SD Gen 1 güç olarak iyi fakat verimsizliği halen ortada, şarj durumu ise 7/24 açık ekran deyip geçilebilecek cinsten değil. Gerçekten kötü.

Demek istediğim 6-7 saat gibi uzun bir süre ekran açık veya şarja takılı oyun oynamıyorsan ısınma hissetmezsin. Snapdragon 8 Gen 1'de ayrıca bildiğim kadarıyla güncellemelerle birlikte ısınma sorunu düzeltildi. Batarya olarak S22 biraz düşük olabilir ama önemliyse powerbank alınabilir.

S22'nin kameradan biraz kısılıp pilinin geliştirildiği hali diyebiliriz. Premium bir cihaz degil. S22, küçük kasasi ve yetersiz sogutması sebebiyle oyunlarda problem yaratıyor fakat S23 FE'de böyle bir sorun yok.

Bir cihazın premium olup olmadığını belirleyici etkenler nelerdir? S23 FE Premium veya değildir tartışması dönüyormuş.

Bir cihazın premium olup olmadığını belirleyici etkenler nelerdir? S23 FE Premium veya değildir tartışması dönüyormuş.
Arka kapak (plastik, polimer, deri kaplama, cam vb) ve çerçevenin (plastik, alüminyum, metal, titanyum vb) malzeme kalitesi, ekran/gövde oranı, ağırlık, incelik gibi cihazın donanım ya da yazılımına etki etmeyen dış etkenler.

S23 FE'nin kasasının ağırlığı ve ekran/gövde oranı hemen hemen A54 ile aynı. O da onu bu yönden zayıf yapıyor. Varsayılan duvar kağıtları da siyah arka planlı. Bezeller (ekrandaki çerçeve) de siyah olunca bu sayede fotoğraflarda bezellerin büyüklüğü göze çarptırılmamaya çalışılmış. S22'den 30 g daha ağır, bariz şekilde daha büyük bezellere sahip ve kasası daha kalın.

S23 FE ile aynı ekran/gövde oranına ve ekran boyutuna sahip A54 ile S22 arasındaki bezel farkı:
Screenshot_20240422_174743_Chrome.webp

Screenshot_20240422_174342_Chrome.webp

Arka kapak (plastik, polimer, deri kaplama, cam vb) ve çerçevenin (plastik, alüminyum, metal, titanyum vb) malzeme kalitesi, ekran/gövde oranı, ağırlık, incelik gibi cihazın donanım ya da yazılımına etki etmeyen dış etkenler.

S23 FE'nin kasasının ağırlığı ve ekran/gövde oranı hemen hemen A54 ile aynı. O da onu bu yönden zayıf yapıyor. Varsayılan duvar kağıtları da siyah arka planlı. Bezeller (ekrandaki çerçeve) de siyah olunca bu sayede fotoğraflarda bezellerin büyüklüğü göze çarptırılmamaya çalışılmış. S22'den 30 g daha ağır, bariz şekilde daha büyük bezellere sahip ve daha kalın.

S23 FE ile aynı ekran/gövde oranına ve ekran boyutuna sahip A54 ile S22 arasındaki bezel farkı:
Eki Görüntüle 38618

Teşekkürler. S23 FE'ye büyük oranda premium değildir diyebiliriz o halde.

Cihazı çoktan aldım hocam. S22 modeli tasarım olarak premium olsa da deli gibi ısınıyor. SD 8 Gen 1 çok verimsiz bir işlemci.

Ayrıca S22'nin 256'lık modeli artık yok. Sadece 128 var ki 128'lik bir cihaz artık istemiyorum. O yüzden S23 FE 256 GB aldım.

Bildirim gelmemiş şimdi gördüm. S22'nin işlemcisi güzel işlemcidir günlük kullanımda sorun çıkartmaz. Oyun sırasında ise 6 veya 7 saat ekran açık veya şarja takılı oynamıyorsanız ısınma sorunu olmaz. 256 GB'nin şimdi baktım stok bitmiş doğru.