Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Geçenlerde bir test yaptım, 70 derece üstünü görüyorum artık. Bu değerleri biraz aşağıya çekmek istiyorum, mümkünse tabii. 6 ay önce bu SSD ile 65 derece üstünü görmüyordum yaptığım CrystalDiskMark testleri ile. Anakartın SSD soğutucusunu sevmiyorum ve kullanmıyorum. Aklımda devasa bir soğutucu var aslında. Garantisi var ama içini açıp linkte olan soğutucu modelini kullanmayı düşünüyorum. Garantisi pek umurumda değil açıkçası, iyi bir SSD servisi yok Samsung markasının çünkü. Deneyimlerim bana yeteri kadar şey öğretti bu konuda. Garantili olmasına rağmen, garantisi yok gibi farz ediyorum. Şimdi boş yere size danışmadan SSD soğutucusunu ayırmak istemiyorum. Linkte olan modeli alsam, sığar mı? Bayağı dar gibi geliyor orası bana çünkü. Emin değilim. Kafama takılan bölgeyi işaretledim. Anakart model linkimi paylaştım. Bu SSD kutusu yükte beni ortalama hangi sıcaklıklarda tutar sizce?

@20424 @LH44

20251030_214027.webp

Selam dostlar,

Geçenlerde bir test yaptım, 70 derece üstünü görüyorum artık. Bu değerleri biraz aşağıya çekmek istiyorum, mümkünse tabii. 6 ay önce bu SSD ile 65 derece üstünü görmüyordum yaptığım CrystalDiskMark testleri ile. Anakartın SSD soğutucusunu sevmiyorum ve kullanmıyorum. Aklımda devasa bir soğutucu var aslında. Garantisi var ama içini açıp linkte olan soğutucu modelini kullanmayı düşünüyorum. Garantisi pek umurumda değil açıkçası, iyi bir SSD servisi yok Samsung markasının çünkü. Deneyimlerim bana yeteri kadar şey öğretti bu konuda. Garantili olmasına rağmen, garantisi yok gibi farz ediyorum. Şimdi boş yere size danışmadan SSD soğutucusunu ayırmak istemiyorum. Linkte olan modeli alsam, sığar mı? Bayağı dar gibi geliyor orası bana çünkü. Emin değilim. Kafama takılan bölgeyi işaretledim. Anakart model linkimi paylaştım. Bu SSD kutusu yükte beni ortalama hangi sıcaklıklarda tutar sizce?

@20424 @LH44

Eki Görüntüle 197405
Sığar gibi görünüyor.
Şuanki soğutucuyla aynı hizada olucak zaten.

Yanılmıyorsam o soğutucunun 2,5 - 3cm gibi bir yüksekliği var idi.

Anakartın M2 Shield'ni neden kullanmıyorsun ki? Bende de 990 PRO var, Anakartım B650 Tomahawk. 1 senedir elimde ve 65'i anca gördüm. 100-200 GB dosyalar yazıyordum bu arada.

Sığar gibi görünüyor.
Şuanki soğutucuyla aynı hizada olucak zaten.

Yanılmıyorsam o soğutucunun 2,5 - 3cm gibi bir yüksekliği var idi.

Baya iri bir soğutucu. Dedim çarpar mı, iyi soğutur mu? Netleştirmek için açtım konuyu aslında, bir süredir aklımdaydı.

Anakartın M2 Shield'ni neden kullanmıyorsun ki? Bende de 990 PRO var, Anakartım B650 Tomahawk. 1 senedir elimde ve 65'i anca gördüm. 100-200 GB dosyalar yazıyordum bu arada.

Hocam herkeste sıcaklıklar bir olmuyor. Neden kullanmıyorum çok sıkmamış olmama rağmen SSD yamulttu benim anakart heatsink. Düz zemine koyunca, düz durmuyordu SSD. Bir sorun değil belki, ama hoşuma gitmedi.

@Eagles, sığmama şansı yok, Samsung'un kendi soğutucusu bundan daha uzun ve daha geniş, sadece yükseklik farkı var, ona da engel olan bir şey yok.

Bunun benzeri Thermalright HR-10 var neredeyse aynılar HR-10 9100 Pro'yu en yüksek hızında çalıştırabiliyor, 990 Pro için fazla bile gelir.

@Eagles, sığmama şansı yok, Samsung'un kendi ruhları bundan daha uzun ve daha geniş, sadece fark farkı var, ona da engel olan bir şey yok.

Bunun benzeri Thermalright HR-10 neredeyse aynı olan HR-10 9100 Pro'yu en yüksek hızda çalıştırabiliyor, 990 Pro için daha fazla bile gelir sağlıyor.

Sizce ID-Cooling Zero M15 Samsung kendi soğutucusundan 9-10 derece daha serin çalıştırır mı? Yoksa elde edebileceğim ısılardan bile daha iyi değerler yakalayabilir mi? Birazdan sipariş geçerim muhtemelen.

Thermalright fiyatı biraz tuzluymuş. HR-10 sadece Amazon'da gördüm hocam, oda fanlı modeliydi. 3.900 TL civarında fiyatı var. Sizin dediğiniz hangi model?

@20424 Yükseklik biraz kafamı bulandırmıştı.

Ekran görüntüsü 2025-10-30 233922.webp

@Eagles, HR-10'u örnek verdim, thermalrigt'ın büyük M.2 soğutucularını getirmiyorlar, şu an bildiğimiz marka olarak tek seçenek ID-Cooling.

Yüksekliği engelleyecek bir şey yok, problem olmaz.

Sizce ID-Cooling Zero M15 Samsung kendi soğutucusundan 9-10 derece daha serin çalıştırır mı?

Evet bu kadar düşüş olması lazım.

@Eagles

Sıcaklık konusunda net bilgi vermesi için test verisini paylaşayım, M-05 Samsung gibi normal soğutucu, ondan daha iyi bile olabilir, M-15 ile arasında 19 derece fark oluşmuş.

Son düzenleme:
@Eagles, HR-10'u örnek verdim, thermalrigt'ın büyük M.2 soğutucularını getirmiyorlar, şu an bildiğimiz marka olarak tek seçenek ID-Cooling.

Yüksekliği engelleyecek bir şey yok, problem olmaz.

Evet bu kadar düşüş olması lazım.

@Eagles

Sıcaklık konusunda net bilgi vermesi için test verisini paylaşayım, M-05 Samsung gibi normal soğutucu, ondan daha iyi bile olabilir, M-15 ile arasında 19 derece fark oluşmuş.

Tam olarak bende o test sonucuna göre size soracaktım aslında. TechPowerUp incelemesini okuyordum az önce. Fanlı HR-10 Pro modeli de acayip serin tutmuş.

Thermalright ülkemizde satıldı mı hocam daha önce büyük modelleri? Eğer gelirse 10 Pro ya da 10 modelini de bekleyebilirim duruma göre. Belki uygun fiyatlı gelir. Gelme ihtimali düşük ise ID M-15 alıp geçeyim biraz sonra.

Resimde iki farklı sıcaklık var hocam 990 Pro modelinde. Diğer SN850X modelinde 1 tane gözüküyor sensör sıcaklığı. Samsung modelinde neden iki tane sıcaklık değeri veriyor, onu da anlamadım. Samsung markasında daha fazla mı sensör bulunuyor acaba?

@20424

Adsız.webp

@Eagles, Thermalright'ın küçük soğutucusunu getirdiler, büyükler gelmedi diye biliyorum, bende frost commander gelse alacağım getirmiyor Gaming Gen, aslında onlara sorabilirsiniz belki talep üzerine tedarik ederler.

HR10-PRO fanlı olduğu için normal, soğutamayacağı SSD yok.

Samsung kontrolcü için de sensör koymuş, her SSD'de olmuyor.

@Eagles, Thermalright'ın küçük soğutucusunu getirdiler, büyükler gelmedi diye biliyorum, bende frost commander gelse alacağım getirmiyor Gaming Gen, aslında onlara sorabilirsiniz belki talep üzerine tedarik ederler.

HR10-PRO fanlı olduğu için normal, soğutamayacağı SSD yok.

Samsung kontrolcü için de sensör koymuş, her SSD'de olmuyor.

Hocam talep ederim Thermalright ve frost commander içinde, sorun olmaz. Ama tabi bir kişinin talebine nasıl yanıt verirler, kestiremiyorum.

Şöyle bir konum vardı. Yaklaşık 3 ayda sıcaklık değerlerim 10-12 derece yukarı gitmiş. 9700X işlemcisinden de biraz şüphe ediyorum, acaba o mu arttırdı diye.

SN850X Heatsink onda da yukarı tırmanış var sıcaklıklarda. Hadi ekran kartı altında oda onu bir nebze anlayabiliyorum. Format atalı 3 ay olmamıştır belki. Acaba Windows güncellemeleri mi getiriyor bu hale oda muamma.

Bu arada performans konusunda hiç sıkıntı yok, ikisi de iyi durumda. Onun da altını çizeyim Marix hocam.

@20424