Dosya Ekleri

• Screenshot_20260703_232048_Device care.webp
    Screenshot_20260703_232048_Device care.webp
    413,7 KB · Görüntüleme: 31

QHD+ çözünürlükte kullanıyorum demiştin hocam, eğer senin için hayati bir öneme sahip değilse çözünürlüğü FHD+'a düşür derim.

Şu tabloyla pil seviyesi %20'ye düştüğünde teorik olarak 7 saat civarı ekran süresi alabiliyor olman lazım. Tabii o çözünürlük de pile etki eden başat faktörlerden.

QHD+ çözünürlükte kullanıyorum demiştin hocam, eğer senin için hayati bir öneme sahip değilse çözünürlüğü FHD+'a düşür derim.

Şu tabloyla pil seviyesi %20'ye düştüğünde teorik olarak 7 saat civarı ekran süresi alabiliyor olman lazım. Tabii o çözünürlük de pile etki eden başat faktörlerden.

Evet doğrudur hocam @Violett hocam QHD+ çözünürlüğü etkisinin çok az dediğini hatırlıyorum başka bir konuda :) tabii bir daha sormak gerekiyor sanırım :D

@PC Uzmanı, hala cok iyi, %50 ile 6 saat almissiniz. Ben %100 ile 5 saat alamiyorum. 😁

Anladım hocam o zaman maşAllah baya iyi ya yani bilemedim ki ben herhalde beklentimi fazla yüksek tuttum :Dpil kullanım özelliklerini öğreniyor bittikten sonra 10 saat pil verir sandım 😂

@PC Uzmanı, siz niye benim mesajlarima benden daha cok hakimsiniz? 😭😭

Aslinda teoride hala her piksel calisiyor. QHD+ cozunurluge almaniz panelde ekstra bir alt piksel olusturmuyor veya FHD+ belli pikselleri kapatmiyor. Sadece ekrana gelen goruntu DDIC ve GPU ortakligiyla farkli islenmelere tabii tutuluyor. Gunluk kullanimda etkisi en fazla %1-3, cozunurluk ayari olan oyunlarda durum degisebiliyor. Gunluk hayatta GPU veya DDIC icin QHD+ cocuk oyuncagi.

Eskiden de boyleydi:

Minimal farklar adina zaten 10 saat uzeri ekran suresi veren bir cihazda cozunurlugu kirmazdim. Siz o telefonu amiral deneyim icin aldiniz sonucta.

@PC Uzmanı, siz niye benim mesajlarima benden daha cok hakimsiniz? 😭😭

Aslinda teoride hala her piksel calisiyor. QHD+ cozunurluge almaniz panelde ekstra bir piksel olusturmuyor veya FHD+ belli pikselleri kapatmiyor. Sadece ekrana gelen goruntu ddıc ve GPU ortakligiyla farkli islenmelere tabii tutuluyor. Gunluk kullanimda etkisi en fazla %1-3, cozunurluk ayari olan oyunlarda durum degisebiliyor. Gunluk hayatta GPU veya ddıc icin QHD+ çocuk oyuncagi.

Eskiden de boyleydi:

Minimal farklar adina zaten 10 saat uzeri ekran suresi veren bir cihazda cozunurlugu kirmazdim. Siz o telefonu amiral deneyim icin aldiniz sonucta.

Her şey sevgimden kaynaklı 😇🤭

Evet bence de QHD+ kalmalı bu tarz amiral gemisi telefonlarda pilde fark ettirmiyor.

10 saat üzeri veren telefon tam olarak hangisi acaba 🤣 derseniz OnePlus 15 evet o öyle 10 saat verir de bunda tam olarak ekran açıkken 10 saat çok zor.

@PC Uzmanı, sizin cihaz aslinda. Ekran suresi cihazin %100 batarya tuketiminde acik kaldigi sureyle belli olur. Sizin cihaziniz da yaklasik %50 kullanimda 6 saati geride birakmis. Bu da %100 kullanimda 12 saat demek. O sebepten demistim.

Aynen öyle bir yarın tekrardan %100 yapıp deneyeyim bakayım kaç saat verecek acaba konuyu güncellerim zaten :) iyi akşamlar dilerim herkese konuyla ilgilenen herkese teşekkür ederim.