşmüştüm.
Özellikle 990 Pro değişken bu konuda.
Sizin Anakartınızda olan soğutucu, güzel bir soğutucu. Bende olan model, SSD bile yamulttu. Pek başarılı değildi, o yüzden kullanmıyorum artık.
Reddit, diğer birçok forumdaki başkalarının mesajları ve burada sizin mesajlarınızı okudum. SSD alacağım ama 990 Pro hakkında çok fazla fikir ayrılığı var. Sizce günümüzde 990 Pro alınabilir durumda mı? Yoksa başka modellere bak mı dersiniz?
Performansı, yazılımı, kalitesini tartışamam çok başarılı. Lakin bende 2 tane vardı, bir tanesi çöp oldu. Durduk yere BIOS'a atıyordu. SSD görünmüyordu sistemde. Yetkili servis sorun yok deyip, geri gönderdi. Yazılım güncellemesi yapmışlardı. Yazılım güncellemesi fayda etmiyor, tamamen şans meselesi. 9100 güncel modelinde de benzer sorunlar yaşayanlar var. Bazılarında bu var maalesef ve Samsung bunu kabul etmiyor. Her Samsung SSD bu sorunu yaşamıyor, mesala diğer 990 Pro'da hiç sıkıntı yok bende. Bazıları bu soruna, uyku sorunu diyor. Hem 990 Pro hem de 9100'da var.
Resim paylaştım yorumlarla ilgili, bakabilirsin.
B 52 Stratofortress
Deneyimli
Son üretimler hakkında şikayet görmedim, sizdeki sorunsuz dediğiniz diğer disk yeni üretim mi acaba?Performansı, yazılımı, kalitesini tartışamam çok başarılı. Lakin bende 2 tane vardı, bir tanesi çöp oldu. Durduk yere BIOS'a atıyordu. SSD görünmüyordu sistemde. Yetkili servis sorun yok deyip, geri gönderdi. Yazılım güncellemesi yapmışlardı. Yazılım güncellemesi fayda etmiyor, tamamen şans meselesi. 9100 güncel modelinde de benzer sorunlar yaşayanlar var. Bazılarında bu var maalesef ve Samsung bunu kabul etmiyor. Her Samsung SSD bu sorunu yaşamıyor, mesala diğer 990 Pro'da hiç sıkıntı yok bende. Bazıları bu soruna, uyku sorunu diyor. Hem 990 Pro hem de 9100'da var.
Resim paylaştım yorumlarla ilgili, bakabilirsin.
Eki Görüntüle 188086
Eki Görüntüle 188088
Son üretimler hakkında şikayet görmedim, sizdeki sorunsuz dediğiniz diğer disk yeni üretim mi acaba?
İkisi de benzer tarihti. Bendekiler yeni üretim. Onun tarih ile alakası pek yok. Biraz şans ile alakası var. 9100 modelide en yeni üretim mesela, birebir aynı sorun devam ediyor bazılarında. Yine SSD görünmeme vakası, farklı değil.
serifsenturk
Uzman
Rica etsem megician programında driver detail kısmını ekran alıntısı atabilirmisiniz. Bende başka bir sorun varda.Selam dostlar,
Yakın zamanda bir Magician güncellemesi geldi. Bende doğal olarak yaptım tabi. Yalnız yaptığım son güncellemeden sonra, özellikle SSD boşta 55 derecelere kadar çıkıyor. Biliyorum yükte önemli olan değerler ama, enteresan geldi. Normalde 48-50 derece civarlarında gezerdi. Kasam mesh ve hava akışım iyi durumda. SSD Heatsink modeli olan, Anakart soğutucusunu kullanmıyorum.
Hocam fan eğrisi yapmıştık sizinle hatırlarsınız, onun etkisi olabilir mi? Yoksa güncelleme kaynaklı mı acaba? Bana pek fan eğrisi ile alakalı gelmedi ama. @20424
Yaklaşık 1 yıl sonra %99'a düşmüş sağlık, onun zaten pek önemi yok diye hatırlıyorum. %1 düşüş güncellemeden sonra gerçekleşti bu arada.
CrystalDiskInfo programı da, güncel durumda.
Eki Görüntüle 187593