Vâveylâ

Uzman
Yer
CachyOS
Selam dostlar, elimde bulunan Xiaomi Redmi telefonun ekranı neredeyse bozulduğu için çekmecedeki eski Samsung A10S'i çıkardım. İdarelik olarak kullanmak istiyorum. Cihazda şu an Android 10 ve One UI 3.1 yüklü. Telefon Android 10 sürümündeyken bile aşırı kötü. Android 11'e geçtiğimde ise yaşayan ölüden farksız oldu. Stock ROM'un bu performansı pek değiştirmeyeceğini bildiğim için, cihaza bir Custom ROM kurmak istiyorum ancak internette (forumlar dahil) pek bilgi bulamadım. Root işlemini daha önce araştırmıştım fakat unuttuğum bilgiler olduğu için, işlemin en baştan nasıl yapılacağını öğrenmek benim için daha iyi olacaktır.

Aradığım şey, cihazda en iyi performansı verecek Custom ROM'dur; sürümün önemi yok.

Cihaz modeli: SM-A107F/DS

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çok satmayan ara modellerde model bazlı Custom ROM bulmak zor oluyor. Özellikle A serisi telefonlarda bu yaşanıyor. İşlemci mimarisi üzerinden farklı ama yakın modellerden romları deneyebilirsiniz.

Çok satmayan ara modellerde model bazlı Custom ROM bulmak zor oluyor. Özellikle A serisi telefonlarda bu yaşanıyor. İşlemci mimarisi üzerinden farklı ama yakın modellerden romları deneyebilirsiniz.
Nasıl kuracağımı da tam bilmiyorum. Önce TWRP indirip Odin aracılığı ile kuruyorduk, bunu hatırlıyorum.

Selam dostlar, elimde bulunan Xiaomi Redmi telefonun ekranı neredeyse bozulduğu için çekmecedeki eski Samsung A10S'i çıkardım. İdarelik olarak kullanmak istiyorum. Cihazda şu an Android 10 ve One UI 3.1 yüklü. Telefon Android 10 sürümündeyken bile aşırı kötü. Android 11'e geçtiğimde ise yaşayan ölüden farksız oldu. Stock ROM'un bu performansı pek değiştirmeyeceğini bildiğim için, cihaza bir Custom ROM kurmak istiyorum ancak internette (forumlar dahil) pek bilgi bulamadım. Root işlemini daha önce araştırmıştım fakat unuttuğum bilgiler olduğu için, işlemin en baştan nasıl yapılacağını öğrenmek benim için daha iyi olacaktır.

Aradığım şey, cihazda en iyi performansı verecek Custom ROM'dur; sürümün önemi yok.

Cihaz modeli: SM-A107F/DS

O cihaza resmi Crdroid Android 14 ROM var.
Cihazınıza Aida64 indirip işlemci yerine gelerek görsel atabilir misiniz? OS'un kaç bit olduğuna göre GApps kurmanız gerekiyor. Nasıl kuracağınızı ve nelerin gerektiğini atacağım.

cihaz modeli: SM-A107F/DS

Aynı cihaz şu an benim elimde de var. A10S'e ait özel Custom ROM yok. Sana kendi tavsiyelerimi vereyim. Cihazı ilk olarak rootla daha sonrasında ise cihazda gereksiz uygulamaları kaldır. Hem yer açarsın hem de telefon biraz kendine gelir. Ayrıca Android 11 kullanma mümkünse Android 10 kullan 11 sorunlu. TWRP olarak cihaza resmi TWRP yok. Modçu tayfalardan birisi Samsung'un yanlış hatırlamıyorsam A7 olması lazım onun TWRP'sini bu cihaza uyarlamışlar hata falan rahat oluyor. Bir de bazı cihazlarda TWRP modlandığı için ve resmi sürüm olmadığı için hata olabiliyor. Bir başka arkadaşımda da bu cihaz var. Onda TWRP'de bir dosya flaşlamak istediğinde dosyalar düzgünce çıkarken. Benim telefonumda TWRP dosyaları okuyamıyor. Sürekli dosyalar rastgele numara ve sayılar olarak gözüküyor. Onun çözümünü ben çok araştırdım. Bir ara sorunu çözmüştüm ama format atınca gene eski haline dönmüştü. TWRP'yi buradan indirceksin. https://xdaforums.com/t/recovery-a10s-unofficial-twrp-3-7-0-for-galaxy-a10s-by-itzkaguya.4482911/
Bir de son olarak TWRP indireceğin sırada her ne kadar 11 destekli deselerde cihazda Android 11 varsa TWRP yüklenmiyor arkadaş. Yüz kere denedim. Android 11 varsa yüklenmiyor. TWRP kurmadan önce mutlaka Android 10'a dön. Android 9 da zaten desteklenmiyor diye biliyorum. Cihaz hakkında sorun yaşarsan seve seve yardımcı olurum.