Samsung Galaxy S25 Ultra düşük pil peformansı sorunu

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260703_232048_Device care.webp
    413,7 KB · Görüntüleme: 33
Bu şekilde hocam.

QHD+ çözünürlükte kullanıyorum demiştin hocam, eğer senin için hayati bir öneme sahip değilse çözünürlüğü FHD+'a düşür derim.

Şu tabloyla pil seviyesi %20'ye düştüğünde teorik olarak 7 saat civarı ekran süresi alabiliyor olman lazım. Tabii o çözünürlük de pile etki eden başat faktörlerden.

Evet doğrudur hocam @Violett hocam QHD+ çözünürlüğü etkisinin çok az dediğini hatırlıyorum başka bir konuda tabii bir daha sormak gerekiyor sanırım

@PC Uzmanı, hala cok iyi, %50 ile 6 saat almissiniz. Ben %100 ile 5 saat alamiyorum.

Anladım hocam o zaman maşAllah baya iyi ya yani bilemedim ki ben herhalde beklentimi fazla yüksek tuttum pil kullanım özelliklerini öğreniyor bittikten sonra 10 saat pil verir sandım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260703_233441_Device care.webp
    501,3 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20260703_233443_Device care.webp
    498,7 KB · Görüntüleme: 24
@PC Uzmanı, siz niye benim mesajlarima benden daha cok hakimsiniz?

Aslinda teoride hala her piksel calisiyor. QHD+ cozunurluge almaniz panelde ekstra bir alt piksel olusturmuyor veya FHD+ belli pikselleri kapatmiyor. Sadece ekrana gelen goruntu DDIC ve GPU ortakligiyla farkli islenmelere tabii tutuluyor. Gunluk kullanimda etkisi en fazla %1-3, cozunurluk ayari olan oyunlarda durum degisebiliyor. Gunluk hayatta GPU veya DDIC icin QHD+ cocuk oyuncagi.

Eskiden de boyleydi:

Minimal farklar adina zaten 10 saat uzeri ekran suresi veren bir cihazda cozunurlugu kirmazdim. Siz o telefonu amiral deneyim icin aldiniz sonucta.

Her şey sevgimden kaynaklı

Evet bence de QHD+ kalmalı bu tarz amiral gemisi telefonlarda pilde fark ettirmiyor.

10 saat üzeri veren telefon tam olarak hangisi acaba derseniz OnePlus 15 evet o öyle 10 saat verir de bunda tam olarak ekran açıkken 10 saat çok zor.

@PC Uzmanı, sizin cihaz aslinda. Ekran suresi cihazin %100 batarya tuketiminde acik kaldigi sureyle belli olur. Sizin cihaziniz da yaklasik %50 kullanimda 6 saati geride birakmis. Bu da %100 kullanimda 12 saat demek. O sebepten demistim.

@PC Uzmanı, sizin cihaz aslinda. Ekran suresi cihazin %100 batarya tuketiminde acik kaldigi sureyle belli olur. Sizin cihaziniz da yaklasik %50 kullanimda 6 saati geride birakmis. Bu da %100 kullanimda 12 saat demek. O sebepten demistim.

Aynen öyle bir yarın tekrardan %100 yapıp deneyeyim bakayım kaç saat verecek acaba konuyu güncellerim zaten iyi akşamlar dilerim herkese konuyla ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…