Makaleler
6
Samsung Exynos 2600'ü seri üretime geçirdi.
S26 Pro ve S26 Edge de kullanılacak.
Ve ilk defa 2nm üretimli çipi olacak.
Ve 3nm üretime göre %25 daha verimli ve %12 daha hızlı olacak.

20250930_115227.webp

Kaynak

Geliyor yine bataryayı sömüren, ısınan, kas gücü rakiplerinin gerisinde kalan, GPU kastırılarak abartı Geekbench 6 skorları yaptırılan, modem çekim gücü düşük, 1-2 yıla performansı yarıya inecek, yapay zeka özellikleri olmayan bir Exynos yongası. S26 Pro ve S26 Edge'de yaşanacak sorunlarda; "İlk parti 2nm çipler sorunluydu" bahanelerini duyar gibiyim. Exynos değil 2nm, 0.2nm bile gelse; Snapdragon'un gerisinde kalacak. Hatta Mediatek bile Exynos'u geçti. Apple'ın çiplerini daha saymadım bile.

Geliyor yine bataryayı sömüren, ısınan, kas gücü rakiplerinin gerisinde kalan, GPU kastırılarak abartı Geekbench 6 skorları yaptırılan, modem çekim gücü düşük, 1-2 yıla performansı yarıya inecek, yapay zeka özellikleri olmayan bir Exynos yongası. S26 Pro ve S26 Edge'de yaşanacak sorunlarda; "İlk parti 2nm çipler sorunluydu" bahanelerini duyar gibiyim. Exynos değil 2nm, 0.2nm bile gelse; Snapdragon'un gerisinde kalacak. Hatta Mediatek bile Exynos'u geçti. Apple'ın çiplerini daha saymadım bile.

Hepsi TSMC çip kullanıyor çünkü. AMD’de bu şekilde Intel’i silip süpürdü piyasadan. Exynos tarafında bu nm işine çok inanmamak gerekiyor. Samsung’un 3nm teknolojisi TSMC tarafında 5nm seviyesine denk geliyor zira. O yüzden 2nm Samsung üretimi çipler yerine 50 kere 3nm TSMC çipleri tercih ederim.

Önce bir çıksın da sonra göm. En azından S26 serisinde reklam olmayacak.

1 yaşında S24'ün performansı düşmüş mü bakmak istersen adres vereyim.

Bu kadar belli etme haterlığını.