8 Gen 3, hem CPU hem de GPU bazında daha güçlü. Exynos 2400'ün 10 core'lu CPU'sunun yine de 8 Gen 3 verimi sunabileceğinden de şüpheliyim.
8 Gen 3:
Eki Görüntüle 7554
E2400:
Eki Görüntüle 7555
Ve GPU bazında da fark yeme ihtimalini baz alırsak şaşırtıcı olmaz. Ray Tracing vs. saymazsak Xclipse 940 zayıf kalacaktır.

GPU olarak yakın olacaklar muhtemelen ama geçerse yine Xclipse 940 geçer.
8 Gen 2'nin daha iyi stabilite sunacağını da düşünüyorum açıkçası. TSMC'ye hala yetişemedi Samsung. Yetişiyor diyelim.
Stabiliteden kastım oyunlardaki işlemcinin doğrudan etki ettiği %1, %0.1 gibi değerlerin daha iyi olacak olması. Stabilite konusunda bilemiyorum mâlesef bilgim yok, fakaf okkalı bir CPU gücü farkı var.

@Violett katılıyorum. Bence düz S24 tercih edilebilir. S24 serisi içinde en alınabilecek cihaz S24+ bence. Ultra edge ekranların kalkmasıyla resmen tuğlaya dönmüş. Ayrıca incecik bezeller beni kendine çekiyor. Eğer Samsung plus ve düz modellere biraz daha özenirse ki özeniyorlar Ultra yerine iyi bir alternatif olur. Ayrıca cost-cutting stratejisinin de bitmesi ile yüksek ihtimal tasarımda değişiklik ve Ultra harici modellere de gelecek olan kamera yükseltmeleri ile daha da mantıklı olacak. Tabi Ultra'nın yeri ayrı ancak yine de o kadar kameraya ihtiyacı olmayan ama 2K ekran gibi şeylerden de mahrum kalmak istemeyen kullanıcı için iyi olur.