2.el'e pek yatkın değilim, pixel istememin sebebi de;

-AOSP
-7 yıl Update.
  • Mükemmel kamera.
  • Uzun ömürlülük.
  • Şık ve kompakt tasarım.

Ayrıca şunu eklemeliyim, One UI 7'nin aşırı gecikmesi ve yaşadığım sorunlar yüzünden Samsung telefon almayı düşünmüyorum biraz farklılık istiyorum. Bilenler bilir OnePlus 9 vardı bende ve acayip memnundum o cihazdan. :)

Oyun oynamıyorsan, kamerası özellikle ön kamera iyi ama kompakt tasarım pek denilemez. One UI HyperOS vs hepsi Pixel OS'den çok geç alıyor. One UI 7 gecikmesi ise tamamen yapılan gelişmelerde Samsung'un çok yavaş olması. Diğer sürümlerde bu olmaz. Ayrıca S24 seriside uzun süre Update alacak. Eğer 3 4 ay beklerseniz S25 FE de alabilirsiniz (Eylül 2025'e kadar) yani siz bilirsiniz saf Android deneyimide güzeldir. Eğer kafanızda pixel isteme varsa alın.

Zaten telefonda ne yapıyoruz ki? Oyun oynamıyorum sadece sosyal medya için kullanıyorum.

Doğru fakat gün geçtikçe sosyal medya uygulamaların kullandığı sistem kaynakları artıyor. İşlemci fena değil 8+ gen 1 ayarında ama yapay zekası iyi. 40 dolar sanırım kayıt ücreti kafanız rahat kullanırsınız.

2.el'e pek yatkın değilim, pixel istememin sebebi de;

-AOSP
-7 yıl update
  • mükemmel kamera
  • uzun ömürlülük
  • şık ve kompakt tasarım.

Ayrıca şunu eklemeliyim, OneUI 7'nin aşırı gecikmesi ve yaşadığım sorunlar yüzünden Samsung telefon almayı düşünmüyorum biraz farklılık istiyorum. Bilenler bilir OnePlus 9 vardı bende ve acayip memnundum o cihazdan. :)
Güncelleme ilk defa gecikti. Hem geldi artık S serisine. İyi ki geç gelmiş çünkü çok fazla bug vardı.

S24FE bakın yada S25FE’yi bekleyin. Bütçe çünkü belirlememişsiniz bu cihazların ortalama bütçesine göre yazıyorum.

Şunu eklemeyi unutmuş arkadaşlar, Google uygulamaları ile de tam senkronize çalışıyor pixel doğal olarak. Diğer telefonlardan daha iyi durumda bu konuda.

Hep aynı söylemler. İşlemci iyi değil. Tensor müthiş seviye de olmasa bile optimizasyon/yazılım denilen bir şey var. Google bu işi de güzel yapıyor. O yüzden akıcı bir telefon. Saf kas gücü optime edemedikten sonra, anlamsızdır.

Bence alınır, lakin aksesuar biraz zorlayıcı olabilir. Malum Samsung ve Apple hemogonyası yüzünden en çok çeşitlilik onlarda Türkiye'de.

Farklılıkta iyidir, alıp hemen satma kaygınız da yoksa tercih edilir diyorum. Gündelik kullanıcı için, fazla fazla yeterli bir telefon.

Hep aynı söylemler. İşlemci iyi değil. Tensor müthiş seviye de olmasa bile optimizasyon/yazılım denilen bir şey var. Google bu işi de güzel yapıyor. O yüzden akıcı bir telefon. Saf kas gücü optime edemedikten sonra, anlamsızdır.

Kendi uygulamaları rakip cihazlardan daha yavaş çalışıyor ve akıcılık dediğiniz şey 2019 yılında çıkmış 865 kullanan cihazlarda bile var. Tensor işlemciler 2 yıl geriden geliyor 2024 midrange işlemcilerinden geride fakat ileride bunu çözerler işlemci yapmak kolay iş değil. Optimizasyon ve yazılım maalesef ki 2 kat civarında olan performans açığını kapatmıyor. Tensor G4 o yazılımla birlikte kesinlikle kötü değil kullanıcı deneyimi olarak gayet tatmin ediyor fakat demek istediğim şey 2024 yılı için amiral sınıfında vasat bir işlemci olduğu.