Güncellemeye Samsuıng'un sitesinden destek kısmındaki yerden ulaşabilirsiniz. Ek olarak güncelleme için bir USB bellek bir de monitörün yanında gelen garanti de teknik servisin kullanacağı bir kablo var o kabloyu monitöre takarak yapabilirsiniz. Eğer hiç bilmiyorsanız OLED monitör yazılımı nasıl güncellenir YouTube'a vs. yazın illaki rehber hazırlayan kanallar vardır.
@Çatlı Reis

Çok gerekli midir peki hocam? Ayrıca Samsung sitesinde dediğinizi yazınca bir sürü şey çıkıyor hangisi olduğunu anlayamadım. Müsait olduğunuz bir an linkini atarsanız sevinirim.

Hocam monitörü kullandiginizda deneyimlerinizi paylasabilir misiniz bende size benzer bir kafa karışıklığı yaşıyorum da.

Tabii hocam. Yarın ya da Cuma gelir, hafta sonu da birkaç fikrimi paylaşırım.

OLED monitörlerde güncelleme yapmak daima kullanıcı yararına olur yani aksini diyen görmedim şu ana kadar ondan güncel tutmakta fayda var. Güncellemeye buradan 'upgrade file' yazısının oradaki indir butonundan ulaşabilirsiniz:
@Çatlı Reis

OLED monitörlerde güncelleme yapmak daima kullanıcı yararına olur yani aksini diyen görmedim şu ana kadar ondan güncel tutmakta fayda var. Güncellemeye buradan 'upgrade file' yazısının oradaki indir butonundan ulaşabilirsiniz:
@Çatlı Reis

Bende şu an sürüm olarak böyle gösteriyor hocam. Zaten güncel mi? Güncellemeye gerek var mı?
IMG_20260402_151946.webp

Şimdi güncelledim hocam. Teşekkürler. Renk ayarları için öneriniz var mı bu arada? Ben bir şeyler denedim ama nedense biraz solukluk var.

Öncelikle telefonumun kamerası kötü ondan tam iyi çekemedim kusura bakmayın diyeyim. Sonrasında buradan benim kendi kullandığım ayarları kullanabilirsiniz. Bu arada Nvidia denetim masasından renk bit ayarını 12 bit olarak kullanabilirsiniz HDMI olarak bağlarsanız onunda bilgisini vereyim renkler daha canlı ve güzel gözüküyor bence 12 bit renk doğruluğunda. Birde buradan cihaz kur dosyasını indirip renk profili atadığınızda renkler daha da güzel oluyor. Benim kullandığım tüm ayarlar bu şekilde tabii isterseniz kendinizde özelleştirebilirsiniz size kalmış orası:
Photo.webp

Photo -1.webp

Öncelikle telefonumun kamerası kötü ondan tam iyi çekemedim kusura bakmayın diyeyim. Sonrasında buradan benim kendi kullandığım ayarları kullanabilirsiniz. Bu arada NVIDIA Denetim Masası'ndan renk bit ayarını 12 bit olarak kullanabilirsiniz HDMI olarak bağlarsanız onunda bilgisini vereyim renkler daha canlı ve güzel gözüküyor bence 12 bit renk doğruluğunda. Bir de buradan cihaz kur dosyasını indirip renk profili atadığınızda renkler daha da güzel oluyor. Benim kullandığım tüm ayarlar bu şekilde tabii isterseniz kendinizde özelleştirebilirsiniz size kalmış orası:
Eki Görüntüle 237949

Eki Görüntüle 237951

Estağfurullah hocam şimdiden çok teşekkür ederim bende. Ben DP ile bağladım maksimum 10 bit olacak şekilde görünüyor. HDMI geçinde 12 mi olacak?

Estağfurullah hocam şimdiden çok teşekkür ederim bende. Ben DP ile bağladım maksimum 10 bit olacak şekilde görünüyor. HDMI geçinde 12 mi olacak?
Evet. Bu duruma ilk başta bende şaşırdım DP'nin sürümü bu monitörde HDMI'a göre eski de kalıyor sanırım o yüzden 12 bit görünmüyor Nvidia App'teki renk ayarları sekmesinde HDMI kablo ile bağladığımda 12 bit seçeneğini çıkıyor direkt bende. Buradan görebilirsiniz:
Renk.webp

Evet. Bu duruma ilk başta bende şaşırdım DP'nin sürümü bu monitörde HDMI'a göre eski de kalıyor sanırım o yüzden 12 bit görünmüyor NVIDIA App'teki renk ayarları sekmesinde HDMI kablo ile bağladığımda 12 bit seçeneğini çıkıyor direkt bende. Buradan görebilirsiniz:
Eki Görüntüle 237971

Şimdi hallettim hocam teşekkürler her şey için.

@MasterKing25, hocam piksel yenilemeyi ne sıklıkla yapmamız lazım? 30 dakika sürüyor diyor benim monitörde piksel yenileme. Ayrıca sürekli kendim panelden açıp yapmalı mıyım yoksa monitörü kapatınca otomatik yenileme yapıyor mu?

Son düzenleme: