velstadt

Başarılı

Bu ürünün siparişini verdim. Normalde 1600x900'e 60 Hz bir monitör kullanıyordum ve ilk defa monitör alıyorum. FPS oyun oynamıyorum, AutoCAD çizerken gözü rahat ettirsin ve 3A oyun oynarken güzel dursun istiyorum. Ghosting diye bir sorunu var diyorlar ama çok sorun yaratacağını düşünmüyorum, dediğim gibi CS2 Valorant gibi oyunlar oynamıyorum, daha çok Payday2 RE4 veya Cyberpunk 2077 gibi oyunlar oynuyorum.

Monitör özellikleri:
  • 180Hz ekran.
  • 1920x1080p (2K 4K gerek yok)
  • 24 inç
  • 1 adet HDMI ve DPI portu var.
  • Pivot özellikli (benim için önemli)
  • VA panel.

Bu ürünün siparişini verdim. Normalde 1600x900'e 60 Hz bir monitör kullanıyordum ve ilk defa monitör alıyorum. FPS oyun oynamıyorum, AutoCAD çizerken gözü rahat ettirsin ve 3A oyun oynarken güzel dursun istiyorum. Ghosting diye bir sorunu var diyorlar ama çok sorun yaratacağını düşünmüyorum, dediğim gibi CS2 Valorant gibi oyunlar oynamıyorum, daha çok Payday2 RE4 veya Cyberpunk 2077 gibi oyunlar oynuyorum.

Monitör özellikleri:
  • 180Hz ekran.
  • 24 inç
  • VA panel.
Hocam acilen iptal edin inşallah elinize ulaşmamıştır rezalet bir ürün. Şu monitörle uğraştığım kadar başka hiçbir şey ile uğraşmadım sistemde sağ olsun her şey sağlam. Bu rezil çöp bir kere panel değişimine gitti bozulmadan. Ondan 1.5 yıl sonra falan tekrar başladı rezillikler. Monitörüm şu an görüntü vermiyor can çekişiyorum açılsın diye.

Monitör özellikleri:
  • 180Hz ekran.
  • 24 inç
  • VA panel.
Bu model ucuz ve yavaş bir VA panele sahip tüm sorunu bu. Yavaş olduğundan dolayıda ghostingi var bol bol. Kimi insan rahatsız olur kiminin işi oyun vs. olmadığından fark etmez. Bu tartışmaya açık bir konudur çünkü her insanın dikkat seviyesi aynı seviyede değildir ve kronik sorunda değil fabrikaya iade ederseniz bunu sorun olarak dahi görmezler. Ama saydığınız oyunlar için uygun bir monitör asla değil bu tarz oyunlar oynayacaksanız evinize bile sokmayın. Çok çok pahalı ve kaliteli VA değilse fps oyunlarında çok kötü oluyor, film dizi izlemek için biraz daha idealler çoğunda IPS panel gibi glow sorunu da bulunmuyor.

Bu model ayrıca çok fazla varyasyona sahip 165 hz, 180 hz, vs. Samsung'un G serisindeki en uygun modeller G3 serisidir. G serisine ait pivot standı çok kaliteli. Lakin panel kalitesi zayıf, çok fazla model olunca da forumlarda millet kötülesem mi ? Övsem mi ? Bilemiyor o yüzden hiç bulaşılmaması gereken risk almak isteyenler için üretilen bir model.

Copun bile bir degeri var, Odyssey G3'un yok. Daha iyi monitorler var piyasada.

@4323, G3'un butun versiyonlari kotu, hepsine dair inceleme buldum ve arastirdim zamaninda.
Pivot standı olarak ben daha iyi monitör görmedim G3 fiyatına ama panel olarak kötü ve zayıf. Bütün versiyonları hakkında ben yorun yapamam. Yarın öbürgün IPS veya TN versiyonu bile gelebilir belli olmaz Samsung'a. Zira malzeme kalitesi gerçekten güzeldi diğer monitörlere göre.

Samsung'ta fazla varyasyon çıkarıyor ki milletin kafası karışsın satın alsın diye. Oyun oynayan biri bu monitörleri bence satın almamalı. Ama Samsung'un politikası başarılı olmuş ki 1 kişi buraya gelip sorunlarından bahsetmemiş modelin.

Yukarıda bozuldu vs. diyenler sorunlu ürün aldı bence. Sorunlu olmasının sebebi arıza yapması değil ghosting yapıyor olması oyunlarda siyah font beyaz arkaplanlı yerlerde vs. gözü yoracak biçimde. Direkt içindeki panelden dolayı tercih edilmemeli.

Son düzenleme:
Evet ama sonucta mesaji yazdigimiz tarihler ortada, yani yarin IPS G3 ciksa benim dun yazdigim G3 genellemesini bi insan baz alamaz zaten, aliyorsa da kisinin kendi hatasi olur.
Biraz fazla düşünceliyim sanırım, bu arada bazen yıllardır forum kullanmama rağmen o tarihleri atlayabiliyorum sonrada ana konu açılalı 9 yıl olmuş deyip kendime kızıyordum.