Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Yakın zamanda bir Magician güncellemesi geldi. Bende doğal olarak yaptım tabi. Yalnız yaptığım son güncellemeden sonra, özellikle SSD boşta 55 derecelere kadar çıkıyor. Biliyorum yükte önemli olan değerler ama, enteresan geldi. Normalde 48-50 derece civarlarında gezerdi. Kasam mesh ve hava akışım iyi durumda. SSD Heatsink modeli olan, Anakart soğutucusunu kullanmıyorum.

Hocam fan eğrisi yapmıştık sizinle hatırlarsınız, onun etkisi olabilir mi? Yoksa güncelleme kaynaklı mı acaba? Bana pek fan eğrisi ile alakalı gelmedi ama. @20424

Yaklaşık 1 yıl sonra %99'a düşmüş sağlık, onun zaten pek önemi yok diye hatırlıyorum. %1 düşüş güncellemeden sonra gerçekleşti bu arada.

CrystalDiskInfo programı da, güncel durumda.

Ekran görüntüsü 2025-09-25 101653.webp

@Eagles sorun fan ayarında olmuş olsa bunu ilk olarak CPU ve GPU'da hissedersiniz, yani pasif soğutmayı etkileyen bir kasa içi sıcaklık artışı CPU ve GPU sıcaklığını da arttırır, onlarda sorun yoksa fanlar ile alaksı yoktur.

Sağlık kısmına takılmayın.

@Eagles sorun fan ayarında olmuş olsa bunu ilk olarak CPU ve GPU'da hissedersiniz, yani pasif soğutmayı etkileyen bir kasa içi sıcaklık artışı CPU ve GPU sıcaklığını da arttırır, onlarda sorun yoksa fanlar ile alaksı yoktur.

Sağlık kısmına takılmayın.

Eline sağlık hocam, kafam şişmiyor artık 9700X dengesizliğinden. Öyle kullanmaya devam ediyorum. Senin ayarlar var hala.

Bende güncelleme kaynaklı şüpheleniyorum. Samsung çılgınlıklar yapabiliyor güncellemeler ile.

Bekliyorum aynı güncellemeyi yapan ve modeli kullanan arkadaşlarda yazabilirler, o zaman daha da net olur gibi. Belki başka bunu tespit edenlerde vardır. Sadece ben yaşamıyorumdur muhtemelen, öyle tahmin ediyorum.

Aynı SSD mevcut aynı güncellemeyi yaptım, sıcaklık değerlerine akşam bakacağım. Benim SSD daha yeni olduğu için sağlık düşüşü olmadı. Yani muhtemelen sizin SSD'nin zaten %1 düşeceği var mıştı.

Aynı SSD mevcut aynı güncellemeyi yaptım, sıcaklık değerlerine akşam bakacağım. Benim SSD daha yeni olduğu için sağlık düşüşü olmadı. Yani muhtemelen sizin SSD'nin zaten %1 düşeceği var mıştı.

Secure Erase,format, yoğun kullanım yaptım yaklaşık 1 senede. Bende normal olduğunu düşünüyorum. Sadece eksik bilgi olmasın diye paylaştım aslında. Düşeceği var mış evet. Siz bakın bakalım, özellikle boşta sıcaklıklar arttı.

Bende de aynı ssd var. Güncellemeleri her zaman birkaç gün bekletiyorum ben. Gelişmeleri söylerseniz ona göre yaparım bende.

Bakalım arkadaş test edecekmiş akşam, biraz daha fikir sahibi oluruz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bende firmware güncellemesini yaptım. Güncelleme öncesi 55 derecede çalışıyordu. Şuan 52 derecede çalışıyor bende bir fark olmadı. Benim kasada hava akışı biraz düşük birde 4090 var içerisi çok sıcak hep bu sıcaklıklarda oluyor. Yani kısaca bende kayda değer bir fark yok. Bilginize.