Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Mevcutta kullandığım iPhone 6s 128 GB telefonun ekran entegresi arıza yapınca yeni telefon almaya karar verdim. Aklımda uzun süredir Samsung'un S serisi vardı. Ben de mevcut iPhone 6s telefonumun tamir etmeye değmeyeceğini öğrendiğim gibi hızlı bir şekilde S23 FE 256 GB sipariş ettim. Toplam 21800 TL + vade farkı ile 24000 TL civarına geldi. Ticari kart ile aldım.

Samsung Galaxy S23 FE nasıl bir telefondur?

Güzel bir cihaz. Yaklaşık bir buçuk aydır kullanıyorum. %85 pil koruması kapalıyken bataryası bir günü çok rahat çıkarıyor ama %85 sınırı açıkken sıkıntı oluyor.

Kamerası beni tatmin etti. Telefon kameralarına alışık birisi değilim, o yüzden bana çoğu aynı geliyor zaten. Ana sensör 1/1.56 inç ve yazılım desteği iyi, güzel işliyor. Lens dizilimi eh işte çünkü ana sensörün lensi iyiyken aynısını telefoto için söyleyemem. Telefoto lensi dışında sensörü de bir tık eski. Geniş açıda sabitleyici yok ama onun dışında ana sensörün sabitleyicisi lens bazlı, stopları da iyi. Dijital sabitleyici crop atıyor ama gayet güzel iş yapıyor.

Ekran oldukça kaliteli. Parlaklık yeterli, zaten ben pek yüksek parlaklıkta kullanmıyorum. 120hz var fakat 60hz tercih ediyorum, telefonda yüksek yenileme hızlarına alışık değilim. HDR kaydedilen videoları izlerken renkler güzel görünüyor. Yanlardaki çerçeve kalın diyenler var ama ekran 6.4 inç olduğu için bana normal geliyor.

İşlemcisi beni tatmin etti. Pil tasarrufu ve işlemci sınırlandırması açık kullanıyorum, herhangi bir donma ya da yavaşlama yaşamadım. ML oynarken pil hızlı gidiyor.

Kısaca toparlamam gerekirse; telefoto lensi dışında kamerası oldukça iyi, pil %85 sınırı yoksa yeterli, oyunlarda şarj genel olarak hızlı gidiyor ve ısınma da normal, ekran gayet kaliteli ve HDR bir şeyler izlerken renkler oldukça hoş görünüyor. Ekran çerçevesini sevmeyebilirsiniz belki, onun dışında kalın bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Kılıfı da kamerayı koruması için kamera kısmında derinlik yaratacak bir model seçtim, elde biraz kalın oluyor.

Çok güzel telefon, ekran kasa oranı sizi üzmüyorsa oldukça dengeli bir cihaz.
Ekran kasa oranı o kadar önemli değil benim için. Zaten iPhone 6s kullanıcısıyım ve 6s'in ekran kasa oranı %65 civarında. Yani o kadar önemli değil benim için.

Benim için önemli olan nokta kamerasının iyi olması, performans konusunda genel anlamda (telefonda oyun neredeyse hiç oynamıyorum) üzmemesi ve günlük kullanımda pilin en az 1 günü çıkarması.

Merhaba arkadaşlar. Mevcutta kullandığım iPhone 6S 128 GB telefonun ekran entegresi arıza yapınca yeni telefon almaya karar verdim. Aklımda uzun süredir Samsung'un S serisi vardı. Ben de mevcut iPhone 6S telefonumun tamir etmeye değmeyeceğini öğrendiğim gibi hızlı bir şekilde S23 FE 256 GB sipariş ettim. Toplam 21800 TL + vade farkı ile 24000 TL civarına geldi. Ticari kart ile aldım.

Samsung Galaxy S23 FE nasıl bir telefondur?

S23 FE premium bir cihaz değil o yüzden A55 ile tasarım vs. aynı diyebiliriz. Bu bütçede S22 öneririm her yönden premium güzel bir cihazdır batarya dışında eksisi yok.

S23 FE premium bir cihaz değil o yüzden A55 ile tasarım vs. aynı diyebiliriz. Bu bütçede S22 öneririm premium ve her yönden güzel bir cihazdır batarya dışında eksisi yok.
Cihazı çoktan aldım hocam. S22 modeli tasarım olarak premium olsa da deli gibi ısınıyor. SD 8 Gen 1 çok verimsiz bir işlemci.

Ayrıca S22'nin 256'lık modeli artık yok. Sadece 128 var ki 128'lik bir cihaz artık istemiyorum. O yüzden S23 FE 256 GB aldım.

S23 FE premium bir cihaz değil o yüzden A55 ile tasarım vs. aynı diyebiliriz. Bu bütçede S22 öneririm her yönden premium güzel bir cihazdır batarya dışında eksisi yok.
Premium bir cihaz ekran kasa oranı dışında, S22 de gayet iyi fakat denge ve yenilikçi olması açısından S23 FE daha mantıklı. Pil ömrü rezalet ve oldukça verimsiz bir işlemciye sahip S22.

Premium bir cihaz ekran kasa oranı dışında, S22 de gayet iyi fakat denge ve yenilikçi olması açısından S23 FE daha mantıklı. Pil ömrü rezalet ve oldukça verimsiz bir işlemciye sahip S22.

S22'nin işlemcisi gayet iyi ısınma sorunu da düzeldi diye biliyorum. Eğer ki 7/24 ekran açık veya şarja takılı oyun oynamıyorsan sorun olmaz.

S22'nin işlemcisi gayet iyi ısınma sorunu da düzeldi diye biliyorum. Eğer ki 7/24 ekran açık veya şarja takılı oyun oynamıyorsan sorun olmaz.
SD Gen 1 güç olarak iyi fakat verimsizliği halen ortada, şarj durumu ise 7/24 açık ekran diyip geçilebilecek cinsten değil. Gerçekten kötü.