Zaten telefonda ne yapıyoruz ki? Oyun oynamıyorum sadece sosyal medya için kullanıyorum.
Kendi uygulamaları rakip cihazlardan daha yavaş çalışıyor ve akıcılık dediğiniz şey 2019 yılında çıkmış 865 kullanan cihazlarda bile var. Tensor işlemciler 2 yıl geriden geliyor 2024 midrange işlemcilerinden geride fakat ileride bunu çözerler işlemci yapmak kolay iş değil. Optimizasyon ve yazılım maalesef ki 2 kat civarında olan performans açığını kapatmıyor. Tensor G4 o yazılımla birlikte kesinlikle kötü değil kullanıcı deneyimi olarak gayet tatmin ediyor fakat demek istediğim şey 2024 yılı için amiral sınıfında vasat bir işlemci olduğu.
Konu sahibi ne demiş yukarıda? Gündelik kullanım için alacak kendisi. Yani Snapdragon 8 Elite'ya da A18 Pro hadi onu geçtim dimensity performansı beklemiyor zaten. Beklese düz mantık birçok model tavsiye edilir. Tensor'un amiral gemisi seviyesinde performans verdiğini iddia etmedim ben zaten. Rakiplerinden tek geri kaldığı konu belki sadece budur. Oda gündelik kullanıcı için bir yavaşlık hissettirmez, bunu anlatmaya çalışıyorum. Tensor G4 gündelik kullanıcı için Google uyumluluğu ile birlikte hiçbir sorun yaşatmaz.
Sentetik test sonuçlarına göre de cihaz değerlendirmeyin, asıl test gerçek kullanıcı deneyimi olandır. Saf Android zaten başlı başına gayet akıcıdır. Kullandınız mı bilmiyorum, eğer deneyimlediyseniz beni daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Telefon dediğiniz şey sadece işlemci gücü ile tavsiye edilecek bir ürün değildir. Kamerası, ekranı, ses kalitesi, malzeme kalitesi, hissiyatı, yazılım desteği, stabilitesi, pil ömrü, optimizasyonu vs.
En nihayetinde zevkler ve renkler tartışılmaz.