Bütçe
10000-15000
Yalnız monitörün ekran çözünürlüğü 4K o yüzden görüntü kalitesi iyi bir alıcı almanız gerekecek. Next Innova 4K alabilirsiniz. Kullanıcı yorumları genel anlamda olumlu. Siz yine de yorumları tek tek okuyun ki bir sorunu var mı yok mu ona göre karar verin. Fakat sunduğu görüntü kalitesi itibarıyla piyasadaki en uygun fiyatlı 4K cihaz konumunda. Çünkü işlemcisi HiSilicon ve bu işlemciler görüntüleri yüksek kalitede işlemesiyle bilinir.

Türkiye'de benim bildiğim TRT 4K ve Bein Sports dışı 4K yayın yok zaten. Kanky HD yeterli olacaktır.

Türkiye'de benim bildiğim TRT 4K ve Bein Sports dışı 4K yayın yok zaten. Kanky HD yeterli olacaktır.
Burada sorun 4K yayın olup olmaması değil. Panelin 4K olması ve dolayısıyla gelen görüntüyü 4K çözünürlüğe uygun şekilde ölçeklemesi (upscale) ki bu konuda Kanky falan tercih edilecek cihazlar değil. Kesinlikle tavsiye etmem. Next olmasa bile en azından Hiremco Turbo Pro alın. HiSilicon işlemcilerin Linux ile oldukça iyi performans gösterdiği bilinen bir gerçek.

Hocam benimki Hometech 1080p bir uydusu. Gayet yeterli oluyor. Zaten halktv, TRT haber, now izliyorum. Gerisi TV uygulamasında yeterli oluyor.

Ses çıkışında bir sorun oluyor mu bilmediğimden soruyorum hep dahili uydu alıcılı kullandığım için HDMI ile bağlayınca ses için herhangi bir şey yapmama gerek yok dahili hoparlörde kullanılıyor

Burada sorun 4K yayın olup olmaması değil. Panelin 4K olması ve dolayısıyla gelen görüntüyü 4K çözünürlüğe uygun şekilde ölçeklemesi (upscale) ki bu konuda Kanky falan tercih edilecek cihazlar değil. Kesinlikle tavsiye etmem. Next olmasa bile en azından Hiremco Turbo Pro alın. HiSilicon işlemcilerin Linux ile oldukça iyi performans gösterdiği bilinen bir gerçek.

Benim de kafamı karıştıran konu buydu siz çok iyi noktaya parmak bastınız

Ses çıkışında bir sorun oluyor mu bilmediğimden soruyorum hep dahili uydu alıcılı kullandığım için HDMI ile bağlayınca ses için herhangi bir şey yapmama gerek yok dahili hoparlörde kullanılıyor.

Benim de kafamı karıştıran konu buydu siz çok iyi noktaya parmak bastınız.

Herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Direkt ses çıkışı sağlıyor. Bence uydu alıcısı alacaksanız Next veya hiremco alın. Onlar Samsung universal remote destekli. Ama 4K destekli almanıza gerek yok. 1080p yeterli oluyor. Zaten film falan izleyecek olursa platformlardan izler diye düşünüyorum. Dediğim gibi tekrarlıyorum bende Hometech 1010 uydu alıcısı mevcut. Gayet güzel. Yarın sabah eve gideceğim isterseniz videosunu çekebilirim.

4K uydu zaten 1080p yayını upscale ediyor? Uydu 4K da uyduya gelen yayın 1080p olunca ne değişecek? Konuya attığım yayın görüntüsü Kanky HD cihazına ait. İncelersen şayet bozulma falan da yok. (ülkede HD yayını olmayan kanallar bile var hala 😁) Ha monitör uydu görüntüsünü 1080pden upscale etmiş ha uydu 1080p yayını 4k'ya ne fark ediyor pardon?

Kanky HD gayet yeterli cihaz. Next olması da şart değil kaliteli bir FHD uydu iş görür. Bütçe varsa 4K uydu alınabilir tabi ki. Gelecekte 4k yayınlar için iş yapar 4k yayın yapan kanal olursa. Ama yoksa kesin şart değil.

Son düzenleme:
Herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Direkt ses çıkışı sağlıyor. Bence uydu alıcısı alacaksanız Next veya hiremco alın. Onlar Samsung universal remote destekli. Ama 4K destekli almanıza gerek yok. 1080p yeterli oluyor. Zaten film falan izleyecek olursa platformlardan izler diye düşünüyorum. Dediğim gibi tekrarlıyorum bende Hometech 1010 uydu alıcısı mevcut. Gayet güzel. Yarın sabah eve gideceğim isterseniz videosunu çekebilirim.

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi 4K film vs izleyeceksem başka platformlardan izlerim. Video için zahmet etmeyin gün içerisinde sipariş vermeyi düşünüyorum

4K uydu zaten 1080p yayını upscale ediyor? Uydu 4K da uyduya gelen yayın 1080p olunca ne değişecek? Konuya attığım yayın görüntüsü Kanky HD cihazına ait. İncelersen şayet bozulma falan da yok. (ülkede HD yayını olmayan kanallar bile var hala 😁) Ha monitör uydu görüntüsünü 1080P'den upscale etmiş ha uydu 1080p yayını 4K'ya ne fark ediyor pardon?

Kanky HD gayet yeterli cihaz. Next olması da şart değil kaliteli bir FHD uydu iş görür. Bütçe varsa 4K uydu alınabilir tabii ki. Gelecekte 4K yayınlar için iş yapar 4K yayın yapan kanal olursa. Ama yoksa kesin şart değil.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Şu an halen araştırıyorum bazı büyük markalar yeni şube açmış bulunduğum yerde oradan fırsat ürün denk gelirse belki onlardan birini alırım veya kafama yatan olmazsa gün içerisinde Samsung'u sipariş veririm

4K uydu zaten 1080p yayını upscale ediyor? Uydu 4K da uyduya gelen yayın 1080p olunca ne değişecek? Konuya attığım yayın görüntüsü Kanky HD cihazına ait. İncelersen şayet bozulma falan da yok. (ülkede HD yayını olmayan kanallar bile var hala 😁) Ha monitör uydu görüntüsünü 1080pden upscale etmiş ha uydu 1080p yayını 4k'ya ne fark ediyor pardon?

Kanky HD gayet yeterli cihaz. Next olması da şart değil kaliteli bir FHD uydu iş görür. Bütçe varsa 4K uydu alınabilir tabi ki. Gelecekte 4k yayınlar için iş yapar 4k yayın yapan kanal olursa. Ama yoksa kesin şart değil.
Değişen sadece uydu yayını değil. O görüntüyü işleyebilecek donanım da önemlidir. Kanky dediğin cihazda ne tür bir işlemci var o bile belli değil. Görüntü FHD bile olsa işlemci farkı görüntü kalitesini etkileyen en önemli faktördür. Üstelik görüntüyü 4K'ya ölçekleyemez. Zaten işlemcisi kötü, bir de üstüne ölçeklenemeyen çözünürlüğü 4K'ya aktardığında çamur gibi görüntü olacak. Orijinal 4K elbette değil ama bu ölçekleme görüntüde hatırı sayılır bir iyileşme yapar. Samsung, LG gibi üreticiler bunu bilmiyor mu? Global ölçekteki birçok yayın hala FHD. Ama adamlar 4K televizyonlarında bu durumun 4K'daki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çok güçlü seviyede ölçeklendirme yapan özel işlemciler kullanıyorlar.

FHD için alınabilecek en iyi cihaz da Hiremco Turbo PRO. Kanky falan mukayese edilecek cihazlar değil.

Değişen sadece uydu yayını değil. O görüntüyü işleyebilecek donanım da önemlidir. Kanky dediğin cihazda ne tür bir işlemci var o bile belli değil. Görüntü FHD bile olsa işlemci farkı görüntü kalitesini etkileyen en önemli faktördür. Üstelik görüntüyü 4K'ya ölçekleyemez. Zaten işlemcisi kötü, bir de üstüne ölçeklenemeyen çözünürlüğü 4K'ya aktardığında çamur gibi görüntü olacak. Orijinal 4K elbette değil ama bu ölçekleme görüntüde hatırı sayılır bir iyileşme yapar. Samsung, LG gibi üreticiler bunu bilmiyor mu? Global ölçekteki birçok yayın hala FHD. Ama adamlar 4K televizyonlarında bu durumun 4K'daki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çok güçlü seviyede ölçeklendirme yapan özel işlemciler kullanıyorlar.

FHD için alınabilecek en iyi cihaz da Hiremco Turbo PRO. Kanky falan mukayese edilecek cihazlar değil.
Dostum uydu alıcısı bu ya. Biraz abartmıyor musun. Birçok Tv'de bulunan dahili uydudan daha kaliteli Upscale kapasitesi var kendim kullanıyorum. Kaliteli bir FHD uydu da gayet iş görür bu.arada. Kanky SD eski model Kanky HD güncel model. Hala firmware desteği alıyor. Gayet yeterli bir cihaz.