Bsernessio
Uzman
Öyleyse diyecek bir sözüm yok, saygılar.
Öyleyse diyecek bir sözüm yok, saygılar.
5G ambargolari vardi, onlar kalkti aslinda. Google servisleriyle hic isi olmayan biri icin asiri felaket iyi bir nimet HarmonyOS ve yuklu oldugu telefonlar. Ne Google bloatlari var, ne sacma sapan bos kaput altinda calisan sistem islevleri. Leica ile anlasmalari bitmesine ragmen de hala cok iyi kamerali cihazlar cikariyorlar. Tabii tam tesekkullu Android'li ve Google servisli telefon cikardiklari, Leica ile hala anlasmali olduklari vakitler bambaska bir firmaydi statu olarak ama hala bence gayet iyi bir yerdeler.
Çok haklısınız hocam. HarmonyOS benim gördüğüm en saf en performanslı arayüz olabilir. Bu kadar güzel çalışan bir arayüz görmedim hiç.5G ambargolari vardi, onlar kalkti aslinda. Google servisleriyle hic isi olmayan biri icin asiri felaket iyi bir nimet HarmonyOS ve yuklu oldugu telefonlar. Ne Google bloatlari var, ne sacma sapan bos kaput altinda calisan sistem islevleri. Leica ile anlasmalari bitmesine ragmen de hala cok iyi kamerali cihazlar cikariyorlar. Tabii tam tesekkullu Android'li ve Google servisli telefon cikardiklari, Leica ile hala anlasmali olduklari vakitler bambaska bir firmaydi statu olarak ama hala bence gayet iyi bir yerdeler.
Ozellikle GDPR ulkesi olmayan ulkelerde veri gizliligi acisindan ne kadar saygi duyar CCP ile bagi olan bir firma orasi mechul ama, hic olmazsa guzel muhendislik yapiyor adamlar, onun hakkini yememek lazim.
Yurtdışı olarak satan esnaflar var. yurtdışından alıp deneyen insanlar var.Meraktan soruyorum. Ülkede satışı olmayan Google Pixel'i nasıl denediniz de iyi olduğunu düşünüyorsunuz?
Hocam birkaç kişi tamam da birçok kişi Google Pixel demiş bu kadar insan yurt dışından telefon getirtmiş olamaz veya satın almış olamaz.Yurtdışı olarak satan esnaflar var. yurtdışından alıp deneyen insanlar var.
Yurt dışı satan yerler var ve iyi olmasının sebebi saf Android olması. Testlere bakarsan zaten performans ve akıcılık olarak çoğu arayüzden daha iyi. Diğer markalar kendi OS'larını yaparken Google Pixel kendisi Android'in yaratıcıları tarafından yapılıyor ve en performanslı OS olan Pixel Experience var. Sorunun kısa cevabını başta verdim zaten. Saf, dümdüz gerçek Android deneyimi.Meraktan soruyorum. Ülkede satışı olmayan Google Pixel'i nasıl denediniz de iyi olduğunu düşünüyorsunuz?
Gorunus olarak tipik Cinli firma gibi iOS cakmasi yapsalar da kaput altinda cok atik ve stabil calisiyor, MIUI/HyperOS gibi degil ornegin kesinlikle.HarmonyOS benim gördüğüm en saf en performanslı arayüz olabilir. Bu kadar güzel çalışan bir arayüz görmedim hiç.
Yani, katiliyorum. Daha bu sene icin bir cihaz cikarmadilar (en guncel cihazlari Mate 60 serisi su an), bu yuzden yeni bir cipset gormedik kendilerinden ve Kirin 9000S hala ellerindeki en iyi cipset ama o bile eski kaliyor maalesef. Mate 60 ile kullanma sebepleri de yuksek ihtimal 5G yasaklariyla, katlanabilir telefonlarini cikarmakla falan ugrastiklari icin. CPU tarafinda ARMv8 cekirdekler kullaniyor, frekanslari cok yuksek degil ve GPU'su da bir nesil geride. Ona ragmen Google Tensor G2'nin hemen ensesindeydi diye hatirliyorum, kesinlikle rezalet degil yani siralama konusunda. Onu bunu gectim, cipset hic olmazsa soguk calisiyor Tensor G2 gibi, bu ozellikle bu zamanda nadir gordumuz bir sey. :DEn iyi işlemciler Kirin 9000'di sanırım. Ama en iyi işlemcileri bile Snapdragon 7 Plus Gen 2 ve Exynos 2200'den daha kötü. İşlemci konusunda bir şeyler yapmaları lazım bence.