Rehber Samsung Galaxy S25 aldıktan sonra yaptığım ayarlar

Hızlı şarj her ne kadar güvenli ve kullanılabilir olsa da acil şarj gerektiren bir hayatın yoksa kapatmak en iyisi, yüksek akım yüksek yıpranma demek batarya için.
Geçen haftalarda biri çok kapsamlı bir test yayınladı bunun için. Bu düşünce tarihe karıştı.

Hızlı şarj her ne kadar güvenli ve kullanılabilir olsa da acil şarj gerektiren bir hayatın yoksa kapatmak en iyisi, yüksek akım yüksek yıpranma demek batarya için.
Batarya ve şarj soketinin sınırları zorlanmadıkça hiç etki etmez.

Hızlı şarj ve swap belleğinin kapatılması hariç iyi bir rehber. Bana göre ikisi de açık kalmalı. Ayrıca pbap kapatıp kapatmamak opsiyonel bir seçenek. Günlük kullanıma etkisi sıfır.

Tam tersi. Yüksek akım daha sağlıklı şarj demektir. Pili aşındıran şey yüksek sıcaklık. Hızlı şarjın zararlı olduğu tamamen zırvadır.

Evet, Li-ion piller pek hızlı şarja gelemiyor.
2 yılı aşan uzun süre testleri var bununla alakalı, güncel teknolojide yok denecek durumda etkisi. Geceleri falan ben de kapatıyorum şarjda tam dolu birkaç saat boyunca yatmasın ve ısınmasın diye ama diğer türlü gündelikte yapılması gerekli bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…