Hayır abartmıyorum. Bak kendin de söylüyorsun kaliteli demişsin. Fakat Kanky kaliteli falan değil. Zaten günümüzün standardı haline gelen H.265 kodeğini çözme yeteneği olmamasından bunu anlamak mümkün. Günümüzün standardı haline gelmiş bir kodeği çözememesi vasat bir alıcı olduğunun göstergesi. Hiçbir harici uydu alıcının görüntü kalitesi, televizyonun içindeki dahili uydu alıcıdan kaliteli değildir. Alıcıdan ziyade burada asıl mevzu televizyonun içindeki dahili görüntü işleme birimidir. Çünkü asıl görevleri görüntüyü olabilecek en kaliteli şekilde vermek. Buradaki mevzu içinde dahili alıcı olmayan cihazdan kaliteli görüntü almaya çalışmak. 4K monitör için en azından Linux işletim sistemli ve HiSilicon işlemcili bir cihaz almak şart. 600 MHz nere 2 GHz nere arada uçurum var.Dostum uydu alıcısı bu ya. Biraz abartmıyor musun. Birçok Tv'de bulunan dahili uydudan daha kaliteli Upscale kapasitesi var kendim kullanıyorum. Kaliteli bir FHD uydu da gayet iş görür bu.arada. Kanky SD eski model Kanky HD güncel model. Hala firmware desteği alıyor. Gayet yeterli bir cihaz.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 10000-15000
fenerlimuhendis
Uzman
Görüntü almak gibi basit bir eylem için yeterli. Smart özelliği bir yana uydu bir yana. Kanky HD de zaten eski bir model. Ama başarılı yani. Bir kodek fazla çözecek biraz daha kaliteli bir görüntü verecek diye ben uyduya fazladan 1500 lira vermem. Bana göre 1500 lira edecek bir fark yok. Olduğunu düşünene saygım sonsuz.Hayır abartmıyorum. Bak kendin de söylüyorsun kaliteli demişsin. Fakat Kanky kaliteli falan değil. Zaten günümüzün standardı haline gelen H.265 kodeğini çözme yeteneği olmamasından bunu anlamak mümkün. Günümüzün standardı haline gelmiş bir kodeği çözememesi vasat bir alıcı olduğunun göstergesi. Hiçbir harici uydu alıcının görüntü kalitesi, televizyonun içindeki dahili uydu alıcıdan kaliteli değildir. Alıcıdan ziyade burada asıl mevzu televizyonun içindeki dahili görüntü işleme birimidir. Çünkü asıl görevleri görüntüyü olabilecek en kaliteli şekilde vermek. Buradaki mevzu içinde dahili alıcı olmayan cihazdan kaliteli görüntü almaya çalışmak. 4K monitör için en azından Linux işletim sistemli ve HiSilicon işlemcili bir cihaz almak şart. 600 MHz nere 2 GHz nere arada uçurum var.
Ben daha önce Kanky’den hallice bir cihaz kullandım ve görüntü kalitesi berbattı. ALi işlemci vardı. Bu işlemciler görüntü işlemede oldukça kötüydü. Siz bu sebeple önem vermeyebilirsiniz ama benim için bu konu önemlidir. Dolayısıyla fikir ayrılığımız var. FHD bir ekranda belki dediğiniz gibi önemsemeyebilirdim. Ama 4K bir ekranda bunu önemserim. Dolayısıyla o çözünürlükte böyle bir cihazı tercih etmezdim. Tecrübeyle sabittir.Görüntü almak gibi basit bir eylem için yeterli. Smart özelliği bir yana uydu bir yana. Kanky HD de zaten eski bir model. Ama başarılı yani. Bir kodek fazla çözecek biraz daha kaliteli bir görüntü verecek diye ben uyduya fazladan 1500 lira vermem. Bana göre 1500 lira edecek bir fark yok. Olduğunu düşünene saygım sonsuz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-