Konu Başlıkları Gizle
Dün, anlık bir kararla eski Hackintosh yaparken (yeşil sitede de anlatmıştım) yaktığım Samsung laptopumu açma kararı aldım. Malum, yazın sıkılıyoruz.
Laptop birden çok kez açıldığı için anakarta sadece 2 (iki) vida vardı.
Ek olarak, nasıl bir config yaptıysam (yaptıysalar) yeni sisteme SSD'yi takınca sorunsuz açtı. Sistem özellikleri konu sonundadır.
1. Anakart Saçmalıkları
Öncelikle, laptoplarda genelde CPU anakarta yapışık olur biliyorsunuz; fakat bu laptopta soketli tasarım vardı, bildiğiniz soket.Laptop birden çok kez açıldığı için anakarta sadece 2 (iki) vida vardı.
2. Hackintosh ile Yanma?
Evet, Hackintosh yaparken yaktım o laptopu. Nasıl oldu? Bir gece 10 vakti, ilk defa Hackintosh kurdum ve sonunda Catalina masaüstüne ulaştım. Biraz kurcaladım, sonra yamaları ve OpenCore'u EFI'ye yerleştirip yeniden başlattım. Sonra, puf, BIOS bile gelmiyor. Bir tamirciye götürdük, ekran yanmış dedi. Adaptör yüzündenmiş, ama Hackintosh yaptığım zaman olduğu için ailem Hackintosh yüzünden olduğunu düşünüyordu, adaptör yüzünden olduğunu öğrenene kadar.Ek olarak, nasıl bir config yaptıysam (yaptıysalar) yeni sisteme SSD'yi takınca sorunsuz açtı. Sistem özellikleri konu sonundadır.
3. Talihsizlikler
Dün laptopu açtım, bir güzel temizledim, topladım. Adaptörü prize taktım, laptopun şarj ışığı yanmadı. Sonra adaptöre baktım, duman atıyor. Hemen çektim. Çöpe atmadan önce dışını soydum, 6 cm kablo erimiş.Sistem Özellikleri
Eski Laptop: Samsung- CPU: i3 3110M
- GPU: HD Graphics 4000
- RAM: 4 GB
- CPU: i5 4590
- GPU: Nvidia GT 740
- RAM: 12 GB