Merhaba, başlıkta yazdığı gibi Samsung OLED G60SD 2K 360 Hz monitör satın aldım. Kutunun içerisinden çıkan DisplayPort 1.4 kablosu ile GTX 1060 model ekran kartına bağlantı sağladım, ancak bir türlü 360Hz alamıyorum.
2K'da 240, FHD çözünürlükte 360Hz verebiliyor. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim, ekranı güncelledim, ancak hiçbir türlü 360Hz gözükmüyor.
İnternette kablo değiştirmem gerektiği söyleniyor ya da ekran kartı desteklemiyor diyor ancak kesin bir bilgi yok.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Ekran Kartı Desteğini Kontrol Edin:
- GTX 1060 modeli 360Hz’yi destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Genellikle, bu ekran kartının 360Hz’yi 2K çözünürlükte desteklemediği bilinir.
2.
Bağlantı Tipini Kontrol Edin:
- Monitörü DisplayPort 1.4 ile doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. HDMI bağlantısının 360Hz’de sınırlı olabileceğini unutmayın; DisplayPort kullanmaya devam edin.
3.
Grafik Ayarlarını Güncelleyin:
- Windows’tan ‘Ayarlar’ > ‘Sistem’ > ‘Görüntü’ sekmesine gidin.
- İlgili monitörü seçin ve ‘Gelişmiş görüntü ayarları’na tıklayın.
- Buradan tekrar monitörünüzün yenileme hızı ayarını kontrol edin ve 360Hz‘yi seçin, eğer mevcutsa.
4.
Monitör Ayarlarını Kontrol Edin:
- Monitörün üzerindeki menü tuşu ile ekran ayarlarına gidin.
- “Yenileme Hızı” veya “Refresh Rate” ayarını kontrol edin ve 360Hz olduğundan emin olun.
5.
Kablo Değişikliği:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, DisplayPort 1.4 kablosunu başka bir kaliteli DisplayPort kablosu ile değiştirin.
- Bazı kablolar, daha yüksek yenileme hızlarını desteklemeyebilir, bu yüzden kaliteli kablo tercih edin.
6.
Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden en son ekran kartı sürücülerini indirip kurun.
7.
Diğer Monitor/Teknik Testler:
- Eğer mümkünse monitörü başka bir bilgisayara bağlayın ve 360Hz ayarını kontrol edin.
- Aynı ayarları yaparak başka bir ekran kartında deneyin.
Bu adımları dikkatlice uygulayın, problemi çözmezse daha fazla bilgi edinmek için monitör veya ekran kartı hakkında daha teknik detaylar paylaşmanızı isteyebilirim.