Makaleler
12
Yer
Çorum
Cihaz
Samsung A16
Merhaba arkadaşlar, daha yeni Samsung A16 satın aldım. 6 GB RAM ve 128 GB hafızalı versiyonu. Telefon menülerde vs. son derece akıcı, hiçbir sorun yok ancak herhangi bir uygulamada sayfayı kaydırırken sürekli takılıyor. Takıla takıla iniyor, akıcılık sıfır.

Ekran 90 Hz şu anda, kontrol ettim. Yazılım güncellemesini de yaptım. Özellikle Twitter gibi sosyal medyalarda oluyor. Bir de telefonu kapatıp açtığımda bildirim çubuğu da bir süre kasarak iniyor, daha sonra düzeliyor ama şu kaydırırken takılma sorunu düzelmiyor. Daha yepyeni telefonda böyle olması üzücü. Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapınca çok daha kötü oluyor. 60 Hz'e çektiğimde sanki 30 Hz yapmışım gibi oluyor. Elimdeki diğer 60 Hz telefonla bu telefonun 60 Hz'i bir değil gerçekten.

Muhtemelen böyle bir şey. Herhangi bir kasma donma yok çünkü, kare takılıyor gibi oluyor.
Şu durumda yapılabilecek başka bir şey gelmiyor benim aklıma, memnun kalmadıysanız iade etmeyi (aktive edilmiş ve sim kart takılmış şekilde anladığım kadarıyla, cihazda sorun olmadıkça mümkün değil) veya satmayı/takasla değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bir ihtimal GSI desteği varsa ROM değişikliğine gidebilirsiniz ancak gerek var mı bilmiyorum.

@Asily, olabilir. Örneğin bu sayfada son derece akıcı ama Twitter'a girip kaydırıyorum, görüntü takıla takıla iniyor. Akıcılıkta da problem yok, göruntü takılıyor bildiğin. Çok yavaşça indirdiğimde bile takıla takıla gidiyor.

Telefon net bozuk bence, giriş seviyeyle falan alakası yok. Stuttering oluyor, en ufak kaydırmada görüntü takıla takıla iniyor. Sosyal medya uygulamaları, özellikle Twitter, kullanılamaz halde.

Son düzenleme:
@Asily, olabilir. Örneğin bu sayfada son derece akıcı ama Twitter'a girip kaydırıyorum, görüntü takıla takıla iniyor. Akıcılıkta da problem yok, göruntü takılıyor bildiğin. Çok yavaşça indirdiğimde bile takıla takıla gidiyor.

Telefon net bozuk bence, giriş seviyeyle falan alakası yok. Stuttering oluyor, en ufak kaydırmada görüntü takıla takıla iniyor. Sosyal medya uygulamaları, özellikle Twitter, kullanılamaz halde.
Bence garantiye gönderin.

Bunu yapınca çok daha kötü oluyor. 60 Hz'e çektiğimde sanki 30 Hz yapmışım gibi oluyor. Elimdeki diğer 60 Hz telefonla bu telefonun 60 Hz'i bir değil gerçekten.
Xiaomi'de Power Hwui Framerate Tools gibi programlarla yenileme hızını pop-up şeklinde izleyebiliyorsunuz. Alternatif bir uygulama varsa geliştirici ayarlarından onu açın Samsung için, yoksa da market üzerinden indirin. Yenileme hızını gözlemleyin bakalım, bu tarz yenileme hızının değişimi bazı cihazlarda söz konusu olabiliyor. Pil tasarrufu açık mı bu arada?

Bu kadar şanslı olmayı nasıl başarıyorum ben de bilmiyorum. (!)

Xiaomi'de Power Hwui Framerate Tools gibi programlarla yenileme hızını pop-up şeklinde izleyebiliyorsunuz. Alternatif bir uygulama varsa geliştirici ayarlarından onu açın Samsung için, yoksa da market üzerinden indirin. Yenileme hızını gözlemleyin bakalım, bu tarz yenileme hızının değişimi bazı cihazlarda söz konusu olabiliyor. Pil tasarrufu açık mı bu arada?
Pil tasarrufu kapalı. Alternatif uygulama bulamadım, önerin varsa indirip deneyeyim hemen.

Telefon menüde olsun, açılış veya geçişlerde olsun son derece akıcı ama uygulamalarda takıla takıla gidiyor. Telefon sorunlu gibi sanki ama bakalım.

Sorun Trendyol Go uygulamasında aşırı belirgin şekilde oluyor. Ekran kasıyor gibi olmuş ama ona takılmayın, video sonlarına doğru üste kaydırdığımda teklemeleri görebilirsiniz:

Son düzenleme:
A16 yok ama ben 2.5 yıldır A33 kullanıyorum açılışta bildirim çubuğu kasması bende de oluyor ama onu telefonun kendini toparlamasına bağlıyorum. Anneme A15, abime ve 1 kişiye daha A24 aldırdım attığınız şekilde bir sorun hiç yaşanmadı ufak ufak kasmalar olsa da bu şekilde bir takılma hiç denk gelmedim. Konuyu sabah görüp eve gelince test ettim yine bir şey yok bence sizin telefonda veya başkaları da aynı sorunu yaşamışsa A16 serisinde bir sıkıntı olabilir.

Merhaba arkadaşlar, daha yeni Samsung A16 satın aldım. 6 GB RAM ve 128 GB hafızalı versiyonu. Telefon menülerde vs. son derece akıcı, hiçbir sorun yok ancak herhangi bir uygulamada sayfayı kaydırırken sürekli takılıyor. Takıla takıla iniyor, akıcılık sıfır.

ekran 90 Hz şu anda, kontrol ettim. Yazılım güncellemesini de yaptım. Özellikle Twitter gibi sosyal medyalarda oluyor. Bir de telefonu kapatıp açtığımda bildirim çubuğu da bir süre kasarak iniyor, daha sonra düzeliyor ama şu kaydırırken takılma sorunu düzelmiyor. Daha yepyeni telefonda böyle olması üzücü. Nasıl çözebilirim?

One UI 6.1 sürümündeysen bu hata normal 6.1 kronik sorunu bu.