Bütçe
15.000TL / en fazla 20.000TL

18320 53

Başarılı
Bu iki telefon arasında kalmış bulunmaktayım. Günlük kullanım için alacağım, telefondan oyun oynamıyorum. Öncelikle benim için önemli olan uzun ömürlülük, yazılım güncelleme desteği ve batarya performansı. Kamera performansı hiç önemli değil. Teknolojik aletleri bozulmadığı sürece uzun süreler kullanan biriyim, onu belirteyim.

Aslında A36'ya bütçeme de daha uygun olduğu için daha sıcak bakıyorum ama işlemci mevzusu kafamı karıştırıyor, 300K Antutu'luk bir fark var arada. Günlük kullanım açısından pek fark edeceğini sanmıyorum ama uzun ömürlülük açısından A56 fark oluşturacaksa ona doğru kayabilirim. Sizin düşüncelerinizi de almak istedim, sizce hangisine yönelmeliyim?
Çok önerildiği için de belirteyim, bütçem S24FE'ye çıkmıyor. İkinci el veya yurt dışı cihaz da tercih etmek istemiyorum.

@Asily, @Aakons, @Simon sizleri konularda sıklıkla görüyorum, müsaitseniz bakabilir misiniz?

S24 FE ye çıkmıyorsa eğitim indirimiyle A56 alabilirsin. Açıkçası kamerada ufak farklar var onun dışında dediğiniz gibi işlemcide. İkisi de oyun konusundan PUBG de 60 FPS verir. 8 GB RAM'li Honor 200 var 17k ya bakabilirsiniz. Size tavsiyem 12 GB'lık Honor 200 olur.
Eğer aradaki fark önemli değilse 14K ya A36+Buds FE o farka değer diyorsan A56 19kya daha iyisi olsun diyorsan 17k ya 8 GB 22kya 12 GB'lık Honor 200 bakabilirsin.

A56 alin. 2031 yilina kadar guncelleme almaya devam edecek. Honor 200 gundelik kullanimda daha iyi Snapdragon islemci oldugu icin fakat seneye guncelleme destegi kesiliyor. O yuzden A56 sizin icin yeterli olur. Batarya omru en onemlisiyse Nothing Phone (2a)'da bakilabilir. 2028'de destegi kesiliyor.

Konu sahibi onemli degil demis ama A36'daki kamera sensoru kucucuk. Ayrica a3X serisinin termal basarimi vasat. A5X serisi daha iyi olur batarya suresi durumunda.

Önemsiz dediği için A36 yeterli olur.

Screenshot_20250521_102513_Samsung Internet.webp

Şu fırsatı kaçırmamalı. Buds FE eklenince A36 14K'den 12kya düşüyor.

@Simon @Aakons ikinize de teşekkür ederim cevaplarınız için. Aslında Honor 200 ince tasarımı ve donanımıyla oldukça ilgimi çekmişti ama güncelleme desteğinin seneye bitmesi çok büyük bir eksi benim için. ROM işleriyle vs de uğraşmak istemiyorum o yüzden onu eledim.
Şöyle sorayım o halde, sırf daha iyi işlemci için A56 tercih etmeye değer mi? Dediğim gibi kamera önemli değil kullanmam bile genelde. Batarya performansı açısından fark olacaksa o ayrı ama.
Önemsiz dediği için A36 yeterli olur.

Eki Görüntüle 149529

Şu fırsatı kaçırmamalı. Buds FE eklenince A36 14K'den 12kya düşüyor.
Bayağı iyi fiyatmış. Eğitim indirimi gerekmiyor değil mi? Eğitim indiriminden yararlanamıyorum maalesef.

Bu iki telefon arasında kalmış bulunmaktayım. Günlük kullanım için alacağım, telefondan oyun oynamıyorum. Öncelikle benim için önemli olan uzun ömürlülük, yazılım güncelleme desteği ve batarya performansı. Kamera performansı hiç önemli değil. Teknolojik aletleri bozulmadığı sürece uzun
İkisi de alınır bütçeye hangisi uygunsa tercih edebilirsiniz.

Bayağı iyi fiyatmış. Eğitim indirimi gerekmiyor değil mi? Eğitim indiriminden yararlanamıyorum maalesef.
Eğitim indirimi gerekiyor ama; eğitim indiriminden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabiliyor. Kısacası öğrencinin adıyla açılan Samsung Account ile eğitim indiriminden yararlanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Simon @Aakons ikinize de teşekkür ederim cevaplarınız için. Aslında Honor 200 ince tasarımı ve donanımıyla oldukça ilgimi çekmişti ama güncelleme desteğinin seneye bitmesi çok büyük bir eksi benim için. ROM işleriyle vs de uğraşmak istemiyorum o yüzden onu eledim.
Şöyle sorayım o halde, sırf daha iyi işlemci için A56 tercih etmeye değer mi? Dediğim gibi kamera önemli değil kullanmam bile genelde. Batarya performansı açısından fark olacaksa o ayrı ama.

Batarya onemliyse bu cihazada bakabilrsin. Exynos'un batarya performansi vasat.