• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Samsung, Exynos 2500'ü doğruladı

4LPP+'nin N5P'yi, 3GAP'ın N3E'yi PPA'da yakaladığı için bunun önemi yok denecek kadar az, zira bu konuda Samsung'u debunklayan hiçbir şey olmadığı ortada, transistör yoğunluğunun tıpkı wafer veriminde olduğu gibi bizim elimize ulaşan chiplerle çok da bir alakası yok. Ayrıca tekrar söylüyorum Samsung bu konuda aman aman kötü değil, bu konuda her transistöre aynı gücü iletememe gibi bir sorun dahi yaşayan Intel bile i9 14900K gibi bir işlemci üretebiliyor, AMD rakibine göre epey verimsiz fakat transtör yoğunluğu konuşuyorsak, burada bizi ilgilendiren konu güç olur. Ayrıca TSMC 2nm'de GAA'ya geçecek.

Exynos Samsung üretimi ile üretildiği ile soba olmaya devam edecek.
Hayır. Samsung, Exynos 2400 ile kendini kanıtlamaya çoktan başlayıp, rekabetin ortasına atladı bile. Şu an Snapdragon ve Dimensity'in gerisinde olsa dahi gayet rekabetçi, Exynos 2400 Geekbench 5'te 6400 çoklu çekirdek skoru verirken 17 watt yakıyor, 8 Gen 3 ise 6700 gibi bir çoklu çekirdek skoru verip 16 watt yakıyor, Dimensity 9300+'da ise durumlar 7300 ve 17 watt şeklinde. Rakiplerinden en fazla %14 güçsüz olup bir nebze daha verimsiz, önceki jenerasyonlara göre çok daha rekabetçi olduğu, durumun herhalükarda iyiye gittiği inkar edilemez bir gerçek. Kimse Exynos 2400'e soba diyip, 8 Gen 3'e uçuyor kaçıyor diyemez.

Samsung, Galaxy S7'den yani 8890'dan beri düzgün işlemci yapamıyor. Yapsa dahi üretim kalitesinin yetersizliğinden işlemci ne performans, ne verimlilik ne de sürdürülebilir performans anlamında bir şey vaat edebiliyor. Zaten kendin söylemişsin Exynos 2400'ün ne kadar kötü olduğunu. 14% demek bir nesil geriden geliyor demek. O'nu da sürdürülebilir olarak veremiyor demek. Exynos 2500'de çok fark etmeyecek. Herkes TSMC'ye işlemci ürettirirken(Intel bile 15. nesilde tamamen TSMC'ye geçmişken) Samsung, üretimi TSMC'ye yaptırmadığı sürece ne kadar iyi çip tasarlarsa tasarlasın eline cep sobasından başka hiçbir şey gelmeyecek.

Milyar dolar harcayıp custom M kodlu performans çekirdekleri geliştirdiler bir de yüzlerine bulaştırdılar. Apple bir parti mal ürettirdi Samsung'a, millet pil hemen bitiyor diye isyan edince TSMC'den başka kimsenin kapısını çalmadı. Google, Tensor'leri Samsung'a ürettirdi, o da aynı şeyden muzdarip oldu. Google'da artık TSMC'ye ürettirecek. Qualcomm, Mediatek, Apple ve Google tasarımlarını kapıştırırken Samsung kendi rezil üretimiyle ancak bir sene önceden takip edecek. Bu saatten sonra Samsung, transistörün 11 boyutlu evrendeki her tarafından elektrik geçirseTSMC'yi yakalayamaz. Adamlar daha toz olmaması gereken yere ekipmansız, kıyafetsiz adam sokuyorlarken ne işlemcisi ne kapışması?
Artık yeni cep sobasını Ocak ayında tanıtır Samsung'da üşümeyiz kışın.

Markaya bakılmaz, modele bakılır. Algı yapma burada.
S7'den beri her Exynos işlemci kötü ve çıktığı çağın gerisinde. Exynos 8890 ve 8895 dışında tutulabilir ama diğerleri için durum aynı. Bu algının kendisini de Samsung kendi elleriyle dandik işlemciler üretip milletin eline alev topu vererek inşa etmiştir.

Vallahi bayağıdır tam şarj kullanmıyorum da, 13 saati falan görmüştüm sanırım.

Yeni güncelleme ile batarya istatistiği görmek ölüm resmen. Sağlıklı yorum yapamıyorum o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 442
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…