Dün, anlık bir kararla eski Hackintosh yaparken (yeşil sitede de anlatmıştım) yaktığım Samsung laptopumu açma kararı aldım. Malum, yazın sıkılıyoruz.

1. Anakart Saçmalıkları​

Öncelikle, laptoplarda genelde CPU anakarta yapışık olur biliyorsunuz; fakat bu laptopta soketli tasarım vardı, bildiğiniz soket.
Laptop birden çok kez açıldığı için anakarta sadece 2 (iki) vida vardı.

2. Hackintosh ile Yanma?​

Evet, Hackintosh yaparken yaktım o laptopu. Nasıl oldu? Bir gece 10 vakti, ilk defa Hackintosh kurdum ve sonunda Catalina masaüstüne ulaştım. Biraz kurcaladım, sonra yamaları ve OpenCore'u EFI'ye yerleştirip yeniden başlattım. Sonra, puf, BIOS bile gelmiyor. Bir tamirciye götürdük, ekran yanmış dedi. Adaptör yüzündenmiş, ama Hackintosh yaptığım zaman olduğu için ailem Hackintosh yüzünden olduğunu düşünüyordu, adaptör yüzünden olduğunu öğrenene kadar.

Ek olarak, nasıl bir config yaptıysam (yaptıysalar) yeni sisteme SSD'yi takınca sorunsuz açtı. Sistem özellikleri konu sonundadır.

3. Talihsizlikler​

Dün laptopu açtım, bir güzel temizledim, topladım. Adaptörü prize taktım, laptopun şarj ışığı yanmadı. Sonra adaptöre baktım, duman atıyor. Hemen çektim. Çöpe atmadan önce dışını soydum, 6 cm kablo erimiş.

Sistem Özellikleri​

Eski Laptop: Samsung

• CPU: i3 3110M
  • GPU: HD Graphics 4000
  • RAM: 4 GB
Yeni PC:

• CPU: i5 4590
  • GPU: Nvidia GT 740
  • RAM: 12 GB

Samsung laptoplar bir garip ya, önceden elimde bir tane vardı adamlar ekran Flex'ini çift yönlü takılır şekilde yapmışlar bende yanlış takınca yanmıştı, mühendis olarak dedem çalışıyor sanırım.

Samsung telefon sektöründe çok başarılı fakat bilgisayar konusunda o kadar iyi değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllarca kullandığım emektar Samsung RF-511 de ben hiç böyle problemler yaşamadım. Üstünde yıllarca ağır programlar çalıştı, GTA 5 gibi ağır oyunlar oynandı bana mısın demedi. Ne bir gün arıza verdi, ne bir parçası yandı. Bir kere adaptörü bozuldu o da 11 sene kullanınca normal ömrünü doldurmuştu. Samsung bence en dayanıklı laptopları üreten firmaydı. Aynı dönem arkadaşlarımın aldığı HP laptopların şu an esamesi okunmuyor.