Bütçe
6000
Renk kalitesi nasıl hocam? Bazı kullanıcılar kötü demiş. Fakat anlık kullandığım TN panel monitörden çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Hikayeli oyun pek oynamıyorum. Hatta hemen hemen hiç oynamıyorum. Sadece FPS. Renk kalitesi nasıl?

Kendiside bilmiyor ki troll.
G4'ün renkleri kötü, gecikmesi iyi. FPS için öneririm o yüzden.

R25F-30 modeli Overdrive 3 seviyesinde kusursuza yakın performans veriyor.

Ben de bu monitörü kullanıyorum. İş için aldığım için 2K çözünürlüğü tercih etmiştim (gerçi siz 2K istemediğinizi belirtmiştiniz). Ancak paneli VA ve sizin de VA panellerle ilgili endişeleriniz vardı. Maalesef bu endişelerinizde haklısınız çünkü VA panellerde biraz ghosting problemi var.

Ghosting probleminden pek şikayetçi olmadım, çünkü çok sık oyun oynamıyorum ve oynadığım zamanlarda da beni rahatsız etmedi. Aynı şekilde, 3D modelleme yaparken de bir sorun yaşamadım. Şahsi görüşüm, eğer bütçeniz çok kısıtlıysa VA panel alabilirsiniz, ancak bütçenizi biraz esnetme imkanınız varsa IPS panellere yönelmeniz en sağlıklısı olur.
G5'in bu versiyonu kötü, IPS olanı orta seviye, kötü değil çok iyi de değil.

Ancak G4 9.000 TL'yi hak etmiyor.

G4'ün renkleri kötü, gecikmesi iyi. FPS için öneririm o yüzden.

R25F-30 modeli OverDrive 3 seviyesinde kusursuza yakın performans veriyor.

G5'in bu versiyonu kötü, IPS olanı orta seviye, kötü değil çok iyi de değil.

Ancak G4 9.000 TL'yi hak etmiyor.

9.000 TL değil 6.000'e alacağım. İkisini mağazada karşılaştırdığımda G4'ün renkleri çok bariz daha iyiydi. Mağazada denediğim R25F-30 da rahatsız edici seviyede ghosting vardı OverDrive 3 seviyesinde olmasına rağmen. G4 tercih ettim bu yüzden.