Makaleler
5
  • Geçen yıl, Unpacked etkinliklerinde konsept değişikliğine gidileceği duyurulmuştu.
  • Değişen konsepte göre her yıl farklı şehirlerde olacak olan Unpacked etkinlikleri, bu sene San Jose’de gerçekleşecek.
  • S24 ailesinin tanıtılacağı bu Unpacked etkinliği, yapay zeka geliştirmeleri açısından ilgi çekecek.
  • Peki sizce 2024’ün en iyi Android telefonunu görmek üzereyiz diyebilir miyiz?

Samsung; Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra’nın 17 Ocak’taki Unpacked 2024 etkinliğinde tanıtılacağını resmi olarak duyurdu. Bu tarih daha önce çeşitli söylentilerde kendine yer edinmişti, bugünse resmi olarak onaylandı.

Geçen yıl, Unpacked etkinliklerinin konseptlerinde değişikliğe gidileceği ve her seferinde farklı bir şehirde düzenlenecekleri duyurulmuştu. Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 için düzenlenen son Unpacked etkinliği Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleşmişti. Galaxy S24 serisi için düzenlenecek Unpacked 2024 ise Kaliforniya’da, San Jose’de gerçekleşecek.

Bu serinin odak noktasının Galaxy AI olması bekleniyor.
Samsung, S24 serisiyle birlikte sunacağı yeni yapay zeka özellikleri hakkında oldukça emin gibi duruyor. Exynos 2400 ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 çipsetleri ile desteklenen yapay zekanın yapabildikleri sizi fazlasıyla şaşırtacak.

S24 serisinin içerisinde daha önce görülmemiş pek çok özellik ile de karşılaşıyor olacağız. Bu özelliklerin arasında telefon görüşmeleri sırasında gerçek zamanlı dil çevirisi, görüntü genişletme, duvar kağıdı oluşturma, Samsung Notes’ta özetleme ve daha fazlası yer alıyor. İnsanlar özellikle Samsung’un S24 serisinin geliştirilmiş yapay zeka ile desteklenen kamerasını merak ediyor, zira S24 serisinin sahip olacağı kameranın Samsung’un şimdiye kadar ürettiği en iyi kamera olması bekleniyor.

Devamını Oku...

Kaynak: Techolay

S24 için Exynos, S24+ ve S24 Ultra modelleri için 8 gen 3 işlemci söylentileri var. Durum bu ise base model çok satmayacaktır diye düşünüyorum.

S23 almayıp S24 beklemek niyetindeyim fakat base model Exynos ile gelecekse gerçekten S23 alacağım. Amiral gemisi base modele Exynos koymanın büyük bir stratejik hata olduğunu düşünüyorum şahsen.

S24 için Exynos, S24+ ve S24 Ultra modelleri için 8 gen 3 işlemci söylentileri var. Durum bu ise base model çok satmayacaktır diye düşünüyorum.

S23 almayıp S24 beklemek niyetindeyim fakat base model Exynos ile gelecekse gerçekten S23 alacağım. Amiral gemisi base modele Exynos koymanın büyük bir stratejik hata olduğunu düşünüyorum şahsen.
Exynosla gelip bir de 40K bandından çıkarsa imkansız satılmaz. S23 varken tercih bile edilmez bir hal alır. En kötüsü 5-6k üstüne zaten S23 Ultra var direkt.

Bu Exynos, diğer Exynos'lar gibi verimsizlik gibi sorunlara sahip olmayacak. Sağlam bir üretim bandindan geçecek ama tam performans olarak Snapdragon varyanti daha güçlü olacak.
Exynos 2400'un 8 Gen 2'den daha güçlü olacağını da sayarsak Exynos varyanti almamak için sebep yok.

S24'e koyulacak Exynos'un S23'teki 8 Gen 2'den kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten :D

Grafik testi bulamadım fakat CPU testlerinde yatırmış aşağıya 2400.

@mr.esat
csm_xclipse-940-vs-adreno-740-benchmark_322ec60f54.webp

images (5) (22).webp

Ama Adreno 750'nin gölgesinde kalacak.
XClipse-940-VS-Adreno-740-Max.webp

Asıl çıkınca görmek lazım.

Son düzenleme:
Bu Exynos, diğer Exynos'lar gibi verimsizlik gibi sorunlara sahip olmayacak. Sağlam bir üretim bandindan geçecek ama tam performans olarak Snapdragon varyanti daha güçlü olacak.
Exynos 2400'un 8 Gen 2'den daha güçlü olacağını da sayarsak Exynos varyanti almamak için sebep yok.
Buna katılıyorum ama şöyle bir şey de var. Bunu Plus modellerine koymama gibi bir sızıntı da var ve beni düşündürüyor açıkçası. Yani neden ki? Samsung, 2400'ün bir sıkıntısı var mış da o yüzden 8G3 ile gönderiyor gibi bir düşünce oluştu bende.
Soldaki 2400, sağdaki 8G3.
indir_2.webp

Aradaki CPU farkını göze aldığımızda bence S24 daha iyi gözüküyor, oyun oynayacak birisi için de aman aman farketmez. GPU olarak 8 Gen 2 daha iyi olsa da CPU olarak 2400 daha iyi olduğu için daha stabil bir oyun performansı sunacaktır. Oyun dışında iki cihaz da en üst seviye zaten, ikisinin de hem CPU hem GPU'su çok iyi. Ben olsam 24 alırdım.

Buna katılıyorum ama şöyle bir şey de var. Bunu Plus modellerine koymama gibi bir sızıntı da var ve beni düşündürüyor açıkçası. Yani neden ki? Samsung, 2400'ün bir sıkıntısı var mış da o yüzden 8G3 ile gönderiyor gibi bir düşünce oluştu bende.
8 Gen 3, hem CPU hem de GPU bazında daha güçlü. Exynos 2400'ün 10 core'lu CPU'sunun yine de 8 Gen 3 verimi sunabileceğinden de şüpheliyim.
8 Gen 3:
gsmarena_004 (1).webp

E2400:
gsmarena_003 (3).webp

Ve GPU bazında da fark yeme ihtimalini baz alırsak şaşırtıcı olmaz. Ray Tracing vs. saymazsak Xclipse 940 zayıf kalacaktır.

GPU olarak 8 Gen 2 daha iyi olsa da CPU olarak 2400 daha iyi olduğu için daha stabil bir oyun performansı sunacaktır.
GPU olarak yakın olacaklar muhtemelen ama geçerse yine Xclipse 940 geçer.
8 Gen 2'nin daha iyi stabilite sunacağını da düşünüyorum açıkçası. TSMC'ye hala yetişemedi Samsung. Yetişiyor diyelim.