Llama

Yetkin
Cihaz
Galaxy S21 FE 2. Nesil (888)
İyi forumlar,

Cihazın altında kılıf varken suya teması oldu. Çok fazla bir su değil fakat sanırım şarj kısmı ve hoparlörün iç giriş kısmı ıslandı. Kuruladım. Klasik aplikasyonlar ile sesler açarak hoparlörde bir şeyler varsa temizlemeye çalıştım. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Bir sıkıntı yaratır mı? Hoparlörün sesinde bir değişiklik var mı yok mu fark edemiyorum.

İyi forumlar,

Cihazın altında kılıf varken suya teması oldu. Çok fazla bir su değil fakat sanırım şarj kısmı ve hoparlörün iç giriş kısmı ıslandı. Kuruladım. Klasik aplikasyonlar ile sesler açarak hoparlörde bir şeyler varsa temizlemeye çalıştım. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Bir sıkıntı yaratır mı? Hoparlörün sesinde bir değişiklik var mı yok mu fark edemiyorum.
Cihaz su gecirmezlik sertifkasina sahip. Sorun etme. Ha %100 gecirmez diye bir sey yok ancak sorun yokmus cihazinda. Bosver yani.

Ben zamaninda Sony Z5, Z1 ve Z'yi suyun altinda yikiyordum. Su gecirmez olduklari icin umurumda bile degildi. Ama simdiki cihazlarimda yapmam bunlari. Z1 ve Z'de contali kapakciklar ile soketler korunurken Z5'de sertifikali contali wr soketler kullaniliyordu. Simdi ki cihazlarin lens cami tam oturmasa fabrikada sorun. O zamanin cihazlarinda lens cami ve kapak birlesik oldugu icin yine sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun su dayanıklılığı var ancak hiçbir zaman yokmuş gibi davranmak lazım. Cihazların su dayanıklılığı contalar ile sağlanıyor. Eğer cihaz bütünlüğü bozulursa veyahut sadece zamana bağlı olarak contanın malzemesinin özelliğini kaybetmesi yüzünden içeri sıvı kaçabilir. Bu uygulamayı test etmek için kullanabilirsiniz: Water Resistance Tester - Apps on Google Play
Eğer cihazınızın cihaz bütünlüğü korunuyorsa cihazın içerisindeki basıncın artması lazım. Bu uygulama da onu ölçüyor. Size bir fikir verebilir.