Çip verimliliği daha iyi olsa bile hala rakiplerine göre yavaş şarj olacak. X8 Pro 12bit ekran, 3840Hz PWM, tüv sertifikası ve Dolby vision ile geliyor. 6500MAH pil, 100W şarj hızı, 27W ters şarj, MediaTek 8500 Ultra. Daha ne sayayım? A57'den eksik kalır yanı sadece kamera olacak. Başlı başına sadece TSMC üretimi işlemcisi için bile tercih edilecek bir model.

Yani POCO'lar donanım yönünde üstün cihaz. X7 Pro zamanında da öyleydi. Kameraya yazılıma servis desteğine vs önemseyen A57 seçer, çip ekran ve bataryaya önem veren X8 Pro seçer. Bu tamamen kişi tercihi. Yazılım bloat reklamlı olunca 2 milyon AnTuTu puanlarının önemi kalmıyor.

Yani POCO'lar donanım yönünde üstün cihaz. X7 Pro zamanında da öyleydi. Kameraya yazılıma servis desteğine vs önemseyen A57 seçer, çip ekran ve bataryaya önem veren X8 Pro seçer. Bu tamamen kişi tercihi. Yazılım bloat reklamlı olunca 2 milyon AnTuTu puanlarının önemi kalmıyor.
Samsung'da da bloatware var. Bloatware artık günümüzde dert değil bloatware araçları, sayfaları milyonlara yakın görüntülenme alıyor artık insanlar bilinçlendi. Ben yıllardır Samsung kullanıyorum neredeyse hep S serisi kullandım ancak 1 aya kalmadan Poco F8 Ultra'ya geçiş yapacağım. 10 yıldır kamera sensörünü bile değişmiyor artık Samsung S serisinde. Yazılım olarak elbette One UI daha iyi ona eğri oturup doğru konuşmak lazım. Poco serisinde Snapdragon modellerinde ayrıyeten Custom ROM ve Root ayrıcalığı da oluyor.

Samsung'da da bloatware var. Bloatware artık günümüzde dert değil bloatware araçları, sayfaları milyonlara yakın görüntülenme alıyor artık insanlar bilinçlendi. Ben yıllardır Samsung kullanıyorum neredeyse hep s serisi kullandım ancak 1 aya kalmadan POCO F8 Ultra'ya geçiş yapacağım. 10 yıldır kamera sensörünü bile değişmiyor artık Samsung s serisinde. Yazılım olarak elbette One UI daha iyi ona eğri oturup doğru konuşmak lazım. POCO serisinde Snapdragon modellerinde ayrıyeten Custom ROM ve root ayrıcalığı da oluyor.

Samsung da ki bloatware Xiaomi'den çok daha az ve silinebilinir. Xiaomi de silmeye kalkarsan bricklenebilinir.
Samsung kamera sensörünü s base serisinde değiştirmesede arada işleme ve diğer yazılımsal farklar var.
POCO cihazlara Custom ROM atmadığın sürece yazılım çöp. Custom ROM attığın sürece destekte olmuyor.