Areyes

Uzman
Merhaba,

Bir arkadaşım Samsung HT-TX35 sinema sistemini ikinci el olarak bana getirdi. Sistemin alıcı kutusundaki 2 hoparlör çıkışı hariç hiçbiri çalışmıyor. Sadece ön sağ ve sol çıkışlar çalışıyor. Ayrıca hoparlör kabloları da kesilip kısaltılmış.

Hoparlörlerin hepsi ve subwoofer çalışıyor.

Bu sistemi sadece TV'den ses almak için kullanmak istiyorum. DVD kutusunun diğer fonksiyonlarına ihtiyacım yok.

Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz? Hoparlörleri nasıl kullanabilirim? Kutunun aynısından mı bulmaya çalışayım yoksa bir yerde bu hoparlörleri TV ile kullanılabilecek şekilde bir sistem yapılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bir arkadaşım Samsung HT-TX35 sinema sistemini ikinci el olarak bana getirdi. Sistemin alıcı kutusundaki 2 hoparlör çıkışı hariç hiçbiri çalışmıyor. Sadece ön sağ ve sol çıkışlar çalışıyor. Ayrıca hoparlör kabloları da kesilip kısaltılmış.

Hoparlörlerin hepsi ve subwoofer çalışıyor.

Bu sistemi sadece TV'den ses almak için kullanmak istiyorum. DVD kutusunun diğer fonksiyonlarına ihtiyacım yok.

Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz? Hoparlörleri nasıl kullanabilirim? Kutunun aynısından mı bulmaya çalışayım yoksa bir yerde bu hoparlörleri TV ile kullanılabilecek şekilde bir sistem yapılabilir mi?
Samsung HT-TX35 alıcı kutusunu sadece TV'den ses almak için kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Hoparlör Kablolarını Kontrol Et​

• Kabloları Kontrol Edin: Kabloların kesilip kısaltıldığını belirttiniz; bu nedenle, hoparlör kablolarının doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.
  • Bağlantıları Gözden Geçirin: Kesik veya düzgün olmayan kablolar varsa, bunları yeniden çekin veya değiştirin.

2. Alıcı Kutusunun Bağlantılarını Yapın​

- TV ile Bağlantı: Alıcı kutusunu TV’nizle bağlamak için HDMI veya optik kablo kullanın.
- HDMI: Eğer TV'nizde HDMI ARC (Audio Return Channel) özelliği varsa, bu portu kullanarak bağlayın.
- Optik Kablo: Eğer HDMI yoksa, optik ses kablosu kullanabilirsiniz.

3. Alıcı Kutusunu Ayarlayın​

• Ses Kaynağını Seçin: TV'den ses almak için alıcı kutusunun ayarlarından ses kaynağını doğru seçtiğinizden emin olun.
  • Ses Ayarları: Alıcı kutusunun ses ayarlarını kontrol ederek, ön hoparlörlerin yanı sıra diğer hoparlörlerin de etkinleştirildiğini kontrol edin.

4. Ek Hoparlör Sistemleri​

- Alternatif Hoparlörler Kullanma: Eğer alıcı kutusu ile her iki hoparlör çıkışı da çalışmıyorsa, harici bir hoparlör sistemi kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu sistemi TV'nizle doğrudan bağlayarak kullanabilirsiniz.
- Bluetooth Hoparlör: Eğer TV’niz Bluetooth destekliyorsa, kablosuz hoparlör kullanabilirsiniz.
- Harici Ses Sistemi: Harici bir ses sistemi alarak TV'den direkt bu sisteme bağlanabilirsiniz.

5. Alıcı Kutusu Değişimi​

- Yeni Bir Alıcı Kutusu Düşünün: Bütün hoparlör çıkışlarının çalışmasını istiyorsanız, aynı modele veya uyumlu bir başka alıcı kutusu bulmayı düşünebilirsiniz. Ancak aynı model bulmak zor olabilir; bu durumda, yeni bir sistem almayı düşünebilirsiniz.

6. Destek ve Servis​

- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, alıcı kutusunu ya da sistemin tamamını bir teknisyene göstermek iyi bir fikir olabilir. Profesyonel destek alarak, sorunun tam olarak ne olduğunu anlayabilir ve gerektiğinde tamir edebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek bir çözüm bulmanız mümkün olacaktır.