Hayırlı olsun. Bende de A15 8/256 var. Keyifle kullanıyorum. En sevdiğim yanı 3.5mm kulaklık girişi. Keşke A16'da da tutsalarmış. Geri kalan özellikler aşağı yukarı aynı zaten. A16 biraz daha toparlanmış versiyonu gibi A15'in.

Bu arada oyun konusunda da G99 fena işlemci değil. PUBG'de akıcı grafik ve aşırı yüksek kare hızı ayarlarında stabil oyun deneyimi sunuyor, Genshin Impact'de de ortalama ayarlarda 40-45 FPS'lik bir deneyim sağlıyor. Wuthering Waves'de Genshin ile benzer bir deneyim sunuyor. PS2 emulatöründe de GoW 1-2 oynanabiliyor. En önemlisi bu oyunlarda cihaz ısınmıyor. Çok hafif ısınıyor. Büyük ihtimalle A16'da da deneyim benzerdir. Yani oyun konusunda da aklınızda şüphe olmasın. Orta ayarlarda rahat oyun oynanıyor. Hatta orta segment G99 işlemci ısınma konusunda bence büyük bir avantaj bile sağlıyor. Çünkü bana ısınması gerçekten şaşırtıcı derecede az geldi. Hardcore bir mobile gamer değilseniz gayet iş görür. Zaten öyleysen RedMagic gibi modellere yönelmelisin.
Telefon benim değil. Bende S23 var GTA SA hariç oyun yok diyebilirim :D

Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Bende S24 FE severek kullanıyorum gerçekten Samsung kendini geliştirmiş.
Hayırlı olsun. Doğru seçimi yapmışsınız. Ek bir bilgi vereyim. Kamera olarak iPhone 16e'den daha iyi.
Çok düşündükten sonra aldım. Normalde S23 FE'ye kadar parayı arttırmıştım ama kullanacak kişinin 50 yaşında olması ve detayları umursamaması yüzünden vazgeçtim. İkinci olarak da bu paraya bunu aldığınızı kabullenin yada 20-30 bin bandına çıkın. 2 lira koyarsan bu var, 3 lira koyarsan bu var gibi düşünceyle bana yazmayın. 6 sene yazılım ve güvenlik güncellemesi veriyor. One UI ve IOS hariç diğer işletim sistemlerini sevmiyorum. Bu paraya aldığınız Çin telefonlarının simgelerine bakın, adamlar tasarımcıları bile başka alanlarda çalıştırıyor sanki. İkon işi bittiyse dış tasarıma da el at diyen şirketler onlar.

Eki Görüntüle 126938

Ekran:
  • Boyut: 6,7 inç
  • Teknoloji: Super AMOLED
  • Çözünürlük: 1080 x 2340 piksel (FHD+)
  • Yenileme Hızı: 90 Hz
  • Parlaklık: 1200 nit'e kadar
İşlemci ve Bellek:
  • Yonga Seti: MediaTek Helio G99
  • RAM: 6 GB
  • Depolama: 128 GB dahili hafıza, microSD kart ile 1,5 TB'a kadar artırılabilir
Kamera:
  • Arka Kamera:
    • Ana Kamera: 50 MP
    • Ultra Geniş Açı: 5 MP
    • Makro: 2 MP
  • Ön Kamera: 13 MP
Batarya:
  • Kapasite: 5000 mAh
  • Hızlı Şarj: 25W
Dayanıklılık ve Güvenlik:
  • Suya ve Toza Dayanıklılık: IP54 sertifikası
  • Güncelleme Desteği: 6 yıl boyunca işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri
Boyutlar ve Ağırlık:
  • Boyutlar: 164,4 x 77,9 x 7,9 mm
  • Ağırlık: 200 gram
Bağlantı ve Diğer Özellikler:
  • NFC: Var
  • Bluetooth: 5.3
  • İşletim Sistemi: Android 14 tabanlı One UI 6.1

Telefonun dışı:

Arka kamera performansı, 1, 2, 4, 10x denemeleri:

Düzgün ışıkta kamera güzel çalışıyor.

Telefonu kullacak kişiye göre ayarladıktan sonra böyle gözüküyor:

Eki Görüntüle 126963

Youtube'da 4K video üzerinde en fazla 2K60 görüntü verebiliyor bence iyi en azından iyi videoları izlerken daha iyi olacaktır.

Son olarak hava durumu:

Telefonun bana göre her şeyi iş görür güzel kalitede. Kapitalizm'in reklamlarına karşı dürüst inceleme yaparsam A serisi giriş telefonlar o kadar da kötü değilmiş. Daha iyisini almanızı istedikleri için yapılan reklamlar sizi böyle düşündürüyor. A06'yı bilmem ama bana göre A16 ile A55 arasında kamera hariç gözle görülür ciddi bir fark yok. Özellikle A35 çok arada kalmış bir telefon olmuş. Kamerası daha iyi olsa da kimse o kadar parayı A16 çıktıktan sonra vermek istemez. Kim verir? Tabii ki bu çok düşük model kesin kötüdür deyip biraz pahalısını alıyım diyen kişiler alır. A36 da çıksa 39 da çıksa aynı böyle kalacak.

Çin telefonu almak istemeyenleri A16'ya, S23-24 FE serisi alamayanları A55 aldırmayı yönlendiren bu satış politikasında bence test etmeden kesin sonuca varmamak gerek.

Gün boyu testlerden sonra cevabım başlıktaki gibi parasının ötesinde telefon olmuş. Bence S23 gibi tam F/P noktasını vurmuşlar.

Aksini iddaa edecekseniz bana satış fiyatı 9000 TL'yi 1 lira geçmeyen telefonlarla gelin. Üstte dediğim gibi hem A serisi olup hem de 1 ile başlayan modelleri alan insanlar detayları önemsemediği için bunları alıyor. Oyunda 10 FPS fazla verip, kamerasında ağacın bir yerini daha net göstermesi pek de mantıklı bir kanıt değil.
Hayırlı olsun.

Samsung A3X altınada 5 yıl yazılım desteğini sunmaya başladığından beri mantıklı seçenekler bence bu telefonlar artık eğer normal bir gündelik kullanım tarzınız varsa.

A16 hakkında benim de şüphelerim vardı. Çevreme aldanmadan aldım. 8.600 TL para verdim. Kesinlikle parasına değer bir telefon. Alacak arkadaşlar için söyleyeyim, kesinlikle koruyucu kılıf ve jelatin taktırın. Yoksa çok kolay çiziliyor. Bir de beyaz veya yeşilini alın. Siyah gerçekten çok kaba gösteriyor telefonu. Şu anda kendisiyle mutluyum.

Oyun konusunda:

Brawl Stars'ta sürekli ping giriyor ama internet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tab A7 cihazda veya Redmi 10A cihazında girdiğimde sorun olmuyordu. Onu da 2.4Ghz ağına geçerek çözdüm.

PUBG 45 FPS
Minecraft'ta en düşük ayarların 2 chunk üstüne çektiğimde 90 FPS aldım.
Brawl Stars arayüzde avg. 60 FPS oyun içi 90 FPS aldım.

Başka merak ettiğiniz bir oyun varsa söyleyin, boş olduğumda denerim.