Çatlı Reis

Becerikli

Normalde bütçem 4K OLED bir monitör için hiçbir zaman yeterli olmadı. Aklımda 2K QD-OLED bir monitör almak vardı. Amazon'da gezerken linkteki monitörü gördüm, zaten alamayacağımı düşünüp çıkacaktım ama en azından taksit imkanlarına bakayım dedim. Peşin fiyatına 9 taksit seçeneğini görünce kendimi zorlayarak bu monitörü aldım. Bazı arkadaşların yorumlarında bu monitörün panelinin çok mat bir kaplama kullandığını öğrendim; beni tek korkutan durum bu şu anlık. Farklı fikirleri de duymak isterim.

Normalde bütçem 4K OLED bir monitör için hiçbir zaman yeterli olmadı. Aklımda 2K QD-OLED bir monitör almak vardı. Amazon'da gezerken linkteki monitörü gördüm, zaten alamayacağımı düşünüp çıkacaktım ama en azından taksit imkanlarına bakayım dedim. Peşin fiyatına 9 taksit seçeneğini görünce kendimi zorlayarak bu monitörü aldım. Bazı arkadaşların yorumlarında bu monitörün panelinin çok mat bir kaplama kullandığını öğrendim; beni tek korkutan durum bu şu anlık. Farklı fikirleri de duymak isterim.

Evet, mat kaplama. Yer yer ışık altında siyahlar mor da oluyor, onun pek kaçarı yok. Bende G6 OLED var, 360 Hz, o da QD panel. Aydınlık ve daha doğru renkler için kesinlikle W-OLED'e yönelmeniz gerekir.

Birebir aynı monitörü kullanıyorum, şu anda bu monitörden yazıyorum. Bu monitör mat kaplama yani WOLED değil, QD-OLED 4. nesil bir panele sahip bir monitör. Mat veya glossy (parlak) paneli bence deneyimleyerek almak daha mantıklı, tabii imkan varsa. Eğer imkan yoksa da glossy veya mat panelin farklarını araştırıp almak daha uygun olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, mat kaplama. Yer yer ışık altında siyahlar mor da oluyor, onun pek kaçarı yok. Bende G6 OLED var, 360 Hz, o da qd panel. Aydınlık ve daha doğru renkler için kesinlikle W-OLED'e yönelmeniz gerekir.

Aydınlık ve daha doğru renkler WOLED'de değil, tam tersi QD-OLED'de. QD-OLED ve parlak kaplama almak en iyi seçenek. (Nesilden nesile fark eder)

Birebir aynı monitörü kullanıyorum, şu anda bu monitörden yazıyorum. Bu monitör mat kaplama yani WOLED değil QD-OLED 4.nesil bir panele sahip bir monitör. Mat veya Glossy (parlak) paneli bence deneyimleyerek almak daha mantıklı tabii imkan varsa eğer imkan yoksa da Glossy veya mat panelin farklarını araştırıp alınsa daha uygun olur.

Öyle bir imkanım yok hocam maalesef. Ben normalde 4K monitör almayı bile aklımın ucundan geçirmiyordum 2K'den devam edecektim. Peşin fiyatına 9 taksit görünce kaçırmayayım dedim. 2K IPS bir monitörden geçecek olacağım için her şekilde çok iyi gelecektir diye tahmin ediyorum.

Aydınlık ve daha doğru renkler WOLED'de değil, tam tersi QD-OLED'de. QD-OLED ve parlak kaplama almak en iyi seçenek. (Nesilden nesile fark eder)

4K QD-OLED'lerin fiyatları çok daha pahalı hocam. Hadi diyelim aynı fiyatta buldum onlarda da taksit olmuyor. En mantıklı seçenek buydu.

Öyle bir imkanım yok hocam maalesef. Ben normalde 4K monitör almayı bile aklımın ucundan geçirmiyordum 2K'den devam edecektim. Peşin fiyatına 9 taksit görünce kaçırmayayım dedim. 2K IPS bir monitörden geçecek olacağım için her şekilde çok iyi gelecektir diye tahmin ediyorum.

4K QD-OLED'lerin fiyatları çok daha pahalı hocam. Hadi diyelim aynı fiyatta buldum onlarda da taksit olmuyor. En mantıklı seçenek buydu.

Bu QD-OLED zaten. Samsung olanların hepsi QD. Arkamda normal odamın ışığı açık, siyahlar hala siyah hiçbir problem yaşamadım o konuda. IPS'den sonra zaten her türlü iyi geliyor.

Ben 1080p IPS'ten bu monitöre geçtim kesinlikle çok farkediyor özellikle oyunların oynama zevki bambaşka oldu IPS'e kıyasla eğer 4K kaldıracak bir sisteminiz varsa kesinlikle 4K OLED bambaşka bir deneyim. Ayrıca aldıktan sonra aklınızda bulunsun bir güncellemesi var bu monitörün onu da yaparsanız daha iyi olur sizin için.
@Çatlı Reis

Bu QD-OLED zaten. Samsung olanların hepsi QD. Arkamda normal odamın ışığı açık, siyahlar hala siyah hiçbir problem yaşamadım o konuda. IPS'den sonra zaten her türlü iyi geliyor.

Bunu bilmiyordum hocam anladım teşekkür ederim.

Ben 1080p IPS'ten bu monitöre geçtim kesinlikle çok fark ediyor özellikle oyunların oynama zevki bambaşka oldu IPS'e kıyasla eğer 4K kaldıracak bir sisteminiz varsa kesinlikle 4K OLED bambaşka bir deneyim. Ayrıca aldıktan sonra aklınızda bulunsun bir güncellemesi var bu monitörün onu da yaparsanız daha iyi olur sizin için.
@Çatlı Reis

İmzadaki sisteme sahibim hocam. 5070 ile DLSS ve Frame Generation desteği ile 4K'da idare edebileceğimi düşünüyorum 1 sene sonra da 5080'e geçerim muhtemelen. Ayrıca güncellemeyi yapmam için ne gerekiyor? Nereden yapıyorum?

Güncellemeye Samsuıng'un sitesinden destek kısmındaki yerden ulaşabilirsiniz. Ek olarak güncelleme için bir USB bellek birde monitörün yanında gelen garanti de teknik servisin kullanacağı bir kablo var o kabloyu monitöre takarak yapabilirsiniz. Eğer hiç bilmiyorsanız OLED monitör yazılımı nasıl güncellenir YouTube'a vs. yazın illaki rehber hazırlayan kanallar vardır.
@Çatlı Reis