Evet efendim, 18.11.2025 tarihinde Samsung Galaxy S25'e nihayet geçtim, fakat cihazı aldıktan sonra yaptığım birkaç ayarı sizinle paylaşmak istedim. Başlayalım:

1 - İlk işim hızlı şarjı kapatıp, iyileştirilmiş şarjı açmak oldu.

Screenshot_20251202_012725_Device care.webp

2- Ayarlar> Geliştirici seçenekleri> Bluetooth PBAP yolunu izleyip tüm Bluetooth ses sınırlarını kapattım.

Screenshot_20251202_012851_Settings.webp

3- APKPure sitesinden Good Guardians ve Termal guardians indirip cihazımın ısındığı zaman işlemciyi daha fazla kısmasını sağladım. Sebebi OLED ekranın yanması günümüzde ne kadar azaltılmış olsa da böyle bir gerçek var, hızlıca yanmasını istemiyorum.

Screenshot_20251202_013033_Thermal Guardian.webp
Screenshot_20251202_013035_Thermal Guardian.webp

4- Ayarlar> Cihaz bakımı> Hafıza kısmını izleyerek RAM Plus'ı kapattım, sürekli R/W yapıp UFS'in ömründen yemesini istemiyorum.

Screenshot_20251202_013401_Device care.webp

5- Kamera uygulamasında Ayarlar> Akıllı optimizasyon kısmına gelip görsel zekayı kapattım.

Screenshot_20251202_013607_Camera.webp

Benim S25 için yaptığım ayarlar bu şekildeydi, tabii ki hepsini OneUI 8.0'a güncelledikten sonra cihazı sıfırlayıp yaptım. Oldukça da memnunum ve bu şekilde cihazımı uzun bir süre kullanacağıma inanıyorum. Bu makaleyi de yeni cihaz alan arkadaşlara referans olması için yazıyorum, herkese iyi sosyaller.

Hızlı şarj ve swap belleğinin kapatılması hariç iyi bir rehber. Bana göre ikisi de açık kalmalı. Ayrıca pbap kapatıp kapatmamak opsiyonel bir seçenek. Günlük kullanıma etkisi sıfır.

Hızlı şarj her ne kadar güvenli ve kullanılabilir olsa da acil şarj gerektiren bir hayatın yoksa kapatmak en iyisi, yüksek akım yüksek yıpranma demek batarya için.
Tam tersi. Yüksek akım daha sağlıklı şarj demektir. Pili aşındıran şey yüksek sıcaklık. Hızlı şarjın zararlı olduğu tamamen zırvadır.

Evet, Li-ion piller pek hızlı şarja gelemiyor.
2 yılı aşan uzun süre testleri var bununla alakalı, güncel teknolojide yok denecek durumda etkisi. Geceleri falan ben de kapatıyorum şarjda tam dolu birkaç saat boyunca yatmasın ve ısınmasın diye ama diğer türlü gündelikte yapılması gerekli bir şey değil.